23 oktober 2015 
2 min. leestijd

Terugblik week #43

Hoi, daar ben ik weer! Lees je weer gezellig mee over de afgelopen week?

Afgelopen vrijdag hadden de juffen op school een studiedag dus de kinderen waren lekker vrij. Wij begonnen de dag met een boswandeling. Lekker rennen, klimmen en klauteren. Voor alle drie heerlijk en voor mij dus ook. Daarna boodschappen gedaan, kinderen wilde gezellig mee.

Het weekeinde was er weer eens een met sporten. A had zaterdag training voor dansen. En Q ging een nachtje logeren bij zijn beste vriend.

Zondag was Q in de ochtend nog bij zijn vriend en met A en D, de andere dame uit haar badmintonteam, reed ik naar Almere voor een wedstrijd. De wedstrijden waren zenuwslopend. Derde setten, verleningen tot de 30 en kinderen die keihard werkte voor elke punt. Pech als je net verloor en enorme vreugde als je toch won. Bij A nog een snelle schoenwissel gedaan. De vloer was namelijk nog al glad en op haar schoenen was het net schaatsen.Gelukkig had ik mijn schoenen mee en kan ze die aan. Die zijn een heel stuk ouder maar met een andere zool, vooral ander materiaal, en die had wel grip. Uiteindelijk wonnen ze gelukkig met 3-5. We vertrokken hier thuis om 8:30 en we waren om 15:15 pas weer thuis. Ik had dit keer mijn camera meegenomen om foto’s te maken maar dat ben ik weer eens vergeten.

Maandag ben ik weer gezellig met ma gaan wandelen. Omdat ze bezig zijn in het bos, met het aanleggen van een nieuw fietspad, moesten we ergens anders parkeren. Kruimel raakte er een beetje van in war maar had al snel de route weer te pakken. Hij racet altijd heerlijk door de bosjes heen, soms achter de konijnen aan maar gelukkig zijn de konijnen slimmer.

Dinsdag had ik een uitje met de klas van de kinderen. We gingen op excursie naar de boerderij. Het was een biologische melkboerderij. Het was ontzettend leerzaam voor de kinderen. We werden rondgeleid over de hele boerderij. Ze lieten alles zien van de melkmachine tot de kraamkamers. De koeien waren nog lekker buiten maar eentje kwam even gezellig buurten toen wij in de stal waren. Wat zijn het toch ongelovelijke grote dieren! Het leukste vonden ze de kalfjes. Ze mochten zelfs met ze knuffelen. Een van de kalfjes was wat brutaler dan de rest en at zowat de kleding van de kinderen op. Afgezien van de kou, sorry heb ik echt een hekel aan, was het een zeer geslaagde excursie.

weekoverzicht43

Woensdagochtend kwam iemand de oude fiets van Q halen. Nog een klein beetje meer ruimte in de schuur en een klein jongetje weer een mooie fiets. Ook een beetje schoonmaakwerk ingehaald dat de afgelopen dagen was blijven liggen en samen met A haar jast op en uitgeruimd. Natuurlijk hadden we in de middag ook weer de gebruikelijke badmintontraining.

Donderdag was een bijzondere dag. Zoals jij wel weet hebben wij een hond die binnen best een speeltje wil halen, twee keer max, maar buiten nooit ergens achteraan gaat tenzij het vier poten heeft. De kinderen hebben hem zover gekregen dat hij ballen apporteert tijdens het uitlaten. Vind je dat niet geweldig, hij wordt bijna vier en eindelijk is het kwartje gevallen.

Hoe was jullie week?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 23 Oct 2015

Hier was het herfstvakantie, en werd mijn middelste zoon geopereerd aan zijn knie. Het was een beetje een rare week daardoor.

Hanneke
Door

Hanneke

op 26 Oct 2015

Oh wat naar. Hopelijk gaat het nu goed met je zoon.

Yvonne
Door

Yvonne

op 23 Oct 2015

Leuk zo'n excursie naar de boerderij, dat hebben wij ook eens gedaan met de peuterspeelzaal!

elsbs
Door

elsbs

op 23 Oct 2015

Klinkt als een leuke week. Hier was het vakantie maar we hebben eigenlijk niks bijzonders gedaan

Reactie plaatsen