25 november 2016 
2 min. leestijd

Terugblik #1647

Hoi Zus,

Het was hier weer een bezige week. Maar we zijn inmiddels niet anders gewend toch? Lees je weer mee……..

Het begon op vrijdag op school. Onze school heeft het vignet “gezonde school” behaald. Hartstikke leuk natuurlijk en omdat wij de eerste school binnen onze gemeente zijn met dit stempel kwam de wethouder het officieel onthullen. Hier moest natuurlijk wel een en ander voor geregeld worden. Zo werd er op school hard geknutseld aan gezellige slingers voor onthullingsfeest maar er moesten ook hapjes komen. En je bent een gezonde school dus gezonde hapjes. In alle klassen werd iets gemaakt en ik mocht met de andere klassenmoeders komen helpen. Ze maakte wraps en broodsushi. Heerlijk om het verschil in kinderen te zien. Zo wilde A nog wel veel meer maken terwijl Q bij het brood al klaar was want hij lustte het toch allemaal niet.

In de middag zijn we met de kinderen cadeautjes voor de schoolsurprises gaan kopen. Bij de Action want dat is wel zo goedkoop. En hoe meer cadeautjes hoe leuker. Thuis hebben de kinderen ze zelf ingepakt zodat ze in de surprises verwerkt kunnen worden.

Ook daar zijn we aan begonnen. Maar ik kan natuurlijk nog niet verklappen wat het worden gaat. Het is in elk geval van papier-maché  gemaakt dus we hebben nog wel wat werk eraan.

Het weekeinde was ik twee dagen aan het werk in Haarlem. Hier hadden we op zaterdag een heuse winterse bui. Er lag bijna 5 cm hagel en het bleef lang liggen ook. Toen ik naar huis mocht waren de wegen wel schoon maar de stoep en de parkeerplaats  was nog wit en glad. Gek genoeg was er thuis helemaal niks gevallen.

Terwijl ik op mijn werk was heeft manlief ook hard gewerkt. Hij heeft een bench-ombouw gemaakt voor, nou ja dat spreekt voor zich misschien, over de bench van Kruimeltje. De bench staat in de hoek tussen de beide banken en met de ombouw is het meteen een tafel.

terugblik47

Maandag moest manlief op cursus. Gelukkig komt hij in de avond wel steeds thuis. Ik heb eerst lekker gewandeld met ma. Gelukkig bleef het droog tijdens het wandelen. Het was zelfs zo warm dat ik met mijn jas open gelopen heb.

Ook heb ik even de tijd genomen om de keuken goed schoon te maken. Door alle projecten zoals de bench-ombouw en de surprises heb ik het gevoel dat het hele huis een zooitje is. Maar de keuken nu in elk geval niet meer. Tussentijds nog wat gedaan op school en oud maar compleet speelgoed bij elkaar gezocht voor in de goedzak bij de Albert Hein.

Woensdag mochten de kinderen een schoen mee naar school om die in de klas te zetten. Morgenochtend zijn die dan hopelijk gevuld. Toch altijd spannend ook al weten ze van het grote geheim van de Sint. Natuurlijk werd er ook nog heel hard gewerkt aan de surprises. Ze moeten tenslotte mooi en stevig worden.

Donderdag hadden we de 10-minuten gesprekken op school. Superspannend want zowel A als Q hebben hard gewerkt om scores te verbeteren. A krijgt ook haar voorlopig advies voor de middelbare school. Maar daar vertel ik jullie later nog wel over.

Hoe was jullie week? Ook zo bezig geweest?

Reactie plaatsen