25 december 2016 
in Tags
1 min. leestijd

Kerst tag

Door Miriam werden we getagd voor deze kersttag. En omdat kerst dit jaar ook op zondag valt, kun je natuurlijk vandaag onze antwoorden op de kersttag lezen. Bedankt Miriam voor je tag. En we hopen dat je vandaag je kerstgevoel hebt, zoals jij het hebt omschreven!

De Kerstboom
M: Wij hebben elk jaar een echte kerstboom. Heerlijk met echte geur en naalden. Die vinden we dus in juli zeker nog terug. Dat hebben we er voor over. Hoe groot de boom is ligt eraan wie hem koopt. Ik kies altijd een kleiner formaat dan R.
H: Een mooie boom, niet te groot maar ook niet te klein. Gezellig veel lichtjes erin zonder dat je hoeft te knoeien om ze erin te krijgen. Hij is versiert met voornamelijk zilver maar aangevuld met de knutsels die de kinderen in de loop der jaren hebben gemaakt.waar laten we de kerstboom

Wel of niet buitenverlichting?
M: Sinds een paar jaar wel. Hoewel we ze vorig jaar niet hadden opgehangen. We hebben langs de carport van die lampjes die ijspegels moeten voorstellen. Ze kunnen in 8 standen knipperen geloof ik, maar die gebruiken we lang niet alle 8. We kozen wel bewust voor die felle witte lampjes, die lijken meer op ijspegels dan gelere (warm wit) lampjes.
H: Geen buitenverlichting. Ik vind het bij een ander heel gezellig staan maar geen zin om het zelf te doen.

Kerstcadeau’s
M: Ja en nee. Eigenlijk vind ik dat cadeaus met Sinterklaas horen, en met kerst vieren we de geboorte van Jezus, of een combinatie met de zonnewende of een ander iets. Maar R is niet gelovig en hij vindt kerstcadeau’s er wel bij horen, dus die regelt hij. Maar niet te gek!
H: Dit jaar vieren we kerst. Met sinterklaas was papa niet thuis en aangezien beide kinderen op de hoogte zijn van het geheim hebben we besloten alles door te sluizen naar kerst.

Kerstlekkernij
M: Kerstkransjes! Lekker gevulde musketkransjes, of schuimkransjes, of een koekkransje, ik lust ze allemaal.
H: Cranberry’s. Iets wat wij eigenlijk alleen eten met kerst maar ik vind ze echt heel lekker.

Kerstnummer
M: Band aid met Do they know it’s christmas blijft voor mij het ultieme kerstnummer.
H: De Misa Criolla van Ariel Ramirez met Jose Carreras als leadzanger.

Kerstfilm
M: Ik ben slecht in films onthouden. Dus ik weet ook geen kerstfilm te noemen. Behalve dan Home Alone, maar die heb ik echt te vaak gezien.
H: The nightmare before christmas.

Kerstboek
M: Duidelijk, het boek Kerstmis van Dick Bruna. Dat heeft geen toelichting nodig toch?
H: Juist, die heb ik niet.

Fijne kerstdagen!

Reactie plaatsen