Tags
Marijke Mulder- de Leur
Tags
12/11/2016
4 min
2

Happy December TAG

12/11/2016
4 min
2

Door Maya van Mamamaai zijn de vragen van deze Happy December tag bedacht. dat deed ze niet alleen maar samen met Liselotte van Love4pink. Dus zijn wij vereerd deze vragen in te mogen vullen. Natuurlijk vullen wij deze vragen even tussen de drukte van Sinterklaas en Kerst in.

Als je moet kiezen, Sinterklaas, Kerst of oud en nieuw?
M: Sinterklaas en Kerst. Met Oud en Nieuw heb ik niet veel. Ik houd niet van vuurwerk, en dat het om 0:00 uur een dag later is, maak ik vaker mee. De keuze tussen Kerst en Sinterklaas is veel lastiger. Ze hebben allebei hun charme.
H: Ik vind de feesten allemaal hun eigen charmes hebben. Voor mij valt oud en nieuw wel af omdat ik echt een hekel heb aan vuurwerk en de rommel en overlast die het geeft. Sinterklaas was jarenlang favoriet vooral vanwege de kleine kinderen. Dit jaar vieren we het niet want manlief is weg en de kinderen geloven niet meer. Dit jaar vieren we dus kerst. Kerst is voor mij wel altijd meer gericht geweest op gezellig samen zijn dan Sinterklaas. Dit jaar kies ik voor Kerst volgend jaar misschien wel weer voor Sinterklaas.
Een surprise of een gedicht maken?
M: Poeh, dichten vind ik lastig. Maar surprises maken ook. Maar dan kies is toch voor de surprise. Omdat ik het knutselen samen met A wel echt gezellig vind.
H: Ik maak liever een surprise dan een gedicht. Ik hou wel van knutselen alhoewel ik ook wel weer blij ben als het af is.
Hebben jullie leuke tradities rond de feestdagen?
M: Met Sinterklaas gaan we meestal gourmetten, fijn vlak voor de pakjes komen, gezellig aan tafel met zijn vieren. Kerst is ook vol tradities. Voor mij de kerstnachtviering in de kerk. En 1e kerstdag met zijn allen naar de kerstinloop in de kerk. En als diner ons traditionele kerstmenu.
H: Nee niet echt. We vieren het zoals het voor dat jaar goed voelt.
Verantwoord of lekker dik verwennen?
M: Ehh verantwoord natuurlijk, ehh nee, volgens mij worden ze hier altijd dik verwend. En niet alleen door mama en papa.
H: Vroeger was het echt wel dik verwennen. Ik probeer steeds meer verantwoord bezig te zijn maar daar krijgen de kinderen ook meer de leeftijd voor.
Geef je wel eens tweedehands cadeautjes?
M: Jazeker. Hanneke herkent nog wel wat dingen die de kinderen hier in hun schoen kregen, die eerst door haar kinderen zijn gebruikt.
H: Ik had nooit leuke krijgertjes maar had het zeker gedaan. Dat is een nadeel als je kinderen overal de oudste zijn.Happy December Tag
Welke verschillen zijn er met hoe je vroeger thuis de feestdagen doorbracht t.o.v. nu met je eigen gezin?
M: Niet eens zo heel veel. Behalve dat er nu kerstinloop is en vroeger kindje wiegen in de kerk, doen we toch best veel dezelfde dingen. En dat is ook vooral samen zijn!
H: Vroeger gingen we altijd naar de kerk, daar ben ik van af gestapt. Verder doen we wel nog steeds gezellig ontbijten en samen eten. Gericht op samen zijn dus.
We gaan helemaal los en over de top of doe maar normaal met versieren van je huis?
M: Doe maar normaal!
H: Doe maar normaal hoor!
UglyXmassweather of glitterjurk?
M: Ik heb ze beiden niet. Maar als ik mocht kiezen welke er naar me wordt opgestuurd, dan mag dat een glitterjurk zijn. Maat S/M alstublieft ?
H: Haha, ik heb een foute kerstjurk in de kast. Ik ben niet zo van de glitterjurkjes. Ik trek gewoon aan wat lekker zit en kerst in spijkerbroek is voor mij geen probleem dus waarom zou ik dan iets ongemakkelijks aantrekken?
Heb je een echte kerstboom in huis?
M:Ja, R wil zeker geen nepboom. Dus hier komt elk jaar een heerlijk geurende en na 1/1 kale boom in huis. En in juli vind ik inderdaad nog steeds naalden.
H: Nee. De onze gaat al een paar jaar mee. Geen naaldjes in huis maar helaas ook geen bomengeur.
Driegangendiner, gourmetten of uit eten?
M: Gourmetten met Sinterklaas. En met kerst zelfs een viergangendiner.
H: Uit eten vind ik persoonlijk niet leuk. Voor kerst enzo dan. Afhankelijk van wie er komen eten doen we een drie, of meer, gangendiner of gezellig driegangendiner met als hoofdgerecht gourmetten.
Kerstkaarten sturen of een berichtje op Facebook?
M: Er zijn mensen die nog een kerstkaart krijgen. Een zelfgemaakte, maar dat is voor een heel select groepje. Verder alleen een berichtje op Facebook dus.
H: Sinds twee jaar stuur ik geen kerstkaartjes meer. De helft kreeg ik toch niet terug en ik vind het wel rustig in huis zo zonder al die kaarten die daarna toch in het oud papier gaan.
Wat is je beste kerst of oud/nieuwjaarsherinnering?
M: Hier heb ik best even over nagedacht. En uiteindelijk kies ik voor het kerstontbijt. Maar dan niet op 25/12, maar nog op 24/12 als we uit de kerk kwamen. Het mooie servies al op tafel en dan nog een lekker stukje kerstbrood en een beschuit met muisjes, omdat Jezus was geboren. Als ik nu uit de kerk vind, kom ik thuis in een donker huis waar iedereen als slaapt. Dat is elk jaar toch een beetje jammer. Ik vond het als kind heel speciaal.
H: Spelen met kerst. Met broer B met de Dardabaan, een racebaan. Jaren lang was dit een soort van traditie en de honden die probeerde dan de autootjes van de baan te plukken.
Ook het eten van het dure servies is een mooie herinnering. Als ik bij mijn ouders ga eten met kerst eten we waarschijnlijk weer van dit servies.
En kandij in de thee in plaats van suiker. Het heeft toch een andere smaak en hoort bij het kerstontbijt. Al drink ik al jaren mijn thee zonder suiker inmiddels.
Je moet kiezen; Chocolade letter of een oliebol?
M:Chocoladeletter!!!!
H: Oliebollen! Vooral als manlief ze net vers heeft gemaakt. Weet je dat mijn vader ooit onze eerste magnetron heeft gekocht om de oliebollen op te kunnen warmen!
Goede voornemens voor 2017?
M: Een nog beter jaar dan 2016 ervan maken!
H: Ik wil van 2017 net zo een gezellig jaar maken als van 2016!

Reacties
Categorieën