05 oktober 2017 
3 min. leestijd

Morgen

Ik heb tijd te kort. Echt chronisch tijd te kort! En niet alleen ik, Hanneke, ook Marijke lijdt aan dit fenomeen. Regelmatig merken wij dat ineens de lijst met geplande blogs leeg is omdat we niet voldoende tijd hebben kunnen vinden om ze in te plannen, af te maken of te schrijven.

Werk

Ondanks dat wij allebei geen vast contract bij een baas hebben en op oproepbasis werken zijn we heel veel tijd kwijt aan het werk. Hanneke werkt in de periodes dat manlief thuis is maar heeft dan meteen wel een heleboel op stapel staan om haar BIG-registratie te behouden. Marijke werkt af en toe in het onderwijs maar is het merendeel van het tijd kwijt aan werken op de zaak van haar man. Allebei dus geen directe baas om verantwoording aan af te leggen maar allebei heel erg druk.

Huishouden

Naast de betaalde werkzaamheden hebben wij ook gewoon een huishouden te runnen. Stofzuigen, wassen, afstoffen, koken en afwassen zijn allemaal zeer frequent terugkerende dingen die simpel weg moeten gebeuren! Als ik de was niet doe heeft niemand schone kleding, als wij niet koken hebben we geen eten op tafel staan en het afstoffen is dan misschien minder noodlijdend maar wonen in een buitengewoon smerig huis vind ik niet fijn. Hoeveel tijd wij hier mee kwijt zijn? Ik weet het niet precies maar al snel meer dan een uur per dag.

School

Gelukkig volgen we zelf geen opleiding op dit moment want we hebben het druk genoeg met de school van onze kinderen. Een hulpje tijdens luizencontrole, een begeleiding voor een een uitje, ouderavond, 10 minutengesprek, het komt allemaal veel voor. Zeker zo in het begin van het schooljaar. En als je dan kinderen in verschillende klassen of scholen

morgenhebt zitten kan je soms ook op verschillende dagen komen voor de informatie. En daarna hebben we natuurlijk huiswerk. De jongste T komt daar nog onderuit als kleuter maar de rest van de kinderen hebben al behoorlijk wat huiswerk op de basisschool. En daar vinden wij niks mis mee. Alleen kunnen ze het niet altijd zelf. Denk aan overhoren van de Engelse, aardrijkskunde of geschiedenistoets. Of bij onze  middelbare scholiere een hulpje met vertalen van de opgave Frans of uitleg van de vraag in het geschiedenisboek.

Chauffeur

Met alleen school zijn we er nog niet. De kinderen zitten ook op een sportvereniging en een leert zelfs alvast een andere taal. Leuk! Toch? Ja heel erg leuk en goed voor de sociale vaardigheden en de gezondheid. Minder goed voor de tijd die wij ergens anders aan kunnen besteden, zoals bloggen. De kinderen moeten natuurlijk naar de clubjes toe. Sommige zijn oud en wijs genoeg om dat zelf te regelen. Maar soms is het simpelweg te ver weg. Een van onze kinderen heeft activiteiten in een andere plaats, Q gaat in een ander dorp naar badminton. E A zit in een dorp verderop op Spaanse les. Niet erg want wij helpen ze daarnaar toe, kunnen we daar meteen een handje helpen met de training. En nog even en dan begint T met zwemlessen. Met een beetje geluk is er dan tussen het aan en uitkleden tijd om wat op papier te zetten voor jullie.

Sociaal leven

Naast ons sociale leven op facebook en instagram gaan we ook regelmatig echt de deur uit. Om onze vrienden in het echt te ontmoeten. Een bakkie doen in de ochtend, een verjaardag vieren van een kind of gezellig samen eten. Superleuk, supergezellig en ook gewoon superhard nodig. Deze momenten zijn een relax moment. Even niet door je eigen huis hoeven rennen maar genieten van het gezelschap van mensen die je leuk vindt. Maar het onderhouden van vriendschappen kost een hoop tijd. Niet dat wij dat erg vinden hoor!

