18 december 2014 
2 min. leestijd

Het ultieme kerstgevoel

Wat is dat nu precies.. Kerstgevoel? Vrij zijn, mooie lichtjes aan, kerkbezoek, lekker eten bij en met familie en vrienden, de sneeuw? Geen idee en toch hebben we het allemaal wel eens gevoeld. Deze week zijn ook op veel scholen de kerstdiners aan de beurt. Wij mogen er dit jaar 2. Woensdag was A aan de beurt en op vrijdag T. De eerste keer voor T en voor A al de 6e keer. Even een terugblik naar het eerste kerstfeest van A.

BesteKrabbels.nl
BesteKrabbelsKerst plaatjes

We schrijven december 2009. Hyves is nog hip en dus verschenen mijn blogs daar. Ik neem je in aanloop naar kerst graag mee terug naar die tijd. A was hier 2,5 en net van de dreumesgroep naar de peutergroep op het kinderdagverblijf gegaan.

Ultieme kerstgevoel

Afbeelding van S. Hermann & F. Richter via Pixabay

Afgelopen week heb ik het ultieme kerstgevoel mogen zien bij A. Het was maandag 21 december. R was jarig en we waren alle drie vrij. Omdat het de afgelopen dagen al goed had gesneeuwd, was de straat wit. A voor het eerst bewust echt in de sneeuw was prachtig. Samen met A zijn we dan ook lekker door de sneeuw gaan lopen. Dat R op zijn 34ste verjaardag het heel stoer vond om besneeuwd ijs te proberen en daar dus hele koude en natte voet aan over hielt mocht de pret niet drukken. Mijn god, wat heb ik gelachen zelfs, hij viel er bijna achterover in, ik had hem nooit kunnen redden, zo grappig zag het eruit. ’s Avonds had A voor het eerst een kerstdiner. Bij Het kinderdagverblijf gingen ze gourmetten met de kinderen. Dus A om kwart voor 6 lopend door de sneeuw weggebracht. Wat een prachtige witte wereld. Na het eten werden ook de ouders om 19 uur verwacht. Wij vertrokken dus even voor 19 uur lopend, want Inmiddels was het weer gaan sneeuwen! De ouders mochten buiten op het plein met een glaasje Glühwein even op de peuters wachten. En daar kwamen ze hoor. Alle peuters met een lampion. En kling klokje klingeling aan het zingen, terwijl buiten de sneeuw nog hard door viel. Helemaal achteraan kwam A, aan de hand van haar favoriete juf, stagiaire M. Het gezichtje van A is onbeschrijflijk, wat genoot zij van het hele gebeuren, de sneeuw, het lichtje en het zingen. Als kleinste peuter was ze zichtbaar onder de indruk van haar kerstfeest. Wat ze precies voelde weet ik niet, maar dat zij het kerstgevoel daar beleefde was duidelijk!

Meer leuke kerstpost lezen? Neem een kijkje bij de kersthop

It’s Xmas tag 2014 | MMopvrijdag
Door

It’s Xmas tag 2014 | MMopvrijdag

op 22 Dec 2014

[…] zichtbaar onder de indruk van haar kerstfeest. Wat ze precies voelde weet ik niet, maar dat zij het kerstgevoel daar beleefde was […]

Reactie plaatsen