22 december 2014 
in Tags
2 min. leestijd

It's Xmas tag 2014

Ja de Xmas tag 2014. Er gaan op internet zoveel verschillende tags rond, met ook echt nog verschillende vragen. Dit jaar vul ik deze in die ik las op Aspoonfulofdork. Voor volgend jaar komt er dan vast wel een andere leuke tag voorbij om in te vullen.

1. Wat is je favoriete kerstliedje? En het meest verschrikkelijke?
Mijn favoriete kerstliedje blijft toch Do they know it’s Christmas van Band Aid uit 1984. De radio gaat ook voor de inmiddels 2 nieuwere versies wel harder. Maar het origineel blijft toch wel het mooiste.

Ook de kerstliedjes die we vroeger in de kerk en op school zongen blijven bijzonder. Uit een van de kerstmusicals van vroeger op school en ook in de kerk herinner ik me het liedje “Jouw lege handen” als een prachtig liedje.

Het meest verschrikkelijke liedje heb ik niet. Zelfs Flappie en I’m driving home for Christmas wil je toch minimaal 1x per jaar horen.

2. Wanneer zet je je kerstboom op? En in welke kleur zijn de accessoires?
Het liefst pas vlak voor kerst. Maar zeker niet eerder dan half december. Waarom, daar schreef ik over in Breng de kerst in huis
Kerstboom
Dit is onze mooie bonte boom van dit jaar.

3. Als ik de Kerstman was, dan zou ik…….
Niets, ik geloof niet in de kerstman. Nooit gedaan ook. De kerstman mag in Amerika en andere landen rustig zijn cadeau’s rondbrengen. Voor mij staat kerst nog altijd in het teken van de geboorte van Jezus. Een kleine baby die onder erbarmelijke omstandigheden (het hagelt en sneeuwde en’t was er zo koud) in een stal is geboren en in een voederbak moest slapen.

4. Wat is jouw ultieme kerstgevoel?
Mijn ultieme kerstgevoel is het kerstgevoel dat ik ooit in de ogen van mijn toen 2,5 jarige dochter zag tijdens haar eerste kerstviering.

Het gezichtje van A is onbeschrijflijk, wat genoot zij van het hele gebeuren, de sneeuw, het lichtje en het zingen. Als kleinste peuter was ze zichtbaar onder de indruk van haar kerstfeest. Wat ze precies voelde weet ik niet, maar dat zij het kerstgevoel daar beleefde was duidelijk!

5. Wat zijn je persoonlijke wensen (cadeaus en niet-materiële wensen) voor deze Kerst?
Ik wens een rustige kerst. Waarin we alle vier na een druk en heftig jaar gezellig samen zijn. Even rust kunnen vinden en met elkaar genieten. Cadeaus hoef ik niet. Ik heb alles wat ik wil voor dit moment.

6. Wat zijn je maatschappelijke wensen voor deze Kerst?
Ik hoop dat iedereen die kerst wil vieren, kerst kan vieren. Ook mensen in lastige situaties, oorlogsgebieden of hele zieke mensen. Een wens uit kinderen voor kinderen: Ken je het nog? Als de lichtjes doven?

7. Wie nomineer je voor het beantwoorden van deze tag?
Ik nomineer Hanneke om deze tag ook in te vullen.

Reactie plaatsen