26 augustus 2016 
2 min. leestijd

Vakantie terugblik: eerste vakantie alleen

Geen terugblik op onze week de zes weken van de schoolvakantie. Nee om hopelijk steeds te lezen dat we weer aan het strand, het meertje of in de achtertuin hebben genoten van zon leek ons wat saai. En we houden toch ook graag een klein beetje geheim wanneer we precies in het buitenland bivakkeren, sorry inbrekers. Daarom staat deze zomervakantie de wekelijkse terugblik in het teken van terugblikken op vakanties. Van vroeger toen we klein waren, de eerste vakantie alleen, de eerste vakantie met de kinderen en onze favoriete vakantielanden.

Als laatste sluiten we af met onze eerste vakantie alleen.

Alleen met school

Ook al gingen we al die jaren met veel plezier met onze ouders mee op vakantie. Op een gegeven moment is het dan toch zover dat je voor het eerst alleen op vakantie mag/gaat. We hadden al een beetje aan alle vrijheid geroken op de georganiseerde reizen naar Hongarije met school. Slapen in je gastgezin, bijna elke dag stappen, en veel zien en doen. Maar dan wel veilig met school.

Met zijn drieën kamperen

Na ons eindexamen gingen we dan wel echt alleen op vakantie. Zonder school, zonder ouders. Alleen met Jiska. Goed dat maakt 3. Ja ook toen deden Hanneke en ik al veel samen.
We besloten met een backpack te gaan kamperen in Groot Brittannië. Lands End werd de bestemming. Dit stuk van Groot Brittannië zou een aangenaam klimaat moeten hebben. Ook in juni. Dus gewapend met backpacks en tenten, stapten we in de bus, die ons naar de plaats van bestemming zou moeten brengen. De camping was gereserveerd en konden we met het openbaar vervoer daar prima bereiken.
Dus na zo’n 24 uur met de bus, bleek het die dag een Bank Holiday (feestdag) te zijn. Er reden dus geen bussen meer. Camping gebeld, die hadden geen optie. Wat voor hun een gemiste kans was, want we kwamen nu terecht op een camping in een piepklein gehucht. Echt een veldje met een toiletblok. Maar werkelijk prima! We zaten veel dichter bij het busstation en ook al was er geen campingwinkel. Er was verderop, op loopafstand een winkel die tot 22:00 uur open was. Bijzonder in die tijd.
JiskaVakantie alleen

Veel te doen

Ondanks dat het weer ontzettend tegenviel, meer regen dan zou moeten. Hebben we het super leuk gehad. We hebben in een echte pub, vreselijk engels bier gedronken. We hebben een mijnmuseum bezocht, St Michaels Mount (de tegenhanger van de Mont St Michel in Frankrijk), natuurlijk Lands End, maar ook op het strand gelegen, gewandeld, maar ook uren zitten kletsen voor de tent. Gekookt in het toiletgebouw door de regen (ja dat was dus wel een van de mindere punten), ontdekt dat wij prima onze weg weten in het openbaar vervoer (en dat zonder smartphone om alles op te zoeken). En gebaald dat we de terugreis weer 24 uur in die ellendige bus moesten zitten. Never ever meer met de bus op vakantie.

Onze eerste vakantie was er dus niet een van veel stappen, maar wel een heerlijke relaxte vakantie.
O en de foto’s zijn foto’s van foto’s. En dus van slechte kwaliteit. We hadden in die tijd nog geen mobiel of een digitale fotocamera.

Wat was jullie eerste vakantie alleen?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 26 Aug 2016

Ik ben nooit alleen op vakantie gegaan. Ik was allang blij toen ik niet meer met mijn ouders mee hoefde.

Marijke
Door

Marijke

op 26 Aug 2016

Niet zo van de vakanties dus. Dat kan ook!

Reactie plaatsen