Lichamelijk

Hanneke heeft een chronische aandoening, fibromyalgie. Hierdoor moeten activiteiten gespreid worden. Tussendoor steeds even rusten is een verplichting anders is tegen drie uur in de middag de brandstof op. Die tijd kan gelukkig wel besteed worden aan bloggen. En zo is ook dit blog tot stand gekomen. Tussen de was en de stofzuiger in heb ik even de tijd genomen om jullie te vertellen wat wij ons zelf soms een drukte opleggen. Want wij willen heel graag elke dag een blog uit blijven brengen. En roepen dan ook vaak tegen elkaar, morgen dan heb ik weer wat meer tijd. Dan komt het goed!

Hebben jullie ook regelmatig tijd te kort voor alles wat je doen wil of doen moet?

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 05 Oct 2017

Ik zou heel graag willen dat we wat extra uren in ce dag zouden hebben. Allemaal heel herkenbaar

Marjolein (@goedhardt)
Door

Marjolein (@goedhardt)

op 05 Oct 2017

Wat zou ik inderdaad ook graag willen dat we 48 uur in een dag zouden hebben. Werk, gezin, familie, alle ballen hoog houden is een ding, maar we moeten bij ons thuis vooral ons hart blijven volgen en niet te veel willen doen. Focus is soms wel verstandig

Hanneke
Door

Hanneke

op 06 Oct 2017

Goed advies

Ana Rita
Door

Ana Rita

op 05 Oct 2017

Wat 'fijn' om te lezen dat ik niet de enige ben die hier last van heeft! Sinds kort werk ik 32 uur ipv 40, en dat was ook echt wel nodig. Werken, sporten, huishouden en sociaal leven nemen zoveel tijd in beslag, op dit moment schrijf ik zo'n 2 blogs per week maar ik ben per blog toch wel zo'n 2 of 3 dagen bezig omdat er zo weinig overblijft in de avond en weekenden om eraan te werken.. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om naast al deze dingen ook nog eens voor een kind te moeten zorgen, heel veel respect hoor voor jullie mama's!

Hanneke
Door

Hanneke

op 06 Oct 2017

Dank je wel

Hellen
Door

Hellen

op 05 Oct 2017

Ahh jeetje, zo herkenbaar! Ik heb een eigen bedrijf, blog, gezin, organiseer events en soms denk ik OMG HOE PLAN IK HET IN! Heel fijn om te lezen dat anderen het ook zo ervaren en vooral inspirerend om te lezen hoe jullie ermee omgaan!

Hanneke
Door

Hanneke

op 06 Oct 2017

Dank je wel

Layla
Door

Layla

op 05 Oct 2017

Net als de andere dames zou ik ook wel willen dat een dag wat langer is. Ik kom handen te kort dus extra handen is ook wel handig.

Hanneke
Door

Hanneke

op 06 Oct 2017

Extra handen! Ja dat is ook handig. Een setje handen dat het eten maakt terwijl de andere handen een blog schrijven. Lijkt mij hele handig inderdaad.

Lotus Writings
Door

Lotus Writings

op 06 Oct 2017

Hou op schei uit haha! Ik zou echt willen dat de dagen veel meer uren hadden. Een stuk of 20 om mee te beginnen ;) Nee dat is wel overdreven, al loop ik regelmatig achter de feiten aan (ligt mogelijk ook aan mijn chaotische karakter haha). Probeer nu alles keurig bij te houden in een planner en dat scheelt wel. Maar er zijn dagen...

Hanneke
Door

Hanneke

op 06 Oct 2017

Chaos, niet door mij zelf veroorzaakt maar door de omgeving. Kan je ook een heel blog over schrijven denk ik ?

Xenia
Door

Xenia

op 06 Oct 2017

O pfff , kom ook dagelijks tijd te kort. Dagen vliegen om en ik loop zelf achter de feiten aan. Niet altijd een prettig gevoel

Hanneke
Door

Hanneke

op 08 Oct 2017

Zeker geen prettig gevoel. Het gevoel dat het altijd onaf blijft hoe hard je het ook probeert.

jolienvs
Door

jolienvs

op 07 Oct 2017

Oh zo herkenbaar! Geef mij maar een paar uur extra in een dag! :)

Hanneke
Door

Hanneke

op 08 Oct 2017

Als dat zou kunnen.....

Kinderboekenweek – Mama's met thee
Door

Kinderboekenweek – Mama's met thee

op 11 Oct 2017

[…] het kwam een beetje door het “morgen” effect. September was zo druk dat we nergens aan toe kwamen. Maar om de Kinderboekenweek nu […]

Reactie plaatsen