12 augustus 2016 
1 min. leestijd

Vakantie terugblik: eerste vakantie met kinderen: wijn en poep

Geen terugblik op onze week de zes weken van de schoolvakantie. Nee om hopelijk steeds te lezen dat we weer aan het strand, het meertje of in de achtertuin hebben genoten van zon leek ons wat saai. En we houden toch ook graag een klein beetje geheim wanneer we precies in het buitenland bivakkeren, sorry inbrekers. Daarom staat deze zomervakantie de wekelijkse terugblik in het teken van terugblikken op vakanties. Van vroeger toen we klein waren, de eerste vakantie alleen, de eerste vakantie met de kinderen en onze favoriete vakantielanden.

Deze week de eerste vakantie met kinderen van Marijke

Feitelijk was onze eerste vakantie met A naar Curaçao. Ze zat al in mijn buik toen we daar heen gingen. Maar dat telt natuurlijk niet. Dus onze eerste echte vakantie met A was naar een vakantiepark.
A is in de zomer geboren, dus mijn verlof viel ook heerlijk in de zomer. Maar om nu direct met een pasgeboren baby op vakantie te gaan, nee dat was het ook niet.

Nog net verlof

Dus vlak voor ik weer aan het werk moest, begin oktober, gingen wij er nog een midweek tussenuit. Met de auto, want de halve baby uitzet moet worden meegesleept. En niet te ver, want met een baby uren in een auto zitten, leek ons ook verre van ideaal. Een bestemming waar we eerder waren geweest, werd dus ons doel. Maar we waren natuurlijk heel laat met het maken van deze keuze. Dus er was niet zoveel keuze meer. Maar een stacaravan is ook prima, i.p.v. een huisje.

Poep en wijn

Met een volgeladen auto vertrokken we dus naar Trier en omgeving. In de herfst. Een prachtige periode in de wijnstreek van de Moezel. Druiven, kastanjes en heftige regenval afgewisseld met heerlijke zon. Wandelen, Trier bezoeken, uit eten, de eerste zwemervaring van A in het zwembad daar.
Natuurlijk gebeurde het dat we heerlijk op een terras midden in Trier zaten en A 2 grote spuitluiers vol kreeg. Alle reservekleding uit de luiertas op. En geen wasmachine in je stacaravan. Oh, toen dachten we wel even, waarom zijn we dit gaan doen.Eerste vakantie met kinderen
Maar het wijntje (vlak na de borstvoeding, en met als volgende voeding een fles, want ik was al aan het afbouwen ivm werk) op een terras onder de druivenranken met een heerlijk bord eten voor je neus en een lief slapende baby in de kinderwagen maakt dan een hoop goed.
Kortom een heerlijke, maar altijd te korte week.

Wat was jouw eerste vakantie met kinderen?

Nathalie
Door

Nathalie

op 12 Aug 2016

Oh dat zal je dan zien he... Maar goed dat jullie er toch van genoten hebben.

mamakiekie
Door

mamakiekie

op 21 Nov 2016

Klinkt gezellig ondanks de poep. Onze eerste keer weg met baby was een weekend Zeeland maar de eerste echte vakantie was naar Parijs met een 3 maandertje en onze hond er bij in een zigeunerwagen. Ook gezellig maar heb me ook meermaals afgevraagd of het nu wel zo'n goed was.

Marijke
Door

Marijke

op 02 Dec 2016

Oh dat is ook wel een echte beleving inderdaad. En ja het was zeker gezellig!

Reactie plaatsen