24 juni 2019 
in Shoppen
3 min. leestijd

Tuinkussens

Stukje bij beetje zijn wij alles aan het vernieuwen. Nou ja alles, dat wat nodig is, en dat is genoeg. Als je veel tegelijk aanschaft moet het ook tegelijk vervangen worden. Zo kozen we onlangs al een nieuwe bank en wat meubels uit, en kijken we nu de zomer begint ook eens even naar buiten. Al 2 jaar roepen we dat de tuinmeubels aan vervanging toe zijn. En dat moet nu echt gebeuren, 1 stoel is al eigenlijk niet zo bruikbaar meer.  Maar ja, wat zet je dan in de tuin?

Nieuwe tuinset

Nu hebben we een houten tafel staan met 4 stoelen erom heen. Praktisch om buiten te eten. Maar stiekem toch minder praktisch om gezellig een kop thee te drinken in de tuin. Dan zit ik liever op een bank, of gewoon even niet bij de tafel. En met een verjaardag schuiven we de tafel niet even makkelijk opzij. Dat ding is toch zwaar…..

R wil het liefst in de hoek een mooie loungebank. Ik ook wel, maar ik heb wel mijn eisen. Hij moet van hout zijn, want van die plastic dingen krijg ik altijd schokken. En A ook. Wij zijn heel gevoelig voor statische elektriciteit en om nu elke keer geladen van die tuinset af te stappen, motiveert niet echt om buiten te gaan zitten.

Daarnaast wil ik eigenlijk ook nog wel een tafel met stoelen, want op een loungebank is het niet makkelijk buiten eten. Dat doe ik toch liever aan een tafel. Die zou wel passen op het andere terras, maar daar hebben we ook regelmatig het zwembad staan. En om het nu ook op hetzelfde terras te zetten… dat wordt misschien wat vol. We zijn er dus stiekem nog niet helemaal uit.

Daarbij moet ook het terras opnieuw gelegd worden als we een loungebank in de hoek willen zetten, want nu loopt het terras niet door. En de buitenkraan moet worden omgelegd. Al met al nog wel een paar klusjes te gaan. En de laatste keer dat ik het checkte groeide het geld nog niet op mijn rug…. en helaas moesten we onlangs her en der ook wat andere kosten maken. Het is dus nog even zoeken naar wat leuke aanbiedingen, of gewoon wat extra tijd om te sparen.

Tuinkussens

Maar wat ik ondertussen ook wel aan het doen ben, is om me heen aan het kijken naar leuke tuinkussens. Ook al zij deze die we hebben nog wel goed op deze stoelen, bij een nieuwe tuinset mogen een paar mooie nieuwe kussens niet ontbreken vind ik.
Regelmatig neem ik daarom een kijkje op internet om te zien welke tuinkussens er zijn en welke ik leuk vind, en dan passend bij de ideeën die wij hebben.

Loungekussens

Voor de mogelijke loungebank, wil ik graag kussens om op te zitten en ook voor in de rug. Het liefst een beetje groot, zodat je niet teveel kussens hoeft neer te leggen.
Ik vind deze Florance-Panama voor op een paletbank wel heel mooi. Maar nu vermoed ik niet dat R meegaat in een palletbank, dus ik keek nog even verder.

Ook dit Basic Taupe loungekussen vind ik mooi. En is door de afmetingen ook makkelijker te plaatsen. Hoe lang onze loungebank gaat worden weten we ook nog niet precies. Zou wel mooi zijn als we hem op maat kunnen maken in de hoek die wij hebben namelijk.

En wel in een mooie neutrale kleur, zodat we hem met wisselende kleine kussentjes voor de kleur.Tuinkussens

Tafel en stoelen

Als we dan ook nog een tafel en stoelen kunnen hebben, dan komen er wellicht weer stoelkussens bij.
Als er “normale” stoelen bij een tafel komen te staan, dan vind ik deze Panama erg leuk. Simpel, maar in mooie felle en vrolijke zomerse kleuren. Zou een mooi contrast zijn met een rustig gekleurde loungeset, of mooi passend bij de wisselende kleine kussentjes van een loungeset.Tuinkussens

Ook zit ik te denken om dan banken te nemen in plaats van stoelen. Kun je makkelijker even wegzetten of onder de tafel schuiven, dus voor mij gevoel neemt dat minder ruimte in. Een paar felgekleurde zitkussens lijken mij dan ook het helemaal af maken.
Een matraskussen heeft dan mijn voorkeur. Kunnen de kinderen ook nog gebruiken om mee te spelen op het gras. En ze zijn lekker dik om op te zitten.

Tuinkussens

 

Je ziet het, keuze genoeg, nu eerst nog even een paar knopen doorhakken voor ik ze mag bestellen.

Voor welke kleur tuinkussens zou jij kiezen?

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op Socialmedia zie je dit terug door het gebruik van #mmtad

Reactie plaatsen