24 december 2017 
in Tags
2 min. leestijd

‘Is het al bijna Kerst?’ tag.

It’s the most wonderfull time of the year!

The mommydiaries bedacht deze tag over de tijd rondom kerst. Een tijd gericht op gezelligheid, mooi gedekte tafels, luxe dineetjes met vrienden of familie en natuurlijk het kerstverhaal. Hoe wij deze feestdag beleven en aankleden kan je hier lezen……..

Is het al bijna kerst? Hoeveel dagen nog tot het kerst is?

Ja bijna! Nog maar 1 nachtje slapen en dan is het zover.

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

M: Dit jaar? Ehh niet heel erg eigenlijk. Ik ben in mijn hoofd helemaal nog niet toe aan kerst. En dat terwijl het al bijna kerst is. Vroeger keek ik er veel meer naar uit. Een 5.
H: Ik vind kerst leuk maar dit jaar kan mijn man niet erbij zijn. Toch maken wij er wat gezelligs van met de kinderen en de opa’s en oma’s maar het is toch minder leuk. Ik geef het een 7.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

M: Zo laat mogelijk, vroeger thuis deden we dat ook omdat onze moeder op 17/12 jarig is. En nu is mijn man ook rond die tijd jarig. Eerst dat en dan de boom eigenlijk. Maar voor de kinderen en de kerstdiners is het toch wel leuker als de boom wat eerder staat.
H: Meestal na 17-12. Dat is de verjaardag van onze moeder en het was gewoon weg praktischer thuis als de boom dan nog niet stond. Deze “traditie” heb ik overgenomen.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

M: Niet te groot, je mag zien dat hij echt is, dus hij hoeft niet symmetrisch te zijn. De ballen moeten wel goed verdeeld zijn, en een beetje volgens een bepaald schema, plastic en andere kinderdingen onderin, klokjes bovenin. Verder is het gewoon een bont geheel met speciale ballen.
H: Niet te groot, evenwichtig verdeeld en gezellig versiert. Wij hebben dan ook een nepboom overigens.

Wat is je favoriete kerstliedje?

M: Oh dat vind ik een hele moeilijke. Mag ik spieken wat ik andere jaren op dit soort vragen heb geantwoord? Waarschijnlijk wisselt het elk jaar tussen een paar favorieten. Ok, dan kies ik dit keer toch weer Band Aid met Do they know it’s Xmas time.

H: Denkdenk. Ik vind Nick&Simon; Santa’s Party vind ik een gezellig liedje. https://www.youtube.com/watch?v=s05VRfKdoNo

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

M: Eigenlijk het hele kerstmenu. Echt dingen die we al jaren, maar 1x per jaar eten, waaronder slakken als voorgerecht.
H: Slakken. Deze krijg ik altijd bij mijn ouders. Ik en A vinden ze echt lekker maar manlief en Q moeten er niks van hebben.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

M: Ik probeer altijd een jurkje uit te kiezen. Net even iets gekleder dan normaal. Maar verder doen we eigenlijk niets bijzonders met de kleding.
H: Als ik zou mogen kiezen dan het liefst mijn spijkerbroek en trui. Ik ben niet zo van glitter en glamour want dan heb ik het vaak zo koud. Ik heb wel een dikke, warme kerstjurk en die is zo fout als maar kan.

Christmas tag Mama's met thee

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

M: Ik hoop dat ik samen met mijn man nog steeds geniet van ons traditionele kerstdiner. En wie weet met de kinderen of kleinkinderen, hoewel ik het ook begrijp als ze dat dan samen met hun gezin willen vieren.
H: Hopelijk gezellig samen met de kinderen en misschien wel kleinkinderen. En anders gezellig met manlief saampjes.

Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

M: Ja naar de kerk op kerstavond. Zonder is het geen kerst.
H: Samen zijn en relaxen vind ik fijn. Ook zo rondom de kerst. Ik hou niet van de extreme stress die sommige mensen zichzelf opleggen. Het hoeft van mij niet perfect, het moet wel gezellig.

Heb jij al zin in kerst?

Reactie plaatsen