14 september 2016 
in Mama
1 min. leestijd

Reservejuf

Het leukste aan werken in het onderwijs? Natuurlijk de kinderen. En nu ik weer wat vaker op scholen rondloop als invalkracht, maak je dan ook weer de leukste dingen mee. Een greep uit smeltmomenten.

Het zou zo jouw kind geweest kunnen zijn. En ze zijn allemaal zo lief!

Kleuters

Vooral groep 1/2 wil nog wel eens van mij horen waarom ik er dan ben in plaats van de eigen juf. Of de juf dat zelf nu al heeft verteld of niet. 1 lief mannetje wist het heel goed te verwoorden:

  Jij bent een soort van Reservejuf!

Dus als er een juf een keer niet kan zijn, dan kom jij. Ik keur het helemaal goed.

Knuffelen

Kleuters zijn wat dat betreft ook wel echt fantastisch. Zo lagen er na een ochtend al kleuters tegen me aan in de kring. Even een hoofd op schoot, even hangen. Kinderen die je voor die ochtend nog nooit eerder had gezien.

En om 12 uur mocht ik al een dikke knuffel in ontvangst nemen. Juf je bent zo lief. Ook hier, wij kenden elkaar voor vanochtend half 9 helemaal nog niet.

Tekeningen

Je gaat bij kleuters ook zeker niet met lege handen naar huis. Er is er altijd wel 1 in een klas die speciaal voor jou een tekening maakt. Maar dit geldt niet alleen voor kleuters. Ook in andere groepen heb ik tekeningen mee naar huis gekregen.

Emoties en openheid

Een klas met huilende kinderen. Want van een van hen was de kat zo ziek, dat hij niet dacht hem nog te zien in de lunchpauze. En ja, dan ben je misschien heel groot in groep 8, maar dit is heftig. Er volgde wel een mooi gesprek. Wat ik dan weer knap vond met een vreemde juf voor de klas.

Hard werken

En vooral voor de hogere groepen: Al het werk dat af is, ondanks dat we elkaar nog moesten leren kennen. En dat deze juf niet altijd precies weet waar alles in deze klas/computer/methode verstopt zit. We komen er vaak wel uit. Mooi dat we dan met elkaar de juf/meester een dag later weer trots kunnen maken.

Ik hoop van harte nog veel van dit soort mooie momenten mee te mogen maken.

Terugblik 2016 – Mama's met thee
Door

Terugblik 2016 – Mama's met thee

op 31 Dec 2016

[…] liet, en natuurlijk ging toen het brandalarm af. Dat was schrikken….. Op 2 vinden we de reservejuf. Zo noemde een kleuter vorig jaar Marijke toen ze een dagje kwam invallen. Dit en nog een aantal […]

Staking op school – Mama's met thee
Door

Staking op school – Mama's met thee

op 27 Jun 2017

[…] onze situatie is het fijn dat ik als invalkracht aan het werk ben. Ik ben daardoor vrij in het kiezen wanneer ik wil werken. Is het druk? Dan werk […]

Reactie plaatsen