17 oktober 2016 
1 min. leestijd

Failed it or nailed it?

Q werd bijna 10 en dus was het tijd om na te denken over de taart. De traktatie moest en zou Pokémon worden en dus de taart ook. Tijdens het zoeken naar een leuke traktatie had Q wel een leuke taart voorbij zien komen, zei hij.

Taartkeuze

Speciaal voor mij werd de taart er even bij gezocht. Ehm ja die vind ik ook heel leuk (om te krijgen dan niet om te maken!).

https://nl.pinterest.com/pin/553168766712846585/

Tot nu toe heb ik altijd geroepen dat ik dus echt niet ga boetseren. En dat vooral omdat ik bang ben voor een dikke vette FAIL. Zo een poppetje moet wel echt lijken vind ik persoonlijk.

Toch boetseren

Maar voor je kinderen doe je alles dus ben ik een week vooraf begonnen met het namaken van Pokémonfiguurtjes van marsepein en fondant. Ik begon met Picachu en ben maar liefst 3 uur bezig geweest om hem een beetje lijkend te krijgen.

Uiteindelijk ben ik geëindigd met 7 redelijk gelukte Pokémon. Picachu, Bulbasaur, Eevee, Vulpix, Squirtle, Charmander en Snorlax. Ik had wel wat probleempjes want de oren van Picachu bleven niet omhoog staan, Charmander bleef maar naar links zakken en Squirtle heeft waarschijnlijk een ingezakte wervel want zijn buik werd steeds boller en zijn rug steeds korter.  Van de oren van Picachu had ik wel wat geleerd en voor de oren van Eevee heb ik een beetje droge, ongekookte spaghetti gebruikt om te verstevigen. Toch was ik wel tevreden over het resultaat en mochten ze op de taart.

EN?

Op de taart heb ik de naam van Q en een grote 10 gemaakt met behulp van een lettergenerator. Hier kan je zelf je tekst invoeren en de hoogte bepalen. Je krijgt dan een voorbeeld plaatje dat je bijvoorbeeld in een tekstverwerkingsprogramma kan gebruiken of kan printen. Hartstikke handig en helemaal in de sfeer van de taart.

Na heel wat freubel- en plakwerk is dit het eindresultaat van mijn taart geworden.
En is het een fail of een nail?

pokemontaart

Linda
Door

Linda

op 17 Oct 2016

Wow, echt heel gaaf alleen al vanwege de tijd die er in is gaan zitten. Ik heb zelf het boetseren ook zoveel mogelijk ontweken ;-)

Hanneke
Door

Hanneke

op 17 Oct 2016

Dank je wel. Blijft moeilijk vind ik.

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 17 Oct 2016

Bewonderende groet,

Hanneke
Door

Hanneke

op 17 Oct 2016

Dank je wel

Karen
Door

Karen

op 17 Oct 2016

Heel knap! Ik zou 'm ook wel willen :)

Hanneke
Door

Hanneke

op 17 Oct 2016

Haha, dank je wel. Wat mij betreft was het een eenmalige actie. Wat een werk!

Diana
Door

Diana

op 17 Oct 2016

Gaaf hoor!!

Hanneke
Door

Hanneke

op 17 Oct 2016

Dank je wel

MetMirjam
Door

MetMirjam

op 17 Oct 2016

Woooow, absolute nail!!

Hanneke
Door

Hanneke

op 17 Oct 2016

Dank je wel

misseagles
Door

misseagles

op 17 Oct 2016

Wauw ik vind hem een nail hoor!

Hanneke
Door

Hanneke

op 17 Oct 2016

Dank je wel

Ilse Verhoeven
Door

Ilse Verhoeven

op 17 Oct 2016

Zeker geen fail!Super!

Hanneke
Door

Hanneke

op 17 Oct 2016

Dank je wel

lotuswritings84
Door

lotuswritings84

op 19 Oct 2016

Hartstikke knap! Ziet er echt heel mooi uit.

Hanneke
Door

Hanneke

op 19 Oct 2016

Dank je wel

filosofievanmanou
Door

filosofievanmanou

op 08 Mar 2017

snorlax is mijn lievelings pokemon! leuk dat die er ook in zit!!!!1

filosofievanmanou
Door

filosofievanmanou

op 08 Mar 2017

nail!!!

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 Mar 2017

Dank je!

Hiep hiep hoera! Q is 11 jaar! – Mama's met thee
Door

Hiep hiep hoera! Q is 11 jaar! – Mama's met thee

op 16 Oct 2017

[…] vind het superleuk om taarten te maken. Zo maakte ik vorig jaar deze Pokémontaart voor Q en voor A een Harry Pottertaart. Ook hier kiezen de kinderen zelf wat er op de taart moet […]

Reactie plaatsen