13 januari 2016 
in School
1 min. leestijd

Koning Arthur

Maandag de eerste dag na de vakantie. Een telefoontje van de klassenvader. Met spoed. Rijouders gezocht. Groep 5 heeft morgen een voorstelling en zonder genoeg auto’s met chauffeur kan het feest niet doorgaan. Een van de voordelen van de WW. Deze mama is beschikbaar en heeft de auto ook voor de deur staan. Een klein probleempje met een peuter wordt zelfs door school even voor me opgelost. Fantastisch, ik mag mee naar Koning Arthur.

Samen met nog een aantal andere groepen 5 en 6 van andere scholen uit de omgeving verzamelde we in de theaterzaal. Was wel even vergeten hoe sommige scholen herrie kunnen maken. De kinderen van onze school zaten zo rustig te wachten tot de voorstelling begon. Gewoon gezellig aan het kletsen. Ik houd ervan! Gegil is toch niet nodig? Ondertussen kletste ik wat me de leerkrachten en stagiaires van de school die achter ons zat.

Koning Arthur

En toen ging het licht uit. Op het podium zien we de oude koning zijn laatste adem uitblazen. Hij wil niet dat zijn dochter Morgan de troon overneemt. Tovenaar Merlijn verankert het zwaard in een steen en degene die het eruit krijgt zal de nieuwe koning zijn.

Wanneer de jonge Arthur daar moeiteloos in slaagt, begint een groot avontuur. Met hulp van de tovenaar Merlijn en de ridders van de ronde tafel zou Arthur weleens de grootste koning ooit kunnen worden…

bron: Theaterterra
Koning Arthur

familiemusical

Koning Arthur is een familiemusical voor iedereen vanaf 8 jaar. Ook leuk voor de mama’s en papa’s overigens hoor. De cast bestaat uit maar 5 personen en door het gebruik van mooie poppen vertolken ze samen meer rollen. Door het gebruik van zwarte kleding kijk je echt naar de poppen en niet naar de acteurs erachter. Zij vallen in het decor namelijk helemaal niet op. Het decor is ook verrassend simpel en passend. En samen een prachtig geheel. De grote zaal met kinderen van 8 en 9 jaar was ondanks de binnenkomst stil! Behalve natuurlijk bij de zoen. Daar leefden ze echt even mee, zoals het hoort bij kinderen van deze leeftijd.

Ik voelde me in elk geval bevoorrecht dat ik mee mocht naar deze voorstelling. Ben jij nieuwsgierig geworden? Je kunt de musical Koning Arthur van januari tot en met mei zien in verschillende theaters.

Ga jij ook wel eens mee met de school van je kinderen?

DreamerKirsten
Door

DreamerKirsten

op 13 Jan 2016

Leuk dat je die kans gegrepen hebt om mee te gaan en zo het autoprobleem kon oplossen! Ziet er alleszins leuk uit om met de kinderen te doen.

Reactie plaatsen