Tags
Marijke Mulder- de Leur
Tags
01/03/2016
3 min
0

Ons ‘jaar in vogelvlucht’ TAG

01/03/2016
3 min
0

De ‘jaar in vogelvlucht’ TAG is bedacht door Sanne. Zo aan het begin van het nieuwe jaar kijken we dan nog 1x terug op 2015. Hoe was ons persoonlijke 2015?

Ik kijk met een trots gevoel terug op..
M: hoe wij het afgelopen jaar doorgekomen zijn. Wat een fantastische groei het bedrijf van manlief heeft doorgemaakt. Maar ook hoe wij als gezin het gedaan hebben. 
H: hoe mijn kinderen weer gegroeid zijn. Ik bedoel niet alleen lichamelijk voor vooral emotioneel en sociaal. Het is niet altijd makkelijk geweest dit jaar voor beide kinderen om sociaal en emotioneel zichzelf te blijven. Met wat hulp van huis uit denk ik dat ze zich er goed door heen hebben geslagen.

Ik denk met een lach terug aan..
M: heel veel kleine momenten. Een dagje naar het strand op een van de weinige mooie dagen. Foto op houtEen blij meisje na haar allereerste weekje kamp. Een grappige uitspraak van T. Allemaal mooie momentjes.
H: heel veel dingen. Ik denk met een lach terug aan de overwinningen op de badmintonbaan waarbij ze soms een gat in de lucht springen. Maar ik denk ook terug met een lach aan een hele fijne vakantie met lieve mensen. Ik denk ook aan kleine opmerkingen die mij deden lachen of aan een knuffel en een lief gebaar.

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik..
M: onder andere een dagje strand en vele kleine dingen waar ik met een lach op terug kijk. 2015 was best een pittig jaar. En ik vind het lastig om daardoor echte hoogtepunten te benoemen.
H: de vakanties zijn voor mij altijd hoogtepunten. Tijd met en voor elkaar, warmte en gezelligheid. Ook dit jaar was de zomervakantie zeker een hoogtepunt.zomervakantie_dordogne

De persoon die ik het meest dankbaar ben is..
M: zijn dit jaar mijn familieleden. Ik ben dankbaar voor hun hulp en steun.
H: mijn man. Hij heeft zoveel geduld met mij ook als ik emotioneel onstabiel ben. Ik ben heel blij met mijn mannetje.

Wat ik het liefst wil vergeten van afgelopen jaar is..
M: de lastige momenten. Hoeveel we er dan misschien ook van leren, en hoe groot de overwinning dan soms ook is. Ik onthoud liever de leuke gezellige en mooie momenten.
H: de pijn, vermoeidheid en de frustratie die bij mijn diagnose fibromyalgie kwamen kijken. 

Andere dingen van 2015 die me bij gebleven zijn..
M: de aanslagen van IS, de onrust in de wereld. De faillisementen van een aantal toonaangevende Nederlandse winkelketens, in samenhang met onze eigen situatie. Hoe bijzonder het dan is dat ons bedrijf zo goed is gegroeid.
H: dat er mensen in mijn directe omgeving zijn die het soms heel moeilijk hebben. Dat zien wij niet aan de buitenkant maar de problemen zijn er soms wel degelijk. Ik zou dan willen dat ik meer kon doen om te helpen maar ik snap het ook dat je niet constant met je problemen naar buiten treed. Sommige dingen zijn nu eenmaal niet voor de buitenwereld. 

Voor 2016 hoop ik..
M: dat wonderen bestaan, of dat de medische wetenschap een handje helpt. Er is namelijk iets dat ik iedereen gun, en dat is een gezin. Ik ken best veel mensen die hier mee bezig zijn, en voor wie het niet vanzelfsprekend is. En ik hoop voor hen allemaal dat deze droom in 2016 werkelijkheid wordt.
Voor mezelf hoop ik dat ik de juiste keuze maak, en dat we een fantastisch jaar tegemoet gaan.
H: dat mensen krijgen wat ze toe komt. Dat sommige dingen weer op hun pootjes terecht komen en dat ik een evenwicht ga vinden in activiteiten en rust. Iets wat ik moet leren omdat mijn energie beperkter is geworden. Mijn thuis moet meer voorrang gaan krijgen dan andere aspecten in het leven. Een stapje heb ik al in de juiste richting gedaan maar er moeten waarschijnlijk nog wat neer beslissingen genomen worden. Ik hoop dat ik in 2016 de kracht en wijsheid kan vinden om de juiste keuzes en beslissingen te maken.

Hoe was 2015 voor jou?

Reacties
Categorieën