30 november 2014 
2 min. leestijd

Sinterklaas recepten

De sinterklaasperiode associeer ik direct met allerlei soorten lekkers. Kruidnoten, pepernoten, marsepein, borstplaat, chocola, speculaas…Hmm heerlijk allemaal.

Je kunt alles kopen natuurlijk, deed ik ook altijd. Maar je kunt ook veel dingen makkelijk zelf maken. Makkelijk? Ja in mijn zoektocht naar recepten kwam ik erachter dat het best makkelijk te maken is.

Op zoek naar recepten stuitte ik op de blog van Stay at home mama. Hier stonden hele makkelijke recepten onder andere voor kruidnoten en borstplaat, mijn favorieten. Voor de borstplaat ben ik zelf aan de slag gegaan, en voor de kruidnoten (nog) niet.

Kruidnoten

Ingrediënten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram zachte boter
  • koek-speculaaskruiden!

Alles in een kom en kneden maar.
Daarna balletjes maken en afbakken in de oven.( 15 minuutjes op 150 graden).

Makkelijk hè.

Borstplaat

Dacht altijd dat borstplaat wel moeilijk te maken zou zijn. Maar ook hier vond ik dus een heel makkelijke recept van.
Ingrediënten:Borstplaat_ingrediënten

  • ongeklopte slagroom (100 ml)
  • kristalsuiker (of poedersuiker) (250 gr.)
  • beetje boter (25 gr.)

Je doet alles bij elkaar in een pannetje, laat alles smelten en dan laat je het ongeveer 15 minuten koken terwijl je roert!Borstplaat_roeren

Giet het in een bakpapieren vorm of gewoon op een vel bakpapier, 30 minuutjes af laten koelen, en klaar.Borstplaat_chocola
Ik maakte een deel wit en voor een deel bruine borstplaat. De bruine maakte ik door er wat cacao poeder door heen te mengen, vlak voordat je het op het bakpapier giet.

Wat vonden wij ervan?

Ik vind borstplaat zo lekker dat ik met veel enthousiasme begon aan dit recept. Zo viel het maken tegen. Ik haat echt warme melk. En 15 minuten roeren in een koken in melkproduct is dus niet echt een aanrader. Bah wat stinkt dat zeg. Ik vond het in het begin ook nog erg smaken naar warme melk. Maar na een hele goede afkoelingsperiode trekt die smaak weg, en smaakt het echt naar borstplaat.Borstplaat_afkoelen

En wat ik mooi meegenomen vind, voor de prijs van een beetje suiker, boter en slagroom, kan ik deze hoeveelheid borstplaat in de winkel niet kopen!

 
Wat is jouw favoriete Sinterklaas lekkernij?

Thomas Pannenkoek
Door

Thomas Pannenkoek

op 30 Nov 2014

Spruiten !

Thea van Galen/ Bampraat
Door

Thea van Galen/ Bampraat

op 30 Nov 2014

Ik maakte van de week met de kinderen op mijn werk speculaas! Was ook erg lekker!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 30 Nov 2014

Dat is ook erg lekker inderdaad.

Reactie plaatsen