06 oktober 2016 
in DIY
1 min. leestijd

Gezonde Pokémon traktatie

Het is weer tijd voor een verjaardag en wel die van Q, hij wordt 10. Vorig jaar waren de minions een grote hit bij het trakteren. Dit jaar zijn Pokémons helemaal in bij Q.

Gezond en leuk

Ik wil graag een traktatie van Pokémon zei Q toen ik vroeg wat hij wilde. Maar niet alleen hij heeft een eis de school wil graag een niet te grote en vooral gezonde traktatie. Nou ga daar maar aanstaan. Pinterest gaf niet al te veel opties. Veel cupcakes kwam ik tegen maar die zijn niet gezond. Anders werd het een stokje met kaas etc en een geprint Pokémon poppetje. Nee dat is het dus niet. Want die poppetjes uitknippen is heel veel werk en Q lust geen kaas. Tomaat en mozzerellabolletjes als pokéballen dan? Nee ook dat lust hij niet.

Uiteindelijk, na heel lang zoeken vond ik 1 plaatje dat ik leuk vond, gezond was en een Pokémon. Het idee komt van een Engels blog waar een hele pokemonparty gegeven werd. Ik geef er uiteraard mijn eigen draai aan en dit is hoe.

Nodig

Broodmix
Knakworst/cocktailworstjes
Appelboor
Foodartpen zwart

dugtrio-howto

Howto

  1. Maak de broodmix klaar zoals beschreven.
  2. Na de eerste rijzing verdeel je het deeg in kleine broodjes. Ik heb ze heel grof gehouden om de omgewoelde aarde na te maken. Laat de broodjes op de plaat hun tijd rijzen.
  3. Bak de broodjes op de aangegeven temperatuur maar pas wel de tijd aan. Ik heb de mijne ongeveer 15 minuten gebakken in plaats van de 25 zoals voorgeschreven.
  4. Snij de worstje zo dat er drie verschillende lengtes ontstaan. Teken met de foodartpen oogjes en de mond op de worstjes. Zorg dat het velletje wel droog is anders tekent de pen niet zo goed. Als je de pen even laten intrekken dan kan je de worstjes in hun eigen water bewaren zodat ze niet uitdrogen. De pen blijft er keurig opzitten in het water.
  5. Als de broodjes zijn afgekoeld kan je met de appelboor, die is precies net zo groot als een worstje, drie gaatjes maken. Het korstje er uit halen en de binnenkant van het broodje aanduwen zodat het worstje er straks stevig in kan.
  6. Droog de worstjes een beetje af en zet ze rechtop in de broodjes.

Eindresultaat

Het eindresultaat is een gezonde maar gezellig uitziende Pokémon genaamd Dugtrio.

dugtrio

Farah Yousfi
Door

Farah Yousfi

op 07 Oct 2016

Wat een leuke traktatie, en toch nog gezond!

Hanneke
Door

Hanneke

op 07 Oct 2016

Dank je wel

Terugblik #1641 – Mama's met thee
Door

Terugblik #1641 – Mama's met thee

op 14 Oct 2016

[…] was jarig en de traktatie hebben jullie al voorbij zien komen. Maar een verjaardag is natuurlijk niet alleen een traktatie […]

Hiep hiep hoera! Q is 11 jaar! – Mama's met thee
Door

Hiep hiep hoera! Q is 11 jaar! – Mama's met thee

op 16 Oct 2017

[…] Wie jarig is trakteert en dat geldt zeker op het basisonderwijs! Hier mogen ze kiezen uit een aantal traktaties en die van keuze maak ik dan. Soms is het in een thema zoals piraten, toen Q een piratenfeestje gaf, of zoals vorig jaar gezond en Pokémon. […]

Reactie plaatsen