12 juni 2016 
in Tags
2 min. leestijd

Waar Je Huis Woont Tag

De bloggers Nesrin en Maris bedachten deze tag. En wij vinden hem wel echt heel leuk om ook in te vullen. Want onze huizen wonen er erg fijn.

1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

M: In een dorp in de Haarlemmermeer, geboren (nou ja, toen woonden we officieel nog buiten het dorp volgens de borden), opgegroeid en gebleven ook maar.
H: Ik woon in de gemeente Haarlemmermeer. Hier ben ik geboren en getogen. Ik ben tijdelijk even weg geweest omdat ik in een andere gemeente ben gaan samenwonen met mijn man, toen mij vriend.

2. Voel je je hier thuis? Waarom woon je hier (niet) graag?

M: Ja, ik weet ook niet beter. Ik kan genieten van de herinneringen hoe het er hier vroeger uitzag. Maar ook van de uitbreidingen en vernieuwingen. Verder wonen we aan de rand, waar nu een heerlijk park is, in een groene wijk en met een heerlijke tuin. Het fijnste plein van Nederland voor de deur, tja wat wil je nog meer.
H: Ja en nee. Ik voel mij hier op mijn gemak en de kinderen hebben het er erg naar hun zin maar ik zou erg graag minder mensen om mij heen hebben. De constante geluiden van de op een gepakte mensen vind ik echt vervelend. En dan woon ik in een nieuwbouwwijk niet eens in de stad ofzo.

3. Wil je hier blijven wonen?

M: Ja zeker, voorlopig zeker nog. Fijn huis, fijne buurt.
H: Nu nog wel. Tot de kinderen het huis uitgaan. Daarna verhuis ik met liefde naar een hutje op de hei.

4. In wat voor soort huis woon je?

M: Een gewone tussenwoning, een rijtjeshuis. Met een carport. 
H: Tussenwoning rijtjeshuis. Zo een waar en dertien van in een dozijn gaan.

PicMonkey Collage

5. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan jouw woonplaats?

M: Het allerleukste vind ik het dorpsgevoel. En dat het nog wel een beetje ons kent ons is onder de niet import dorpsgenoten. Het stomste dat het soms nog echt wel een dorp is, en je dus weinig voorzieningen hebt. Een leuk terras zou zeer welkom zijn.
H: Het allerleukste vind ik dat echt alles er is. Sportclubs, bioscoop, scholen en winkels. Alles is ook makkelijk te bereiken eventueel met de fiets. Met opgroeiende kinderen is dat erg prettig. Onprettig vind ik de opeengepaktheid van de mensen. Je hoort altijd geluiden van een ander. Stofzuigers, klusjes die gebeuren moeten. Het is nooit eens echt stil, je hoort nooit eens alleen de vogels fluiten.

6. Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

M: Ehh dan heb ik meerdere fantasieën. Ik zou wel graag een groot huis willen, gebouwd rondom het jaar 1900. Maar dan wel wat gemoderniseerd, maar met originele details natuurlijk. Waar het dan staat, op een lap grond in een klein dorp, of juist in de stad, maakt me niet uit. Hangt van het huis af.
Maar ik droom ook van een vrijstaand huis, modern of juist een oude boerderij (zelfde eisen als hierboven) op een verlaten landweg, en de buren, 2 km verderop. Mooie oude bomen die in de winter en herfst tekeer gaan in de storm en in de zomer voor prachtige natuurlijke schaduwplekken zorgen in de tuin.
H: Ik zou graag in een klein huisje willen wonen met een ruime tuin. De plek doet er niet zoveel toe als er maar ruimte is.

7. Wat is op dit moment dé hotspot in jouw woonplaats?

M: Haha hotspot in die dorp? Nee die hebben we niet echt. Of het moet het nieuwe pannenkoekenrestaurant zijn. Zo bijzonder dat we dat nu hebben, daar wil iedereen natuurlijk wel heen.
H: Hebben wij een hotspot in onze plaats? Ik kan er zo even geen bedenken.

Waar woont jouw huis?

Mrs Mama
Door

Mrs Mama

op 12 Jun 2016

Wat een leuke tag! Ik denk dat ik die over ga nemen :-) Mijn huis woont in een heel populair dorp aan de kust en stiekem wil ik hier zo snel mogelijk weg! Nog even een paar jaartjes wachten tot de huizenprijzen weer een beetje stijgen en dan gaan we de gok wagen en naar een boerderij of vrijstaand huis verhuizen.

Marijke
Door

Marijke

op 14 Jun 2016

Oh dat is een mooi streven!

Reactie plaatsen