Kinderen
Hanneke Koper-de Leur
Kinderen
11/29/2016
2 min
3

Naar groep 8

11/29/2016
2 min
3

Wat was het spannend toen ze naar de kleuterklas ging. Niet alleen voor mij maar ook van haar. En wat is er veel verandert in die acht jaren op de basisschool.

Weg brengen

Bij de kleutertjes zaten we rustig met de kinderen in de kring, eigen kind op schoot, een boekje voor te lezen. Andere kindjes luisterde soms mee maar de meeste hadden het te druk met hun eigen mama en boek. Tien kusjes, nog een knuffel en dan even zwaaien bij het raam. Soms was dat wel even wachten want er was nog al wat afleiding in de klas. Niet altijd ging het goed en waren er tranen of moest ik weer terug voor een extra kus en knuffel.

Nu in groep acht loop in nog wel mee de hal in. Bij godsgratie krijg ik dan een kusje en daarna kijken ze niet meer achterom. Ze stapt de deur door en ze is in haar eigen wereld van school waar geen plaats meer is voor mama. Goed zo lieverd! Zo hoort het ook.

Ophalen

Als kleutertje kwam je met de juf naar buiten. Ik moest je bij de juf halen en kon meteen even vragen hoe het was gegaan. Dolblij was je als je mij weer zag. En je babbelde honderduit over wat je had gedaan. Er was bijna altijd wel iemand met wie je wilde spelen, thuis of bij de ander.

Nu kom je zelf naar buiten, soms met al je spullen en soms moet je nog een keer naar binnen. Als ik je kom halen moet ik vaak lang op je wachten want je vindt het leuk om de juf nog even te helpen met een klusje of te kletsen bij de kapstok met je vriendinnen. Soms haal ik je niet eens meer op en kom je gewoon zelf naar huis.

1e-schooldag

Voor de eerste keer naar de basisschool

Speelafspraakje

Toen je een kleutertje was speelde je graag met je vriendinnen. Bij ons of bij de ander. Je werd gebracht, opgehaald en 17:00 was echt de maximale tijd. Niet altijd wist je wat te doen en dan gingen we samen knutselen of een spelletje spelen.

Je bent nu groot en je hebt het druk. Vele dagen spreek je niet af omdat je ervoor hebt gekozen om veel te dansen. Als je afspreekt dan speel je nog wel maar vaak ga je naar buiten. Niet altijd heb je ook live-afspraakjes. Soms spreek je af om met een vriend een online game te spelen en zie je elkaar daar.

Kleding

Roze, roze, kantjes, tule, zachte kleurtje, lief, schattig en vooral veel rokjes want een broek droeg je niet graag. Zo ging je als kleuter naar school.

Hoe anders is dat nu. Echt roze heb je bijna niet meer in je kast. Je houdt wel van felle kleurtjes en contrasten. Vrouwelijke kleding vindt je te gek en je loopt graag in een lange of kortere rok. Maar je bent er inmiddels wel achter dat broeken heel praktisch en warm kunnen zijn.

En zo zijn er nog zoveel meer dingen die aan je veranderd zijn. Maar wat ben ik trots op de manier waarop je groeit op alle mogelijke manieren. Je bent jij en ik vindt jouw jij leuk!

Reacties
Categorieën