14 december 2014 
2 min. leestijd

Cupcakes diner

Ik vind het een raar idee. Cupcakes bij het avondeten. Cupcakes doen mij toch echt denken aan zoete cakejes die mooi zijn versierd met botercreme, marsepein en andere leuke versiersels. Ik eet ze het liefst bij de thee.

Aardappelcupcakes
Maar Maggi heeft aarappelcupcakes. En met twee kinderen in huis die je gevarieerd wilt laten eten, is het misschien wel een leuke afwisseling. Dus van de week nam ik ze maar eens mee uit de supermarkt, aangezien ik de hele week saaie menu’s gepland had met veel gewone groente.

Naast het pakje, Aardappelcupcakes_ingredientenmoet je zelf nog wat dingen toevoegen:

  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • eventueel nog wat eigen ingrediënten

Als extra ingrediënten koos ik voor een in kleine stukjes gesneden paprika. Dat ziet er gezellig uit die rode stukjes. Tenminste dat is het idee. En ik had nog wat champignons over, dus die heb ik er ook door gedaan.

Als ik de verpakking mag geloven is het echt heel makkelijk. Daarom maakte ik dit samen met A. A vind avondeten koken niet interessant (als we zelf gemaakte pizza maken is er natuurlijk een uitzondering), maar bakken altijd heel leuk.

Kijk maar op de foto’s hoe je het moet maken.

Aardappelcupcakes_bereidingswijze

Aardappelcupcakes_beslag

Aardappelcupcakes_toevoegen extra's

Aardappelcupcakes_vormpjes vullen

Aardappelcupcakes_indeoven

Aardappelcupcakes_klaar

 Wat vonden wij ervan?

Aardappelcupcakes_eetsmakelijkWat een feestelijk bord. In plaats van 8 cupcakes werden het 12 cupcakes. Komt door de vulling denk ik.
De cakejes zelf waren echt heel goed gelukt. En lekker!
T kende het niet, dus hij heeft keurig de broccoli opgegeten, maar zijn cakeje laten staan. De andere 11 cakejes waren wel zo op.

Zeer zeker voor herhaling vatbaar, maar dan maken we ze wel iets pittiger. In elk geval knoflook en ui erdoorheen. Lijkt me ook lekker met spek. Of misschien gegratineerd met kaas.

Wat lijkt jou lekker als extra vulling?

Thomas Pannenkoek
Door

Thomas Pannenkoek

op 14 Dec 2014

Lijkt me toch een caloriebom :)

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 14 Dec 2014

Ja daar let ik hier minder op.

koperdeleur
Door

koperdeleur

op 14 Dec 2014

Leuk! Je zou ook wat mascarpone op kunnen kloppen met kruiden, kaas, zout en peper. En dit dan als een toefje op de cakejes kunnen spuiten. Net echt en geeft weer een andere smaak

Kimberley
Door

Kimberley

op 14 Dec 2014

Ik weet nog niet hoe ik me hierbij moet voelen. Haha. De tip van Koperdeleur vind ik wel super ook!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 14 Dec 2014

Ik ook!

sylvia van zaanen
Door

sylvia van zaanen

op 14 Dec 2014

ik heb ze gemaakt met stukjes ham erdoorheen omdat er hier een paprika allergie persoon woont. Hierdoor waren ze wel lekker ,maar een beetje droog. Misschien is de tip van Koperdeleur daar de oplossing voor.

roykoper
Door

roykoper

op 17 Dec 2014

Ik vind het een super idee! Minder goed voor het boodschappenbudget, maar iets feestelijks mag natuurlijk wel wat kosten. Ik ga ze zeker proberen!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 17 Dec 2014

Prijs valt wel mee. Als je frituurvet en aardappelkroketten koopt ben je meer kwijt denk ik

Reactie plaatsen