13 oktober 2016 
1 min. leestijd

Een "stille" woonwijk?

Terwijl in Zandvoort de vossen en herten door de straten wandelen lijkt het in mijn woonwijk wel uitgestorven. Niet dat er geen mensen, honden en katten zijn maar het lijkt wel alsof wij al het ander hebben verdreven. Natuurlijk groeien er planten in de zorgvuldig aangelegde groenstrookjes langs de sloot en staan er bomen op de daarvoor aangewezen plekken. Ja er zwemmen zelfs nog een paar eendjes in de sloot en er vliegen groene halsbandparkieten tussen de bomen heen en weer. Maar is dat nou alles? 

Nee dat is het gelukkig niet. Er zijn dagen of avonden dat ik bijzonder beestjes tegenkom die mij heel blij maken.

Vleermuisjes

Regelmatig zie ik vleermuisjes vliegen boven de sloot. Je kan ze zelfs horen “klikken” op zoek naar de mugjes en vliegen. Ik vind het altijd heel bijzonder om ze te zien vliegen en vraag mij af in welk schuurtje of op wiens zolder ze slapen gaan als de zon opkomt. Soms vliegen er vijf tegelijk over de sloot heen en weer. Ze zijn niet groter dan een musje of koolmeesje.

Egeltje

Als ik heel veel geluk heb, en hij mijn hond niet eerder ziet dan ik hem, dan zie ik wel eens een egeltje. Er scharreltje er in elk geval eentje rond in de voor en achtertuinen rondom ons huis. De eerste keer dat ik hem tegen kwam was midden in de nacht op het grasveld en de schat rolde zich meteen op tot een balletje. Van de week zag ik hem weer. De hond zag hem eerst en ik dacht dat het een kleine kat was (het was donker). Tot hij voorzichtig naar de schutting begon te lopen. Ik kon goed zien dat hij goed eet, ik heb ook heel veel slakken in de tuin dus het is een lopend buffet hier in de omgeving, want het was een lekker dik egeltje.

picmonkey-image

Roodborstje

Een ander beestje dat ik wel eens zie is een roodborstje. Zowel mannetje als vrouwtje komen regelmatig mijn achtertuin onderste boven halen voor de lekkerste vliegjes en wormpjes. Ik vind het zo een leuk, klein vogeltje. Ik moet altijd glimlachen als ik ze zie wroeten in de aarde.

Welke dieren kom jij wel eens tegen en maken jou blij?

Reactie plaatsen