13 augustus 2020 
in Shoppen
2 min. leestijd

Wat voor tuintafel willen wij nu eigenlijk?

Vorig jaar keek ik al een beetje rond naar nieuwe tuinkussens. Maar voor nieuwe tuinmeubilair moesten we toch echt nog even sparen. Dit jaar hebben we dan eindelijk wel onze nieuwe tuinspullen. Maar we zijn nog niet helemaal klaar. De kussens zijn er nog niet. Ik neem je even mee in onze zoektocht naar een nieuwe tuinset.

Wensen voor een nieuwe tuinset

Al een paar jaar stond het op onze wensenlijst. Een nieuwe tuinset. De oude was aan vervanging toe. Het hout was nog prima, maar alle bouten, schroeven en scharnieren zouden vervangen moeten worden. En dat was eerlijk gezegd geen doen.

Tuintafel
Dus wensten we een nieuwe tuinset. R wilde graag een loungebank in de hoek van het terras. Stukje bij tegelen, kraantje omzetten en het zou een perfecte hoek zijn wat betreft de zon.
Maar ik wilde ook kunnen eten in de tuin. En dus niet alleen een loungeset met een lage tafel, want dat eet niet fijn. En dat was toch wel lastig, aangezien het ook van hout moet zijn de hele set.
En het mooie effect van een hoekbank was ook dat we een betere doorloop de tuin in zouden krijgen en dus meer terras over houden. Het was nog best ingewikkeld.
Wat betreft bank waren we er dus wel uit. Maar hoe te combineren met een tuintafel?

Grote of kleine tuintafel

Het volgende dilemma was wat voor tuintafel willen we erbij? Bij een hoekbank past een mooie kleine tafel, maar dan wel wat hoger, zodat je er wel aan kunt eten. En die je ook opzij kunt schuiven als je niet de behoefte hebt aan een tafel.Een grote tuintafel is wel weer praktisch als er mensen komen eten. Paar extra stoelen erom heen en je hebt genoeg zitplaatsen. En comfortabel, want met mensen die komen eten, kun je met mooi weer lekker lang buiten blijven tafelen.

Tuintafel

Afbeelding van Leif Lensgraf via Pixabay

Of bij een BBQ tijdens een feestje, de hele tafel aan de kant zetten met het eten erop, en iedereen kan pakken. Dan heb je de extra ruimte wel nodig.
Het nadeel van een grote tuintafel is wel, dat ruimtebesparing op het terras dan eigenlijk weer helemaal teniet is gedaan.
Zo bleven we dus nog een tijdje rondkijken en nadenken.

Nog even geheim

Inmiddels kan ik verklappen dat wij onze tuintafel en bank hebben staan. Maar omdat de kussens nog niet binnen zijn, kan ik nog niet te veel verklappen. Met het mooie weer zit ik er lekker aan te werken en we eten nu ook bijna elke dag buiten. Helemaal goed geregeld. Alleen zitten we nog op de oude kussens van de oude stoelen. Dat zit minder zacht, want behalve dat ze niet gemaakt zijn voor dit soort meubilair zijn ze ook nog 20 jaar oud en heel dun.
Als je me volgt op Instagram dan heb je in de stories al af en toe een preview gehad. Een volledig verslag volgt natuurlijk later hier, zodra het plaatje helemaal compleet is. Wat dat betreft mag de zomer dus nog wel even duren.

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op social media zijn deze artikelen te herkennen aan #mmtad

Marsha
Door

Marsha

op 14 Aug 2020

Ik wil ook graag een nieuwe tuinset, maar volgend jaar gaan we de tuin verbouwen dus ik wacht er nog maar even mee.

Reactie plaatsen