13 oktober 2017 
3 min. leestijd

Terugblik #1741

Hoi zus,

Het was weer een leuke en drukke week. 

Afgelopen donderdag was natuurlijk de stakingsdag. Ik was lekker thuis met Q en hij was nog jarig ook. Dus kwamen de opa’s en oma’s gezellig even langs.

Q mocht kiezen wat hij als lekkers bij de koffie wilde hebben. In de ochtend vertrokken wij dus al vroeg naar de winkel. Ik dacht dat hij een taart zou uitkiezen. Bij onze winkel hebben ze onder andere leuke miniontaarten dus ik had een beetje verwacht dat hij daar voor zou vallen. Maar nee, hij koos mini-appelflapjes en mini-gevulde koeken. En het was erg lekker bij de koffie.

In de avond mocht hij ook kiezen wat hij zou willen eten. Hij koos voor lasagne. En als je dan 11 wordt dan is echte verjaardagslasagne natuurlijk nog lekkerder.

Vrijdag zou een hele drukke dag worden. A had op school een frisbeetoernooi en ze wilde graag dat ik zou komen kijken. Helaas is dat er nooit van gekomen want vanwege het slechte weer is het toernooi op het laatst afgezegd. Maar natuurlijk moet het toernooi nog wel gespeeld worden. Dus is het verplaatst naar vrijdag de 13de. Neeheeheee. Dat komt echt niet uit! Die dag was al vol met verjaardag en met orthodontist bezoek. Die moest dus op stel en sprong verplaatst worden. Nu is die afspraak pas vier weken later. Beetje jammer maar niks aan te doen. De verjaardag blijft overigens gewoon staan.

Zaterdag hadden we een dagje om bij te komen. Dat had ik blijkbaar ook nodig want ik versliep mij een beetje. Ik ging om 22:00 naar bed en in plaats van om 9:00 wakker te worden werd ik pas om 10:00 wakker. Oeps 12 uurtjes geslapen. Arme hond want die zat dat uur met gekruisde achterpootjes op mij te wachten. Gelukkig kon ik het goed maken met een lekkere wandeling.

Zondag was een dag apart. Q had een uitwedstrijd van de badminton, in Wormer om 13:30. Ik vind dat een beetje een rottijd omdat je eerst de ochtend zit te wachten tot je er heen mag en vervolgens best wel laat weer thuis bent.

terugblik41

Omdat Wormer aan de andere kant van het Noordzeekanaal ligt dan onze woonplaats hebben we een aantal opties om er te komen. Het pontje bij IJmuiden, niet de snelste optie meestal. De A10 maar die ligt in onderhoud, of in elk geval de Coentunnel. En de A9. En laat er nu net die dag een enorm groot ongeluk gebeuren op de A9. De heenreis was nog te doen want het ongeluk was aan de andere kant gebeurd. Toen wij in de kijkersfile erlangs kwamen waren de ambulances al weg en werden er foto’s gemaakt. De eerste sleepwagen kwam ook moeizaam tussen de file door rijden. Verder op zagen we de slagbomen van de snelweg naar beneden en een lege snelweg. Een vreemd gezicht.

Helaas was na de wedstrijd de A9 nog niet open en moesten we dus op een andere manier naar huis zien te komen. Het pontje  was onze eeste optie maar meteen na de afslag stond het al muurvast. En het pontje was nog 15 kilometer ver weg. Toch maar de A10 dus. Al moesten we dus wel helemaal via Volendam rijden. Uiteindelijk kwamen na anderhalf uur thuis, wat normaal een ritje van een halfuurtje is. Maar het goede nieuws is dat we op tijd waren voor het eten. Of ben je dat altijd als je zelf moet koken?

A ging die dag met vrienden naar de kermis. En dan moet je als mama dus loslaten. Soms vind ik dat behoorlijk moeilijk. Alles is gelukkig goed gegaan en ik ben blij dat het voor haar een gezellige en positieve ervaring was.

Deze schoolweek begint Q met zijn eindgroep 8 CITO-toetsen. Op basis hiervan word het voorlopige advies gegeven en uiteindelijk ook het definitieve advies. Q is best zenuwachtig. Hij wil graag goed score. Ook hebben de kinderen en ik twee kilo M&M’s gesorteerd. En wisten jullie dat er in de zakken dus van alles bijna evenveel zit behalve van de oranje? Kijk maar goed op de foto. En nee we hebben niet stiekem van de oranje zitten snoepen, al was dat wel verleidelijk.

Dinsdag had ik alweer een kind thuis zitten. Niet met ziekte zoals bij jou maar vanwege een studiedag. Blijkbaar doen ze dat op de middelbare school ook nog. Weer wat geleerd. Hadden we mooi even de tijd om wat dingen te proberen en af te maken. Lekker relaxt sprak ze ook nog af met een vriendje. Blijkbaar valt het allemaal nog mee zo op de middelbare school.

Woensdag was een rare dag. Ik aan het werk, manlief naar een uitvaart in Maastricht. De kinderen waren gewoon naar school en oma ving Q op daarna. Ze hebben samen een lekkere tosti gegeten in het winkelcentrum.

Het was dus weer een week met van alles en nog wat. Ik ben alleen vergeten er foto’s van te maken.

Hoe was jullie week?

Reactie plaatsen