25 januari 2017 
in DIY
2 min. leestijd

Traktatie 12 jarig meisje

Als het goed is wordt de laatste keer dat ik een traktatie maak voor mijn meisje. Ze zit nu in groep 8 en wordt alweer 12 jaar. Volgend jaar zal ze op de middelbare school jarig zijn en ik ga er vanuit dat ze dan niet meer hoeft te trakteren. De laatste keer dus en die moet bijzonder zijn. Als jullie al wat langer met mij meelezen dan weten jullie dat de school gezond hoog ik het vaandel heeft staan, zeker wat betreft traktaties. Daar houd ik mij al jaren vrij braaf aan en doe zelf enorm mijn best om daarbinnen heel creatief te zijn. Gezond en leuk dus. Maar dit keer even lekker niet!

Dit keer maken we iets dat bomvol suikers en vet zit! Lekker puh.

Hooggehakte cupcakes

We gaan voor hooggehakte cupcake schoenen. Voor elk kind een cupcake, met botercrème, kleurstof, chocolade, koek en nog veel meer slechte spullen. Wat zullen ze smullen.
En ik vertel je vandaag hoe we ze hebben gemaakt, want dan kan jij dit heerlijk en oh zo verkeerde lekkers ook zelf maken!

Voorbereidingen

Koop cupcakebakjes in een leuke kleur, of juist heel neutraal
Koop kleurstof om botercreme te kleuren, passend bij je cupcakebakjes natuurlijk
Zorg voor versieringen om de botercreme te versieren, dit kan kant en klaar zijn of zelf gemaakt zoals bijvoorbeeld een marsepein gespje of strikje. Zorg wel dat je van alles minstens twee hebt want je kan op 1 pump niet lopen.
Koop hakjes, bijvoorbeeld chocoladestokjes of van die opgerolde oublie wafels die je als versiering in een ijsje kan stoppen.
Koop, of maak zelf van poedersuiker, glazuur om alles aan elkaar te maken.
Verder heb je natuurlijk cupcakemix, botercrememix en alle bijbehorende ingredienten nodig.
En als laatste koekjes die de zool van de schoen kunnen vormen. Het mooist zijn koekjes die een wat ronde vorm hebben.

En nu dan aan de slag.

  • Bak de cupcakes zoals je normaal gesproken cupcakes maakt. Zorg dat ze goed in de vormpjes blijven want dat geeft straks de mooiste schoenen. Gebruikt eventueel een bakblik voor cupcakes hiervoor.
  • Mix de botercrème. Je kan gaan voor 1 kleur of verschillende kleuren maken. Dat is helemaal aan jezelf.
  • Snij de zooltjes uit de fondant, ik heb een mal gemaakt van papier. Zet het zooltje op het koekje met iets plakkerigs. Gewoon boter werkt ook prima.
  • Zet het koekje vast in/op de cupcake met een beetje glazuur. Maakt met glazuur de hak (dat chocostickje) aan de zool (het koekje) vast. Zorg ervoor dat de hoek van zool en de hak er goed uit ziet.

traktatie

  • Laat het even uitharden zodat het niet meteen omvalt als je er aan komt. Dit is dus echt het moeilijkst van de hele traktatie. Sommige bleven bij mij omvallen terwijl andere meteen stevig stonden.
  • Zet een spuitmondje op een spuitzak en vul die met de botercrème. Spuit een gezellige toef op de cupcake. Doe dit zodanig dat je vastgemaakte stukje koek wegvalt. Geef eventueel de zool ook een dun randje.
  • Maak van elke cupcake twee gelijke exemplaren. Schoenen komen tenslotte in paren. Versier de schoenen met strikjes, gespen, balletjes of sprinkels. Maar zorg er steeds voor dat ze gelijk blijven.

En klaar zijn ze.

Nou ja dat is dus als ze alle 32, oftewel 16 paar, klaar zijn in mijn geval. Maar ik vind ze goed gelukt. Wij trakteren de laatste keer in stijl.

traktatie2

Eet smakelijk! En veel plezier met je nieuwe schoenen.

Sylvia
Door

Sylvia

op 25 Jan 2017

wat een leuk idee zeg. Ik vraag me alleen wel af wat de jongens in haar klas ervan vinden. haha

Hanneke
Door

Hanneke

op 26 Jan 2017

Ach ja, die vonden hem gewoon lekker. Maar sommige jongens vonden het er ook gaaf uitzien. Zolang het niet hun eigen traktatie is eten ze zonder mopperen alles op. Doen de meiden toch ook als de jongens iets in de vorm van een auto of voetbal trakteren?

Reactie plaatsen