Priveleven
Hanneke Koper-de Leur
Priveleven
08/05/2016
2 min
0

Vakantie terugblik: favoriete vakantielanden Hanneke

08/05/2016
2 min
0

Geen terugblik op onze week de zes weken van de schoolvakantie. Nee om hopelijk steeds te lezen dat we weer aan het strand, het meertje of in de achtertuin hebben genoten van zon leek ons wat saai. En we houden toch ook graag een klein beetje geheim wanneer we precies in het buitenland bivakkeren, sorry inbrekers. Daarom staat deze zomervakantie de wekelijkse terugblik in het teken van terugblikken op vakanties. Van vroeger toen we klein waren, de eerste vakantie alleen, de eerste vakantie met de kinderen en onze favoriete vakantielanden.
Vandaag de favoriete vakantielanden van Hanneke.

Alhoewel ik best een en ander aan landen heb bezocht ben ik niet zo ver over de wereld gevlogen als Marijke. De landen die ik onder andere bezocht zijn Italië, Spanje, Turkije, Egypte, Duitsland, Hongarije, Engeland, Frankrijk, België, Nederland en Luxemburg. Maar welke zijn mijn favoriet?

Luxemburg

Dit een klein landje waar ik echt wel dol op ben. Als het even kan gaan we in de meivakantie hier naar toe met de caravan. We gaan meestal naar het stukje dat “petite suisse” (klein zwitserland) wordt genoemd. Hier is een prachtige natuur met bos, rotspartijen, watervalletjes en beekjes. Een waar genot om doorheen te wandelen.

favo luxe

Frankrijk

Ook Frankrijk doen wij gemiddels 1 keer per jaar aan en wel in de grote/zomervakantie. De regio verschilt en is ook een beetje afhankelijk van de tijd die we hebben te besteden. Als we weinig tijd hebben blijven we aan de noordkant en bezoeken we prachtige kastelen. Met wat meer tijd gaan we bijvoorbeeld naar de alpen om te wandelen of naar de dordogne voor de kastelen en warmte. Het mooie aan Frankrijk vind ik de oude steden en kastelen maar ook de natuur is er soms prachtig. Ik vind wel de vervuiling en zwerfafval in Frankrijk vaak behoorlijk meer dan bij ons en dat is best zonde van een mooi land.

favo france

Egypte

Hier ben ik een paar keer geweest. De meeste keren als zonvakantie maar we hebben ook een keer een nijlcruise mogen maken. En dat vond ik erg bijzonder. Ik ben altijd gefascineerd geweest door de oude Egyptenaren en nu kreeg ik de kans om een aantal dingen met mijn eigen ogen te zien. Zoals de Vallei der Koningen. Ik ben erg blij dat ik dit heb mogen doen en zou er graag een keer heen gaan met de kinderen. Ook wil ik heel graag nog een keer naar de piramides want die heb ik nog niet gezien. Ooit, als het land en de omgeving weer rustiger is komt het er misschien wel van.

Wat is jullie favoriet?

Reacties
Categorieën