23 april 2017 
2 min. leestijd

Huil-bid-lach-werk en bewonder tag

Via mamasjungle kwamen we op deze tag.  Wanneer huilen, bidden of vechten wij? Een mooie tag om ons nog iets beter te leren kennen.

Zing – Wanneer zing je?
M: Als de radio aanstaat. Dan zing ik graag mee, of als ik ineens zin heb om te zingen. Of gezellig met een van de kinderen. Best vaak dus.
H: Als ik een liedje in mijn hoofd heb. Dat kan zijn als ik blij ben maar ook als ik verdrietig ben. Maar meestal wel als ik alleen ben, kan het andere echt niet aandoen.

Vecht – Beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of een ander.
M: De afgelopen jaren veel gevochten. Nu hopelijk eindelijk wat meer rust.
H: Ik vecht elke dag om de dag door te komen. Ik vecht elke dag om mijn kinderen door vervelende, stessvolle en ander soortige momenten heel te helpen. Maar echt een klap of een schop uitdelen probeer ik zo min mogelijk te doen, dat was denk ik in de brugklas.

Huil – Ben je snel geëmotioneerd?
M: Heel snel. De kraan gaat bij mij iets te makkelijk open. Net zo iets als vlekken in je nek krijgen, maar dan met tranen. Maar dat is niet vanuit een verdrietige emotie. Echt verdriet of geëmotioneerd ben ik wel bij een boek, verdrietig verhaal op tv of een serie, of als een van de kinderen verdrietig is.
H: Ik huil als ik heel boos ben en heel soms bij iets verdrietigs maar dat moet wel heel intens zijn. Ik raak niet heel snel geëmotioneerd. Dingen met onschuldigen mensen, kinderen en dieren raken mij wel sneller dan andere dingen.

Bid – Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in?
M: Ik geloof heel veel. Maar wat precies vind ik lastig. Ik blijf altijd wel naar het Katholieke geloof toetrekken, maar heb ook wel wat met Wicca of andere natuurgerichte stromingen. Ja die 2 passen niet echt goed bij elkaar hè.
H: Alhoewel ik katholiek ben opgevoed draag ik dat geloof niet langer bij mij. Waar ik nu dan wel in geloof? Ik geloof in de natuur en alles wat daar bij hoort. Ik geloof dat wij dat moeten beschermen en koesteren maar vooral dat wij daar beter voor moeten zorgen. En het maakt niet uit of dat de natuurlijk op je vensterbank drie hoog-achter is of de noordpool.

huilbidtag

Lach – Wie maakt jou aan het lachen?
M: Mijn gezin, maar ook een leuk boek. Maar stiekem lach ik gewoon te weinig. Ik vind zelf dat ik meer mag genieten en soms wellicht minder kritisch mag zijn.
H: Mijn man, kinderen en hond. En natuurlijk geregeld ook de neven en nicht als ik gekke filmpjes of streken van onder ogen krijg.

Werk – Werk je om te leven of leef je om te werken?
M: Ik vind werken heel leuk. En ik doe het ook omdat ik het leuk vind, deels. Maar het is fijn dat het geld opbrengt om te kunnen leven.
H: Ik werk om te leven.

Bewonder – Wie bewonder jij? En waarom?
M: Ik heb niet specifiek iemand die ik bewonder. En ook niet om een specifieke reden. Ik bewonder mensen graag om hun eigenheid en dat ze dat ook op een positieve manier uitstralen.
H: Oke, moeilijke vraag. Ik bewonder mensen die ondanks alle tegenslagen positief in het leven blijven staan, die andere mensen kunnen inspireren tot goed gedrag open ik bewonder mensen die andere mensen elke dag liefde geven in plaats van haat.

Mama's Jungle
Door

Mama's Jungle

op 23 Apr 2017

Ghehe katholiek en wicca. Hoe cool!

Marijke
Door

Marijke

op 23 Apr 2017

Ja bijzondere combinatie hè! ??

Reactie plaatsen