08 juli 2016 
2 min. leestijd

Terugblik #1627

Hoi Zus,

Voorlopig is dit even onze laatste terugblik op de week. De vakantie is bijna begonnen, nou bijna we moeten nog een week. Toch was dit al een week van veel laatste keren, maar ook van een eerste keer en van profesioneel in mijn neuspeuteren!

Zo hadden we de laatste dansles, en dat is even afkicken voor A. Wat moet ze nou toch doen met al haar vrije tijd en dit snertweer.

De laatste evaluatiegesprekken met de juffen.

De laatste toetsen, oa geschiedenis, taal en rekenen.

De laatste schrijflessen, het schriftje is uit dus nu alleen nog alternatieve lessen. Die volgens de kinderen natuurlijk wel veel leuker zijn want nu mogen ze o.a. zelf grafitti bedenken, tatoeages zetten en pictogrammen ontwerpen.

De, voorlopig, laatste borrel en eten met vrienden. Vooraf aan de vakantie dan want we gaan samen met hun kamperen gedurende de zomer.

De laatste keer huiswerk. Oke dat is dus niet zo jammer maar alleen maar lekker.

Maar er waren ook eerste keren. A ging voor de eerste keer zonder een volwassene naar de film, samen met een vriendin die een jaartje ouder is. Hartstikke spannend dus. Wij hebben we ze wel gebracht en gehaald. En A ging met twee vriendinnetjes winkelen voor een gezamelijke outfit.

Maar al met al is te merken, aan al die laatste keren, dat de vakantie eraan komt. En, zoals wel meer moeders en kinderen, zijn wij er ook echt aan toe. Iedereen is moe, tegen het chagerijnige aan en gewoon weg toe aan vakantie. Aleen dat weer he, dat lijkt helemaal nog niet op vakantie. Af en toe hebben we gelukkig een lekkere dag maar ook betrap ik mijzelf erop dat ik automatisch een lange broek en een vest uit de kast pak. Hopelijk maken de komende weken dat weer meer dan goed.

Op woensdag hadden onze kids trouwens juffendag. De dag waarop we in alle rust een feestje vieren voor de verjaardag van de juffen maar ook meteen afscheid nemen en bedanken voor het afgelopen jaar. De kinderen vonden het erg gezellig en de juffen hopelijk ook. Ik vind het elk jaar weer een hele toer om iets te bedenken voor de juf. Snoep en zeepjes krijgen ze al zoveel. Dit jaar gaven wij een kaarsenstandaard in de vorm van een schelp. Ik kreeg er wel een zomers gevoel van en ik hoop de juffen ook.

terugblik27

Oja vergeet ik bijna dat neuspeuteren voor gevorderden. De meeste meelezende plegen weten wel wat ik bedoel, maar ik moest een neuskweek laten doen. Helaas komt het wel eens voor dat we dingen te laat weten en dat achteraf vele verpleegkundige en artsen gekweekt moeten worden op een besmettelijke bacterie. Zo ook nu. Dus ik heb heel profesioneel met een wattenstaafje in mijn neusgepeuterd. Nu maar hopen op en een negatieve uitslag (want dan heb ik het nare beestje niet bij mij).

Ook maakte ik een vogelverschrikker. Wel een beetje een alternatieve want ik denk dat ik mij elke keer rot zou schrikken met zo een stroman in de tuin. Hopelijk blijven de kauwen nu van de slakkenkorrels af, eten de slakken de korrels op ipv dat de vogels dit doen en worden de courgettes en bonenplanten niet meer opgegeten door de slakken.
Leuk hoor zo een moestuin. Maar wel hard werken.

Donderdag was ook even hard werken. De kinderen houden vandaag op school een high-tea en nemen allemaal wat mee. Hartstikke leuk maar dan is het wel even lastig als je twee kinderen in dezelfd klas hebt zitten. Beide kinderen willen natuurlijk ook wat anders maken. Dus maakte ik met twee meiden een gigantische eiersalade en met Q kleine appeltaarjes. Q ging op de valreep ook nog even onder de kappersschaar door. Even lekker kort, campingcoupe.

En hoe was jullie week?

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 08 Jul 2016

Door mijn hooikoorts loopt mijn neus lekker door .....Vrolijke groet,

Hanneke
Door

Hanneke

op 08 Jul 2016

Altijd niet prettig, hooikoorts.

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 08 Jul 2016

Hier is de vakantie inmiddels begonnen. Wij zijn vroeg dit jaar.

Hanneke
Door

Hanneke

op 08 Jul 2016

Wat heerlijk. Wij moeten nu nog 1 weekje naar school.

Reactie plaatsen