17 juli 2016 
in Tags
4 min. leestijd

15 Reisdilemma's: wat kies ik als het écht moet?

Eindelijk is ook in onze regio de schoolvakantie begonnen. Daarom vandaag een tag over reizen. Deze tag over reisdilemma’s zagen we bij Chantal van http://www.reisdoc.nl/. Nu het vakantietijd is vonden we het een leuke tag om in te vullen. Ga lekker zitten en reis met ons mee.
1. Zonvakantie of wintersport?
M: Zonvakantie! Wintersport is ook heerlijk, maar als ik moet kiezen ga ik voor de zon.
H: Gelukkig beginnen we makkelijk. Ik hou niet van kou en sneeuw dus wintersport, nooit geprobeerd, lijkt mij niks. Ik ga liever naar de warmte en dus de zon.

2. Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland?
M: Allebei! Het mooiste zou dan een combinatie zijn. Maar als ik echt moet kiezen dan de kust.
H: Ik heb niet zoveel met zee en zand, vooral heb ik iets tegen dat zand dat overal gaat zitten. Wel ben ik dol op bossen, bergen en alles waar daar bij hoort. Doe mij maar een vakantie naar het binnenland.

3. Europees eten of aziatisch eten?
M: Poeh, op vakanties heerlijk gegeten in Azië. Maar ik ben ook dol op de Europese keuken, Frans, Italiaans of Grieks. Dus allebei. Maar wederom als ik echt moet kiezen dan toch Europees, dat zou ik gewoon minder kunnen missen.
H: Dit vind ik een hele lastige vraag. Beide hebben hun charmes. Ik kan niet kiezen.

4. Weg met vriendinnen of weg met man (en kinderen)?
M: Met man en kinderen. Gezellig en lekker tijd voor elkaar.
H: Dan ga ik liever met man en kinderen. Zonder kinderen doen wij ook nooit.

5. Actieve vakantie of luiervakantie?
M: Van mij mag dat een combinatie zijn van beiden. Lezen op het strand of onder een boom. Maar lekker door een stadje slenteren, of een goede wandeling maken is ook leuk.
H: Ik hou van een goede combinatie van beide. ik vind het leuk om te kanoën maar ook om met een boek een dag te luieren in de schaduw.

Indonesië

6. Azië of Afrika
M: Azië! Prachtige landen, heerlijk eten! Zou zo weer vertrekken!
H: Ik zou Afrika heel graag een keer bezoeken. We zouden er op huwelijksreis heen gaan en de grote vijf gaan zoeken. Dat is er nooit van gekomen omdat ik zwanger bleek te zijn en we durfde het risico dat er iets met mij of de kleine zou gebeuren niet aan. Ik wil het dolgraag nog een keer proberen met manlief.

7. Barcelona of Rome?
M: Ai, weer zo’n moeilijke vraag. Ik heb beide steden bezocht en ik vond ze beiden supermooi en leuk.
En toch kies ik voor Rome, al is het maar voor het heerlijke eten. En ik heb denk toch iets meer met de overblijfselen uit de Romeinse tijd dan de mozaieken van Gaudi
H: Beide steden heb ik bezocht. Rome met een zwangere buik en manlief, op onze huwelijksreis, en Barcelona met de kinderen. Beide steden vond ik erg leuk. Rome staat nog wel op de lijst om een keer met de kinderen te doen.

8. Hotel of camping?
M:Hier kies ik dan toch voor hotel. Hoewel ik kamperen ook leuk vind. Maar dan moet ik zonder man op vakantie en dat vind ik dan weer minder leuk.
H: Absoluut camping. Ik wil dan wel graag naar een rustige camping met zo min mogelijk vertier. Gewoon lekker rustig en een ieder die zijn eigen ding doet.

9. Citytrip of natuurvakantie?
M: Jeetje, beiden. Maar dan zeg ik, een citytrip voor een weekend en de natuurvakantie dan voor iets langer.
H: Natuur gaat voor mij boven de stad. Voor Q trouwens ook. Wij voelen ons erg verlaten tussen al die mensen, geef ons maar bomen.

favo luxe

10. Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren?
M:In meerdere keren. Lekker elke keer weer iets om naar uit te kijken. En tussendoor bijkomen thuis van alle nieuwe indrukken.
H: Dan het liefst in meerdere keren. Ten eerste omdat het wel fijn is om tussendoor te rusten maar ook omdat je er dan veel langer van kan genieten.

11. Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien?
M: Dan maar niet meer reizen. Ik wil een aantal zeer dierbare vrienden zeker wel blijven zien.
H: Dan ga ik niet meer reizen. Ik wil mijn vriendinnen graag blijven zien.

12. Weg met de auto of weg met het vliegtuig?
M: Vliegtuig! Een aantal van mijn favoriete bestemmingen is met de auto toch echt te ver!
H: Liever met de auto. Tenzij ik een auto huur na het vliegen want dat geeft ook weer heel veel vrijheid terug. Maar wij hebben een caravan en die gaat toch makkelijker mee aan de auto.

13. Backpacken of cruisen?
M: Backpacken. Zo’n cruise is niets voor mij. Ik houd niet van boten. Makkelijke keuze dus.
H: Backpacken hmmm, daar ben ik misschien wel te oud voor. Ik wil wel nog graag een keer met de kinderen een meerdaagse wandeltocht maken. Telt dat ook als backpacken? De cruise zie ik sowieso niet zo zitten.

14. Alles regelen of op de bonnefooi?
M: Alles regelen. Vind ik fijn. Weten waar ik kom en dat ik kan slapen. Manlief gaat net zo makkelijk op de bonnefooi. Maar dat is niets voor mij.
H: Met de kinderen en de caravan leggen we de campings wel altijd vast. Het is zo enorm balen als je niet op je camping van keuze terecht kan en je dus na weet ik hoe veel uur verder moet rijden. Vroeger gingen we wel altijd op de bonnefooi maar dan maakte het zwembad of entertainment ons ook niet zo veel uit. Als we maar in de gewenste omgeving waren.

15. Roadtrip of op één plek blijven?
M: Ik vind een roadtrip wel heel gaaf. Maar met kinderen kan het dan wel weer fijn zijn om op 1 plek te blijven.
H: Een beetje rondreizen vind ik wel oké. Maar wel met rust tussendoor. Ik wil niet elke dag ergens anders heen moeten racen.

En wat zijn jullie favorieten?

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 17 Jul 2016

Dit jaar kies ik voor een lees- en leervakantie.Zonnige groet,

Reactie plaatsen