21 december 2014 
in DIY
1 min. leestijd

DIY kerst

Wij waren het van plan. A en ik, ook voor kerst gingen we weer iets moois maken samen. Na een middagje oefenen op sneeuwvlokken, is er niets meer van gekomen. We zijn eigenlijk gewoon een beetje moe van het vele moeten en de best lange dagen die we maken. Daarom hebben we zelf niet zoveel gemaakt, maar hebben we wel hele leuke ideeën opgedaan. Deze ideeën wil ik toch graag met jullie delen, en hiermee dus ook opslaan voor onszelf.

Dit jaar van onze hand dus verder alleen een DIY van kerstkaarten. Nou ja oké de kerstversiering in huis is een beetje van action en een beetje DIY. Deze liet ik al zien in Breng de kerst in huis.

Warme winterse mutsjes

De eerste heeft A wel aan meegeholpen. Bij oma logeren is vaak ook knutselen. En mijn zus maakte er een DIY van op haar eigen blog.
Kerstmutjes maken voor in de kerstboom. En ja er hangen hier dus ook kerstmutsjes in de boom.
DIY kerstmutsjes
Warme winterse mutsjes maken is helemaal niet zo moeilijk. En je kan ze in alle kleuren maken die je zelf wil.

Kerstdecoraties

Via de kersthop op huisvlijt.com kwam ik onder andere op de post van Karen. Echt 10 hele simpele, maar hele stijlvolle decoraties. De meeste hiervan zijn ook prima met kinderen te maken. Ik heb in elk geval hier wel inspiratie opgedaan voor volgend jaar. Al heb ik me wel even in moeten houden om niet direct de hele kerstboom kaal te knippen.

Kaneelhangers

Ook leuk zijn de kaneelhangers die ik vond op Kidz Blozzy . 2 ingrediënten die ook onze dreumes zonder teveel problemen per ongeluk in zijn mond kan stoppen. En het meest verbazingwekkende ingrediënt is appelmoes. Leuk om te onthouden en je huis gaat er dus heerlijk van ruiken naar kaneel! Lekker herfstig, dus volgend jaar op tijd mee beginnen.

Iets lekkers

Kerstkransjes in overvloed altijd. Maar ook leuk om zelf te maken. Komt dus ook op de “Dit gaan wij echt maken” wishlist. Justine
plaatste dit recept op haar blog en op Facebook. Ik ben dol op schuimkransjes. En wederom makkelijker te maken dan ik dacht. Tja er is dit jaar een wereld voor me opengegaan in de DIY.

Pinterest

Ook op pinterest vond ik veel leuke dingen om te maken met kerst. De sneeuwvlokken komen ook daar terug, maar ook leuke ideeën voor de kerstkaarten van volgend jaar.
Waar haal jij je inspiratie voor je kerstversiering vandaan?

Thomas Pannenkoek
Door

Thomas Pannenkoek

op 21 Dec 2014

Inspiratie genoeg :) !

Thomas Pannenkoek
Door

Thomas Pannenkoek

op 21 Dec 2014

Inspiratie genoeg :) !

Reactie plaatsen