Priveleven
Hanneke Koper-de Leur
Priveleven
10/05/2017
3 min
16

Morgen

10/05/2017
3 min
16

Ik heb tijd te kort. Echt chronisch tijd te kort! En niet alleen ik, Hanneke, ook Marijke lijdt aan dit fenomeen. Regelmatig merken wij dat ineens de lijst met geplande blogs leeg is omdat we niet voldoende tijd hebben kunnen vinden om ze in te plannen, af te maken of te schrijven.

Werk

Ondanks dat wij allebei geen vast contract bij een baas hebben en op oproepbasis werken zijn we heel veel tijd kwijt aan het werk. Hanneke werkt in de periodes dat manlief thuis is maar heeft dan meteen wel een heleboel op stapel staan om haar BIG-registratie te behouden. Marijke werkt af en toe in het onderwijs maar is het merendeel van het tijd kwijt aan werken op de zaak van haar man. Allebei dus geen directe baas om verantwoording aan af te leggen maar allebei heel erg druk.

Huishouden

Naast de betaalde werkzaamheden hebben wij ook gewoon een huishouden te runnen. Stofzuigen, wassen, afstoffen, koken en afwassen zijn allemaal zeer frequent terugkerende dingen die simpel weg moeten gebeuren! Als ik de was niet doe heeft niemand schone kleding, als wij niet koken hebben we geen eten op tafel staan en het afstoffen is dan misschien minder noodlijdend maar wonen in een buitengewoon smerig huis vind ik niet fijn. Hoeveel tijd wij hier mee kwijt zijn? Ik weet het niet precies maar al snel meer dan een uur per dag.

School

Gelukkig volgen we zelf geen opleiding op dit moment want we hebben het druk genoeg met de school van onze kinderen. Een hulpje tijdens luizencontrole, een begeleiding voor een een uitje, ouderavond, 10 minutengesprek, het komt allemaal veel voor. Zeker zo in het begin van het schooljaar. En als je dan kinderen in verschillende klassen of scholen

morgenhebt zitten kan je soms ook op verschillende dagen komen voor de informatie. En daarna hebben we natuurlijk huiswerk. De jongste T komt daar nog onderuit als kleuter maar de rest van de kinderen hebben al behoorlijk wat huiswerk op de basisschool. En daar vinden wij niks mis mee. Alleen kunnen ze het niet altijd zelf. Denk aan overhoren van de Engelse, aardrijkskunde of geschiedenistoets. Of bij onze  middelbare scholiere een hulpje met vertalen van de opgave Frans of uitleg van de vraag in het geschiedenisboek.

Chauffeur

Met alleen school zijn we er nog niet. De kinderen zitten ook op een sportvereniging en een leert zelfs alvast een andere taal. Leuk! Toch? Ja heel erg leuk en goed voor de sociale vaardigheden en de gezondheid. Minder goed voor de tijd die wij ergens anders aan kunnen besteden, zoals bloggen. De kinderen moeten natuurlijk naar de clubjes toe. Sommige zijn oud en wijs genoeg om dat zelf te regelen. Maar soms is het simpelweg te ver weg. Een van onze kinderen heeft activiteiten in een andere plaats, Q gaat in een ander dorp naar badminton. E A zit in een dorp verderop op Spaanse les. Niet erg want wij helpen ze daarnaar toe, kunnen we daar meteen een handje helpen met de training. En nog even en dan begint T met zwemlessen. Met een beetje geluk is er dan tussen het aan en uitkleden tijd om wat op papier te zetten voor jullie.

Sociaal leven

Naast ons sociale leven op facebook en instagram gaan we ook regelmatig echt de deur uit. Om onze vrienden in het echt te ontmoeten. Een bakkie doen in de ochtend, een verjaardag vieren van een kind of gezellig samen eten. Superleuk, supergezellig en ook gewoon superhard nodig. Deze momenten zijn een relax moment. Even niet door je eigen huis hoeven rennen maar genieten van het gezelschap van mensen die je leuk vindt. Maar het onderhouden van vriendschappen kost een hoop tijd. Niet dat wij dat erg vinden hoor!

Lichamelijk

Hanneke heeft een chronische aandoening, fibromyalgie. Hierdoor moeten activiteiten gespreid worden. Tussendoor steeds even rusten is een verplichting anders is tegen drie uur in de middag de brandstof op. Die tijd kan gelukkig wel besteed worden aan bloggen. En zo is ook dit blog tot stand gekomen. Tussen de was en de stofzuiger in heb ik even de tijd genomen om jullie te vertellen wat wij ons zelf soms een drukte opleggen. Want wij willen heel graag elke dag een blog uit blijven brengen. En roepen dan ook vaak tegen elkaar, morgen dan heb ik weer wat meer tijd. Dan komt het goed!

Hebben jullie ook regelmatig tijd te kort voor alles wat je doen wil of doen moet?

Reacties
Categorieën