16 oktober 2017 
3 min. leestijd

Hiep hiep hoera! Q is 11 jaar!

Q is 11 geworden. En dat hebben we natuurlijk gevierd met cadeautjes en taart. Al was dat tweede vanzelfsprekender dan het eerste……….

Verlanglijstje

Al twee maanden van te voren ben ik begonnen met vragen wat hij graag zou willen krijgen. Hij kwam met een enorme lijst aan wensen:

  1. Ik weet het niet.
  2. Weet ik veel.
  3. Geen idee.

Als creatieve moeder kan je daar natuurlijk heel veel kanten mee op! Nu vind ik het geen probleem om geld te vragen maar ook dat weet hij momenteel niet te besteden. Hij heeft geen nieuwe games op het oog, geen andere wensen of dingen om zijn centen aan uit te geven. Heerlijke toch zo een tevreden kind!?

Toch wat verzonnen

Maar alles waar we de afgelopen maanden tegen aan liepen werd gebruikt als cadeau optie en dus eindigde hij toch met drie cadeautjes. Wij hadden nog wat kunnen verzinnen maar ook de beide opa’s en oma’s kwamen niet met lege handen.

  1. Een zitzak om op te gamen voor de tv
  2. Een nieuw wedstrijdclubshirt voor de badminton
  3. Een nieuwe onesie
  4. Verder vraagt hij dus geld

Zitzak

De zitzak krijgt Q van ons. Hij zit vaak om mijn salontafel te gamen bij de tv. Hierdoor krijgt hij last van zijn rug en erg fijn zijn al die billen ook niet op de tafel. De zitzak was er in verschillende kleuren maar wij kozen niet voor zijn lievelingskleur oranje. Omdat de zitzak waarschijnlijk veel beneden zal zijn hebben we een antracietgrijze kleur uitgekozen. De kleurt beter bij de rest van het interieur. Q was erg blij met de zak en hij zit er graag in. Ook als hij een boek heeft, appt met zijn vriendinnetje of filmpjes kijkt op zijn tablet.

Nieuw wedstrijdshirt

Q speelt badminton in competitieverband. Daar heeft hij een clubshirt voor nodig. Die had hij wel maar vlak voor zijn verjaardag viel mij op dat hij steeds aan zijn shirt liep te trekken. Het shirt was nog wel goed in de lengte maar in de breedte niet meer. Daardoor viel het shirt niet meer op zijn plaats na het bewegen en dat zat heel vervelend. Snel een maatje groter besteld voor opa en oma en het was gelukkig ruim voor zijn verjaardag al binnen.

verjaardag Q

Onesie

Q zweert bij zijn onesie. Eerst had hij een angrybird-onesie en daarna een legerkleurige. Maar beide zijn nu te klein. En Q vindt het heerlijk om op een vrije dag lekker te hangen op de bank, nu zitzak, in een onesie. Oma is dus stad en land af geweest om een onesie  in zijn maat te vinden. Voor meiden genoeg en kleine maatjes ook maar zijn maat was goed zoeken. Gelukkig is het oma gelukt en heeft hij een leuke blauw/rode onesie gekregen.

Traktatie

Wie jarig is trakteert en dat geldt zeker op het basisonderwijs! Hier mogen ze kiezen uit een aantal traktaties en die van keuze maak ik dan. Soms is het in een thema zoals piraten, toen Q een piratenfeestje gaf, of zoals vorig jaar gezond en Pokémon.

Dit jaar had ik wat grappige en gezellige traktaties uitgezocht op pinterest. Q koos voor snoepsushi. Dus op zijn verjaardag, hij was toch vrij vanwege de staking, hebben Q en ik samen de traktatie in elkaar geknutseld. Het was best simpel en snel klaar. We hebben 40 snoepsushi’s gemaakt, twee voor elk kind in de klas.

traktatie taart Q

De taart

Ik vind het superleuk om taarten te maken. Zo maakte ik vorig jaar deze Pokémontaart voor Q en voor A een Harry Pottertaart. Ook hier kiezen de kinderen zelf wat er op de taart moet komen. Maar dit jaar wilde Q het anders. Hij wilde een M&M’s taart en hij wil zelf de M&M’s er op plakken. De taart moet gewoon rond zijn en besmeerd met botercrème en hij doet de M&M’s dan zelf. Oké, ik vind het prima. Ik doe de voorbereidingen, hoef niks te doen aan boetseren, marsepein rollen of andere moeilijke dingen. En hij krijgt de gewenste taart. Top deal toch?

In de foto zie je het eind resultaat voor de taart. En eerlijk is eerlijk, simpel maar wel heel mooi.

Zo Q kan er weer een jaar tegen!

kool-family
Door

kool-family

op 17 Oct 2017

Gelukkige verjaardag!

Hanneke
Door

Hanneke

op 17 Oct 2017

Dank je wel

Reactie plaatsen