25 september 2015 
2 min. leestijd

Terugblik #39

Hoi Marijke,

Manlief is weer thuis dus veel van de dingen die ik je de vorige keer vertelde zijn inmiddels opgelost. De auto functioneert weer naar behoren en aan het op de hand afwassen is ook een einde gekomen. Helaas kon de vaatwasser niet gerepareerd worden. Nou ja dat is niet helemaal waar. Het kon wel maar dan voor €200.- want de printplaat was kapot. Voor iets meer heb je dan weer een spiksplinternieuwe die in elk geval weer 10 jaar meegaat.

Afgelopen zondag hadden de beide kinderen hun eerste badmintonwedstrijd. Q ging met papa en oma naar Almere. En ik ging met A naar haar wedstrijd in Hoofddorp.

Q heeft hard gevochten maar de tegenstanders waren heel veel sterker. Uiteindelijk verloren ze met 8-0 wat natuurlijk wel een beetje sneu is. A won met 0-8 maar ze vond de wedstrijd erg teleurstellend. Alle dames van de tegenstanders waren niet opkomen dagen dus er werden door onze dames geen competitiewedstrijden gespeeld. Onderling werd er nog wel een en ander geregeld zodat er toch wat partijen gespeeld konden worden. A speelde een enkelspel tegen iemand van haar eigen team en ze viel bij de tegenstander in in de mix.

Maandag hadden we een praatdag. In de ochtend en de middag vooral voor Q aan de klets geweest. Hij had een intake gesprek voor een cursus die hij gaat volgen. In de middag hadden we de startgesprekken op school. Dat is nieuw dit jaar. In plaats van na elk rapport, hebben een startgesprek, twee voortgangsgesprekken en een evaluatiegesprek.

Bij beide kinderen waren het goede gesprekken waarin sommige afspraken net even iets duidelijker werden. Q vond het rekenen bijvoorbeeld nogal makkelijk maar hij deed nooit het pluswerk wat je doen mag als je snel klaar bent omdat hij niet wist dat hij dat doen mocht. Q verveelde zich dus maar de juf dachten dat hij zijn handen al vol had aan de huidige sommetjes. Q zat het werk echter netjes uit te smeren over de beschikbare tijd. Nu hebben we afgesproken dat hij zijn sommetjes sneller probeert te maken en dan aan de moeilijkere sommen gaat beginnen. Ik ben benieuwd hoe het uit gaat pakken.

Op woensdag was er sponsorloop op school. De kinderen proberen wat extra geld bij elkaar te lopen om het schoolplein op te knappen. Ze lopen een parcourtje in de gymzaal en kunnen voor een vast bedrag of bedrag per rondje gesponsord worden.

PicMonkey Collage

Tussendoor proberen we met het hele gezin een puzzel te maken. Q vindt hem te gek want hij bestaat uit allemaal minions. Maar hij is onwijs moeilijk dus het meeste werk komt op mama neer. De theorie is momenteel dat als we elke dag twee stukjes aan elkaar kunnen maken dat uiteindelijk de puzzel wel af komt.

Ook heb ik voor het eerst weer kaarsjes aan gehad. Is toch wel heel gezellig vind ik.

Al met al was het weer een bezig weekje. En hoe was jullie week?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 25 Sep 2015

Mijn week was prima. De rust keert nu eindelijk terug na de zomervakantie. Die puzzel lijkt me hartstikke moeilijk!

marjons
Door

marjons

op 27 Sep 2015

Fijn dat alles weer gemaakt of opgelost is. Ohh, lastige puzzel met al die minions. Hier was de week ook prima, werken, huishouden en afgesloten met een team uitje :)

Finish | Mama's met thee
Door

Finish | Mama's met thee

op 15 Oct 2015

[…] jullie misschien nog weten uit mijn weekoverzicht had ik onlangs een nieuwe vaatwasser nodig. Inmiddels is dat bijna een maand geleden dus tijd voor […]

Reactie plaatsen