30 april 2018 
2 min. leestijd

Op zoek naar een nieuw ritme

Een nieuwe baan met hele andere werktijden dan voorheen vergt wat aanpassingen. Niet alleen bij de persoon zelf maar ook voor de omgeving.

Q

Q moet nu, zolang hij nog op de basisschool zit dus dat is nog ongeveer 2 maanden, zelf zorgen dat hij op tijd van huis vertrekt. Ook komt hij vaker thuis terwijl er niemand thuis is, op de hond na. De hond is dan wel heel blij om Q weer te zien natuurlijk. Q heeft er geen problemen mee en vind het wel relaxt. Niemand die de hele dag aan zijn hoofd zeurt en gewoon lekker doen wat hij wil. Voor hem wordt het allemaal makkelijker als hij ook naar de middelbare school gaat.

A

Voor A verandert er vrij weinig. Zij is voor mij de deur al uit en komt vaak laat thuis. Natuurlijk ben ik er dan soms nog niet maar vaak is haar broer wel al thuis. Zij komt dus zelden in een leeg huis thuis. Het enige waar zij even goed aan moet denken is dat ze de achterdeur goed dichtdraait. Dat was nooit zo een must omdat ik toch vaak thuis was. Maar nu iedereen, op de hond na, de hele dag van huis is moet daar wat zorgvuldiger mee omgegaan worden.

Manlief

Manlief gaat straks ook vaker de deur uit maar nu is dat nog even anders. Hij is wel regelmatig al naar kantoor maar hij moet nog twee keer een shift werken. Hoe dat zich allemaal in gaat passen is dan ook nog niet bekend. Wel is hij in principe eerder thuis dan ik omdat hij vroeger begint. Hij gaat dus waarschijnlijk de boodschappen regelen of die gaan we bestellen.

Huishouden verdelen

Ik

Ik denk dat ik degene ben die het meest moet wennen. Van af en toe wat werken ga ik naar vaste dagen weg zijn van huis. Een ritme dat nog niet helemaal bij mij is ingesleten. Ik moet niet meer om 6 uur op maar de druk die er in de ochtend is, is wel groter. De hond moet uit, de kinderen moeten lunch mee, letten dat Q een sleutel mee heeft, zijn alle tassen gepakt, is mijn lunch ook klaar,………….

Ik heb dan ook een beetje druk gevoel in mijn vrije dagen. Alles moet dan voor mij gevoel nog gedaan worden terwijl ik daar voorheen meerdere dagen de tijd voor had. Wassen, opruimen en de andere huishoudelijke taken zal ik dus strakker moeten gaan indelen. Hoe dat allemaal precies gaat gebeuren weet ik nog niet. Nu geniet ik nog even dat manlief nog wat vaker thuis is en dus her en dat wat dingen oppakt. Ik ben nog zoekende naar een lekker ritme maar ik ben er van overtuigt dat het goed gaat komen. Ik ben tenslotte maar drie dagen weg en er blijven er dan nog vier over.

Wat ik mij wel af vraag is hoe andere mensen die verdeling hebben gemaakt. Hebben jullie taken verdeeld en is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen taak of doet een ieder dat wat er gebeuren moet? En hoe spreek je dat dan goed af? Maak je dan een lijstje en afstrepen maar of ga je er van uit dat iedereen ziet wat er gebeuren moet (ben ik niet helemaal van overtuigt namelijk).

 

Laat je weten hoe jullie het oplossen in een reactie?

Danielle
Door

Danielle

op 30 Apr 2018

Is altijd wennen weer een nieuw ritme, maar als je er eenmaal inzit ben je het zo weer vergeten hoe het was.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Dat kan ik mij nu nog niet voorstellen maar ik denk/weet dat je gelijk hebt.

Maddy
Door

Maddy

op 30 Apr 2018

Nieuwe ritmes zijn altijd een beetje aftasten. Hier heb ik er erg aan moeten wennen, maar als het juiste ritme eenmaal gevonden is brengt dat zeker rust.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Rust ja graag!

Bianca
Door

Bianca

op 30 Apr 2018

Een nieuw of ander ritme vinden voor dat kan zeker even wennen zijn maar het komt vast goed :-)

kaylee
Door

kaylee

op 01 May 2018

In elke situatie is een nieuw ritme creëeren lastig. Maar dat kunt U! En daarna is het alsof het nooit anders is geweest haha

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Oke, daar ga ik voor ;)

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 01 May 2018

Ik kan me goed voorstellen dat je moet wennen. Het is ook niet niks zo'n compleet ander ritme. Zelf werk ik vanuit huis, en heb mijn vaste routines.

ingrid
Door

ingrid

op 01 May 2018

ja altijd weer wennen met een nieuw ritme. Wij hebben ook het eea uitbesteed. Zo komt de bakker aan huis, woren boodschappen bezorgd en komt 1x in de week een schoonmaakster

Marijke
Door

Marijke

op 01 May 2018

Oh dat klinkt wel luxe, vooral die schoonmaakster

MC Kleuver
Door

MC Kleuver

op 01 May 2018

Ik kan heel goed snappen dat je moet wennen. Dat zal zo zijn tijd nodig hebben en dan heb je ook door wanneer je alle huishoudelijke taken het beste kunt doen. Dan gaat er een lampje branden ;-)

Marie-Lise (reislustig.be)
Door

Marie-Lise (reislustig.be)

op 02 May 2018

Ik kan me voorstellen dat zo een verandering in ritme niet eenvoudig is. Maar uiteindelijk vind je daar vast en zeker ook je draai in :-)

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Daar ga ik ook vanuit. Kan wel even duren ben ik bang

Reactie plaatsen