29 juli 2016 
2 min. leestijd

Vakantie terugblik: favoriete vakantielanden Marijke

Geen terugblik op onze week de zes weken van de schoolvakantie. Nee om hopelijk steeds te lezen dat we weer aan het strand, het meertje of in de achtertuin hebben genoten van zon leek ons wat saai. En we houden toch ook graag een klein beetje geheim wanneer we precies in het buitenland bivakkeren, sorry inbrekers. Daarom staat deze zomervakantie de wekelijkse terugblik in het teken van terugblikken op vakanties. Van vroeger toen we klein waren, de eerste vakantie alleen, de eerste vakantie met de kinderen en onze favoriete vakantielanden.

Deze week de favoriete vakantielanden van Marijke.

Als ik terugkijk op de reizen die ik al gemaakt heb in mijn leven, springen er een aantal reizen echt wel uit. Bijzondere bestemmingen hebben we altijd wel weten af te wisselen met de wat gewonere vakantiebestemmingen.

Curaçao

Op nummer 1 van favoriete vakantieland staat Curaçao. Een prachtig eiland, met een heerlijk klimaat. Strand afwisselen met rondrijden, wandelen en lekker eten. De mensen en de sfeer op het eiland maken het voor mij een geweldige bestemming om heen te gaan.Curacao

Maleisië

Het land van onze huwelijksreis. Hier is de liefde voor Azië ontstaan. Eerst brachten we een paar dagen door in Kuala Lumpur om door te reizen naar 2 prachtige eilanden. Zeker het laatste eiland was de perfecte honeymoon bestemming. Een fantastische kamer in de vorm van een eigen huisje, gelegen aan een wit strand met palmbomen en een blauwe zee. Heerlijke restaurantjes aan de weg van het hotel, eten op plastic stoelen, maar met naanbrood dat vers uit de oven komt. En natuurlijk rijst, rijst en rijst.

Indonesië

Een van de mooiste reizen die we hebben gemaakt was de reis over de eilanden van Indonesië. Met een groep reisden we over de eilanden Sumatra, Java en verbleven tenslotte een aantal dagen op Bali. Van natuur en cultuur door naar het strand. Een reis waar alles inzat. Echt een reis en geen doorsnee vakantie. En hoe je kan genieten van patat na een week reizen door Sumatra, van de koppensnellers, over de Disco Highway, en het bezoek aan een school na een BBQ met net gevangen vis onder een waterval. De drukte van de grote stad Jakarta en een doodzieke man, waardoor we van Bali niet veel zagen dan de hotelkamer en het resort. Indonesië

Frankrijk

Het land waar de meeste vakanties van vroeger heen gingen. Op de camping en dan de ene dag wandelen of iets bezoeken, museum of stadje. En de andere dag lekker op de camping bij het zwembad. En massa’s boeken lezen. Ja dat zat er al vroeg in, stapels boeken gingen er met ons gezin mee.
Later werd dit ook het land van de wintersport. Ook er leuk, vooral de kaasfondue of de raclette als eten. Want verder is het wel een week hard werken op de skies.

Wat is jouw favoriete vakantieland?

Linda
Door

Linda

op 29 Jul 2016

Favoriet tot nu toe zijn toch wel Italië, Portugal en Kroatië. Zuidelijk gelegen landen waar het toch wat warmer is. Al zou ik zo terug willen naar India, Indonesië en Guatemala.

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 29 Jul 2016

Ik kies nog steeds voor ons eigen land.Zonnige groet,

Astrid
Door

Astrid

op 29 Jul 2016

Wauw, jij bent op veel bijzondere plekken geweest zeg. Mijn verste vakantieland was Rusland. Dit was dan wel gelijk mijn eerste buitenlandse reis en mijn eerste keer vakantie zonder mijn ouders. Mijn favoriete vakantieland is denk ik Duitsland. Ik ben hier al een paar keer geweest en het is echt mooi. Ook Zwitserland vind ik er gmooi met de bergen.

Marijke
Door

Marijke

op 29 Jul 2016

Wauw Rusland lijkt me wel echt heel gaaf!

Rob de Leur
Door

Rob de Leur

op 03 Aug 2018

Bij Indonesië mis ik bezoek vulkaan en Borobudur

Reactie plaatsen