02 maart 2016 
2 min. leestijd

Naar het einde van de wereld?

Elke woensdagavond half 10 op NPO. Wij zaten er klaar voor. Helaas viel ik vorige week in een gat. De laatste aflevering van het seizoen was geweest. Ik besloot daarom om voor vandaag, een woensdag dus, maar eens terug te blikken.

Ik hoop dat er nog meer seizoenen volgen en Floortje nog meer bijzondere reizen maakt naar alle uithoeken van de wereld. Tot die tijd moet ik het maar even doen met mijn eigen gedachten. Vertrek ik ooit naar het einde van de wereld?

Dit maakte het programma zo mooi

Echt genieten van de prachtige beelden. Mooie en bijzondere plekken in de natuur. Schitterende bergen, adembenemende watervallen en de mooiste dieren hebben de afgelopen weken ons tv scherm gevuld.

Vol bewondering keken we naar Floortje die dagen loopt om deze mensen te bereiken. Maar ook vol bewondering voor de mensen die daar leven, op die afgelegen plekken op de wereld.

Een wandeltocht over het Zuidereiland, camerawerk in Namibië, of leven op een van de meest afgelegen eilanden Réunion. Ik doe het ze niet na.

Wonen aan het einde van de wereld

Toch bedacht ik 3 redenen waarom ik wel eens aan het einde van de wereld zou willen wonen.
Indonesië

1. Opgegroeid en wonend in de Randstad lijkt het me heerlijk om zo rustig te wonen, met prachtige natuur om me heen

2. Zoveel minder stress. Deze mensen leven zo veel rustiger, minder gehaast en gejaagd. Minder deadlines, prestatiestandaard en dus stress.

3. Duurzamer tenminste is sommige gevallen. Alleen gebruiken wat je nodig hebt, geen overbodige spullen en een haas schieten die vervolgens ook echt helemaal wordt gebruikt. Mooi!

Nooit naar het einde van de wereld!

Maar er zijn ook 3 redenen waarom ik echt never nooit aan het einde van de wereld wil wonen.
Curacao
1. Ik zou het mijn kinderen niet aan willen doen. Mijn keuze hoeft niet die van hen te zijn. Ik gun ze hun vriendjes en vriendinnetje in de buurt en op school. En later een universiteit of andere school een soort van om de hoek.

2. Ik zou mijn hele familie mee moeten slepen, ik zou toch niet zonder hen willen. Dus ik kan beter bij ze in de buurt blijven wonen.

3. Ik zie mezelf nog geen haas schieten, varken slachten of water uit een rivier drinken. Ook mijn haar wassen in een rivier met koud water klinkt niet echt aantrekkelijk. Of een week niet kunnen douchen. Oké, ik zal de luxe dus missen.
Maar misschien voor een vakantie…. In elk geval heeft Floortje een fantastische baan!

Zou jij aan het einde van de wereld kunnen leven?

jeskedmc
Door

jeskedmc

op 02 Mar 2016

Geweldige serie was het! Ik zou het niet voor altijd kunnen om dezelfde redenen als jij al aangaf. Maar een eenvoudiger bestaan zou wel eens prettig zijn. Maar helaas...

Marijke
Door

Marijke

op 02 Mar 2016

Ja een eenvoudiger bestaan lijkt me inderdaad ook best fijn.

joysiebers
Door

joysiebers

op 02 Mar 2016

Het was een hele mooie serie! Op sommige plekken zou ik wel willen wonen maar andere ook niet. Minder haast en druk in mijn leven zou heerlijk zijn, alleen zou je het dan samen met je hele familie moeten kunnen doen.

Marijke
Door

Marijke

op 02 Mar 2016

Ja inderdaad. Hoewel het dan ook wel weer druk wordt op sommige van die plekken, haha

joysiebers
Door

joysiebers

op 02 Mar 2016

Haha dat klopt, maar dat huis daar in het tropisch gebied waar ze vluchten in de grot als de orkaan kwam zou ik best willen wonen!

Marijke
Door

Marijke

op 02 Mar 2016

Wel heel ver weg dat eiland

joysiebers
Door

joysiebers

op 02 Mar 2016

Dat klopt, ben dit jaar naar sint maarten geweest ook ver weg naar zo mooi en heerlijk weer! En geloof me hele andere manier van leven minder stress en druk en alles op zijn gemak!

Marijke
Door

Marijke

op 02 Mar 2016

Dat is zo fijn, het weer en minder stress.

Farah
Door

Farah

op 02 Mar 2016

Het is dubbel...ik zit er midden in. Ik geniet van het rustige leven maar mis weer een heleboel,,,

Reactie plaatsen