07 juli 2016 
in School
1 min. leestijd

Juffendag

Het einde van het schooljaar komt heel snel dichterbij nu. En dat betekent bij ons op de basisschool juffen en meesterdag. Op deze dag viert de juf haar verjaardag en sluiten we ook het jaar af. Meestal is het juffenfeest in de voorlaatste week voor de vakantie. Zo ook dit jaar.

Klassenmoeders

Als klassenmoeders regelen we meestal iets van een cadeautje of aandenken voor de juffen. We zijn hierin geheel vrij. Afhankelijk van het hoe en wat halen we wat geld op bij de ouders.
Voorgaande jaren hebben we onder andere gehad: een voorleesboek Superjuffie, een schilderij met klassenregels, een bos met zelfgemaakt bloemen van foto’s en de handjes van de kinderen en een boek met de lievelingsrecepten van de kinderen.

Klok

Dit jaar hebben we als aandenken een klok gemaakt voor de juffen. De kinderen zitten op een Regenboog school, de meest gebruikte schoolnaam voor basisscholen hoorde ik laatst, dus een regenboogklok is dan wel leuk. Maar die koop je niet zomaar ergens. Dus ben ik zelf aan de slag gegaan.

klok1

Van deze, ook best leuke klok, heb ik met verf een regenboogklok gemaakt voor in de klas. Kunnen de juffen goed zien hoe laat het is en denken ze nog eens aan ons terug.

How to

Deze klok was voorzien van een plastic achtergrond dus die heb ik met acrylverf een aantal maal geschilderd tot het plaatje er niet meer doorheen kwam.
Daarna voorzichtig met potlood het figuur getekend en de cijfers.
In geverfd met hele dun gemaakte acrylverf voor een mooi regenboogeffect.
Op het internet heb ik met de andere moeders gezocht naar een leuk gedichtje. Dat vonden we wel maar we hebben hem wel aangepast naar schoolstijl.
De vlakjes nog met een dun stiftje een zwart randje en gegeven en klaar is de klok.

Eindresultaat

klok2

En dit is hem dan geworden. De regenboog-bedank-klok van groep 6 en 7.

En wat geven jullie de juf dit jaar?

Terugblik #1627 – Mama's met thee
Door

Terugblik #1627 – Mama's met thee

op 08 Jul 2016

[…] woensdag hadden onze kids trouwens juffendag. De dag waarop we in alle rust een feestje vieren voor de verjaardag van de juffen maar ook meteen […]

Reactie plaatsen