04 oktober 2016 
1 min. leestijd

Uiltjes gespot

Ah kijk nou wat ik heb gevonden! Vinden jullie ze niet schattig deze uiltjes? Ik was absoluut niet op zoek naar lampjes voor in de tuin.In de voortuin is namelijk behoorlijk veel licht van de straatlantaarns. Maar toen ik deze schatjes zag liggen heb ik ze toch meegenomen. En ik word hartstikke blij van ze!

Waarom ik ze niet kon weerstaan

  1. Omdat ik om te beginnen lichtjes in de tuinen zo gezellig vind. Zeker nu het weer vroeger donker word. Het geeft altijd een sfeer die ik associeer met kerst, gezelligheid en warmte, ook als het buiten koud is. Maar zo een grote lichtslang vind ik te fel, ik heb maar een klein tuintje, en ijspegels erg seizoensgebonden.Dat gevoel had ik bij deze uiltjes helemaal niet. Maar in het voorjaar gaan ze wel weer even naar binnen denk ik. Alhoewel je ze dan toch bijna niet ziet door alle blaadjes aan het boompje.
  2. De uiltjes werken op zonne-energie.  Er zijn dus geen batterijen of moeilijke toestanden voor nodig zijn om ze te laten branden. Ik heb geen stopcontact in de tuin en vind dat ook geen fijn idee. Een stekker zo in de stroom en dan het snoer door de tuin vind ik niet fijn. Dat laatste met oog op gravende diertjes zoals egels die ik niet wil elektrocuteren met mijn kunstworm. En om nu een gaatje in de muur te boren voor een lichtje…..
  3. Ze doen het dus ook bijna altijd want de meeste zonnecellen kunnen opladen op licht, dus ook als het bewolkt is. Ook gaan ze vanzelf aan en weer uit, lekker makkelijk.
  4. Ik ze zo leuk eigenwijs vind kijken. Vooral dat uiltje dat je rechtsboven op de foto ziet!
  5. En als laatste, ze waren niet duur. Maar  €4,99. Ik moet zeggen dat als ze boven de €10,- waren gekomen dat ik ze had laten liggen.

uitltjes

Hopelijk gaan mijn gezellig uitjes een tijdje mee zodat onze tuin er vrolijk en eigenwijs uitziet in de komende periode van lange nachten. Mocht jij ze nu ook heel erg leuk vinden, ik heb ze gevonden bij het Kruidvat.

Hebben jullie ook lichtjes in de tuin?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 04 Oct 2016

Ze zijn inderdaad schattig! Ik kan me goed voorstellen dat je die hebt meegenomen. Goed om te weten dat ze te krijgen zijn bij de kruidvat : )

Mrs Curly
Door

Mrs Curly

op 04 Oct 2016

Ooooh! Helemaal iets voor mij! Ik ben namelijk gek op uiltjes! En het staat inderdaad zo gezellig in de tuin! Ik had een tijd terug van die bolletjes uit de Action. Gingen welgeteld een week mee... :/ Ik hoop echt dat de jouwe veel langer meegaan! ;)

Hanneke
Door

Hanneke

op 04 Oct 2016

Ze hangen nu al ruim een week. Dus dat heb ik al gehaald gelukkig.

Reactie plaatsen