31 december 2016 
3 min. leestijd

Terugblik 2016

Op het moment dat ik dit zit te typen knalt het behoorlijk buiten. Half december en het lijkt wel oudejaarsavond. Zoveel vuurwerk. Dus een mooi moment om vast even terug te blikken naar alle mooie momenten van 2016. Door het vuurwerk kom ik al helemaal in de stemming om terug te kijken op het afgelopen jaar.

Mama’s en de kinderen

Wauw wat zijn we weer gegroeid het afgelopen jaar. Marijke is na de WW teruggekeerd in het onderwijs als invalkracht. En dat weet ze te combineren met werken voor het eigen bedrijf en de zorg voor het huishouden en de kinderen. Hmm natuurlijk draagt ook R daar zijn steentje aan bij, maar de verdeling is niet 50-50 gezien de werkverdeling. Een jaar met vele veranderingen en zoeken naar een nieuwe balans. En nu we deze gevonden hebben, kijken we stiekem al uit naar het moment waarop T vier wordt en naar school gaat. Zou dat dan de grootste verandering van 2017 gaan worden?

Bij Hanneke thuis waren er geen grote veranderingen. Werk bleef werk en school bleef school. Al ging A wel naar groep 8 en was er dus kamp, CITO-toetsen met enorme goede uitslagen en de bijbehorende stressperiodes. Q, nu lekker in groep 7, werkt ook keihard. Sommige dingen zoals begrijpend lezen vind hij moeilijk dus proberen we hem te helpen waar kan. Dat thuis werken aan je school goed werkt zagen wij dit jaar aan A. Was ze eerst haar zelfvertrouwen in rekenen helemaal kwijt nu haalde ze vwo-scores op de CITO-toets. En wat kan je dan enorm trots zijn als moeder, op het harde werken dat loont.
Volgend jaar wordt een jaar met veranderingen. Ik vind het best spannend want mijn meisje zal naar het voortgezet onderwijs gaan maar eerst moeten we de school uitkiezen, nog een CITO maken en natuurlijk een eindmusical. En ook Q krijgt een bewogen jaar hierdoor. Volgend jaar is ook zijn laatste jaar op de basisschool en ik vind het stiekem een beetje jammer. Ze worden gewoon te snel groot.

Mama’s met thee

Waar we vorig jaar nog net begonnen waren, hebben nu meer dan een vol jaar samen geblogd. En ook dat is geweldig. Opnieuw een gezamenlijke hobby is ontzettend tof. En dat zien ook onze lezers. Eindigden we vorig jaar in december met 1350 mensen die ons die maand bezochten, we groeiden lekker door. In de zomer waren dat er flink wat nieuwe bezoekers bijgekomen. Zo hingen we steeds rond de 2000 unieke bezoekers. En we knallen het jaar 2016 uit met een record aantal unieke bezoekers van bijna 6000, of net 6000. Het hangt erom die laatste spannende dagen.

De top 5

Een uitdaging om dit in 2017 vast te houden, want een groot deel van de bezoekers van de laatste maand kwam van 1 blog. Hopelijk komen ze vaker terug, want we hebben echt meer moois te bieden.
Dat brengt ons bij de top 5 best gelezen artikelen van 2016.

Op 5 vinden we de Minions traktatie. Deze wordt via Google nog steeds er vaak gevonden.De Pokémon rage heeft de populariteit van de Minions nog niet verminderd. De Minion traktatie zorgt nog altijd voor heel veel verkeer.traktatieminion
Een eervolle 4e plek is er voor de surprise van vorig jaar. Ik constateerde toen al dat er weinig te vinden was als je als surprise een fiets wil maken. De afgelopen 2 maanden stond was deze surprisefiets dus ook erg populair.

Surprise fiets

En daar is hij dan de fiets!

Op de 3e plek een heel recent artikel: Brand!? Hanneke schreef dat zij de kinderen een paar minuten alleen liet, en natuurlijk ging toen het brandalarm af. Dat was schrikken…..
Op 2 vinden we de reservejuf. Zo noemde een kleuter vorig jaar Marijke toen ze een dagje kwam invallen. Dit en nog een aantal zeer herkenbare situaties over het werken als invaljuf kwamen hier langs.
En met enorme voorsprong op alle andere artikelen is het best gelezen artikel Beste ouders. Zowel voor alle juffen en meesters als voor de ouders een herkenbaar artikel. Helaas zijn invaljuffen en meesters door de wet WWZ ook vaak in het nieuws, dit zal wellicht meespelen in de populariteit.

2017

En dan kunnen we even kort vooruit kijken naar 2017. Hebben we plannen, ambities, dromen? Ja natuurlijk hebben we die. Zo denken we in 2017 dan eindelijk de stap te maken naar een eigen domein. We hopen dat we deze stijgende lijn in bezoekers aantallen kunnen vasthouden, maar we hebben niet als doel het grootste blog te worden. Wel blijven we met veel plezier elke dag een artikel plaatsen. Net als we afgelopen jaar hebben gedaan.

Blijven jullie dan gezellig theedrinken met ons?

Falderie
Door

Falderie

op 31 Dec 2016

Het was een mooi jaar, op naar 2017! :-)

Marijke
Door

Marijke

op 31 Dec 2016

Yes!

sandravda
Door

sandravda

op 31 Dec 2016

Mijn beste wensen voor 2017 en ik kom zeker terug lezen bij jullie!

Marijke
Door

Marijke

op 31 Dec 2016

Jij ook de beste wensen! En gezellig!

Marguerita
Door

Marguerita

op 31 Dec 2016

Wauw wat een cijfers! Gaaf hoor! Bij mij kakt het qua bezoekers een beetje in na hele goede oktober en november maanden :-)

Marijke
Door

Marijke

op 31 Dec 2016

Nou wij moeten het ook maar vast zien te houden. Dit kwam ook met name door 2 blogs die het erg goed deden, met name op Facebook.

Nathalie
Door

Nathalie

op 02 Jan 2017

Leuk om te lezen dat de blog groeit! Ben benieuwd naar het komende jaar op jullie blog!

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jan 2017

Dank je wel! Wij ook ! ?

Reactie plaatsen