22 juli 2016 
2 min. leestijd

Vakantie terugblik: vakantie met onze ouders

Geen terugblik op onze week de zes weken van de schoolvakantie. Nee om hopelijk steeds te lezen dat we weer aan het strand, het meertje of in de achtertuin hebben genoten van zon leek ons wat saai. En we houden toch ook graag een klein beetje geheim wanneer we precies in het buitenland bivakkeren, sorry inbrekers. Daarom staat deze zomervakantie de wekelijkse terugblik in het teken van terugblikken op vakanties. Van vroeger toen we klein waren, de eerste vakantie alleen, de eerste vakantie met de kinderen en onze favoriete vakantielanden.

We beginnen met een terugblik op de vakantie met onze ouders.

Zover ik mij kan herinneren zijn we bijna elk jaar op vakantie geweest. 1 jaar zouden we niet gaan en hebben we uiteindelijk nog wel een paar dagen in Duitsland doorgebracht vanwege het werk van onze vader. Met een leuke excursie naar een glasfabriek, ook iets waar je anders niet snel komt.

Eigen land

Maar goed we zijn de vakanties ooit begonnen in eigen land, Leersum om precies te zijn. Hier konden mijn ouders een vakantiehuisje huren via het werk van pa. We zijn hier een aantal jaren heen geweest en in het begin hadden we geen auto. We gingen dan met bus en gehuurde fiets. Best een onderneming met kleine kinderen dus petje af.

vakantiefoto tag

Kamperen

Later werd het een tent. Een mooie grote De Waard-tent met veel stokken. We moesten wel eens helpen met het vasthouden van een stok. Of dat was om ons zoet te houden of omdat het nodig was weet ik eigenlijk niet. We voelden ons in elk geval op dat moment wel superbelangrijk. In Luxemburg waren we vaak actief maar ook cultureel. We liepen in de natuur hele grote stukken maar we bezochten ook kastelen. We hadden een eend met open dak en in de vakanties was de enige tijd dat het dak wel eens open kon. Een mooie herinnering.

Frankrijk

Toen mijn tante verhuisde naar de Alpen in Frankrijk werd dit ons favoriete vakantieland. Want waar kon je nu beter wandelen dan in de Alpen. Hier zijn we dan ook jaren achter elkaar naar toe geweest. Mijn vader spaarde zijn vakantiedagen altijd op zodat hij in de zomer langer weg kon. Wij waren dan ook langer weg dan de gemiddelde gezinnen. hierdoor hadden we ook de mogelijkheid om veel te doen in de vakantie. Veelal werden de Alpen gecombineerd met een verblijf in de Dordogne, zwemmen en warmte. Iets wat in de Alpen wel eens ontbrak. Inmiddels was de tent ingeruild voor een vouwwagen.

Met honden

Toen wij al tieners waren kregen we eerst 1 hond en later kwam er nog 1 bij, van Hanneke. Ook deze mannen gingen mee op vakantie. En niet heel veel later gingen wij met onze mannen, R & R, in hun auto’s achter onze ouders aan op vakantie. Met de hele bubs op dezelfde camping was bijzonder en gezellig.

vakantie gevoel

Inmiddels gaat iedereen zijn eigen weg. Maar wij hebben hele mooie herinneringen aan de vakanties. Een aantal dingen die ik geleerd heb van onze vakanties samen zijn:

  • inspanning, cultureel en een dagje niks doen afwisselen
  • houd een dagboek of vakantieboek bij, die zijn leuk om later terug te kijken
  • waar je ook naar toe gaat, met elkaar is het gezellig en vertrouwd
  • thuis is geen plek, thuis is waar je favoriete mensen zijn

Hoe zijn jullie herinneringen aan de vakanties met je ouders?

Reactie plaatsen