17 mei 2018 
2 min. leestijd

Waar wil ik nog heen op vakantie?

Na een aantal jaren niet op vakantie te zijn geweest, gaat het er deze zomer dan eindelijk toch weer eens van komen. Heerlijk even met elkaar weg uit je eigen huis, nieuwe indrukken op doen. Genieten van wat de wereld nog meer te bieden heeft. Nu hoeft vakantie niet heel ver weg te zijn, dat hebben de afgelopen jaren wel bewezen toen we vakantie in onze eigen achtertuin genoten. Maar je eigen huis is toch je eigen huis. En het is ook wel eens fijn om heel bewust een andere omgeving op te zoeken.

Reizen

Voor de kinderen kwamen hebben R en ik wel het een en ander van de wereld gezien. Kamperen in Frankrijk en Spanje, en wat verre reizen. Op huwelijksreis naar Maleisië. En we hebben een rondreis door Indonesië gemaakt, een overload aan Disney gedaan en ook New York en Curacao hoorden tot onze bestemmingen. CuracaoOok binnen Europa, hebben we geskied, in de herfst de Moezel bezocht met wijnfeesten net als in de Bourgogne in Frankrijk. Steden als Barcelona, Rome en Parijs hebben we ook al van onze lijst af kunnen strepen.
En nu de kinderen weer wat groter worden, willen we ze ook graag nog naar een aantal bestemmingen meenemen. Of wellicht voor later als de kinderen groter zijn en niet meer mee willen.

Bucketlist

Nu ben ik geen fan van de term Bucketlist. Ik heb er dan ook gewoon geen! Maar toch noem ik het maar even een bucketlist. Landen, plaatsen die ik nog heel graag wil bezoeken. Sommige nog een keer, om aan de kinderen te laten zien, anderen staan al heel lang op mijn lijstje.

Nog een keer

Curacao was zo goed bevallen, daar willen we graag nog een keer terug. Gewoon voor een strandvakantie en een beetje over het eiland toeren.
Indonesië ook heel graag. Bali omdat ik daar alleen de omgeving van het hotel heb mogen zien de vorige keer. En dan direct de kinderen ook de natuur en cultuur van Java en wellicht nog meer te laten zien. Was echt een van mijn mooiste reizen.Indonesië
Disney lijkt me ook geweldig om nog een keer met de kinderen te doen, maar ook Rome vind ik, dat ze eigenlijk wel gezien moeten hebben…

Nieuwe bestemmingen

Op de lijst met nog te bezoeken bestemmingen staan echter nog heel veel meer nieuwe en mooie plekken.
Zo wil ik heel graag nog een keer de steden Athene, Praag, Berlijn en Venetië bezoeken. Ook dichterbij huis, Belgische steden en Nederlandse steden lijken me heel erg leuk, maar op een of andere manier lijken die me makkelijker te doen.

Daarnaast staan er ook nog een aantal landen hoog op het wensenlijstje. Australië, maar dan wel voor een langere periode, zodat je echt wat van het land kan zien. Hadden we dus eigenlijk meteen na onze studie eens moeten doen voor een jaar, maar toen hadden we andere dingen.
Ijsland lijkt me heel erg mooi! En staat dus ook op de lijst, maar wint het na een aantal jaar niet weg te zijn geweest dus niet van een zonvakantie.
En dat geldt ook voor een rondreis door de poolcirkel in Scandinavië. Natuurlijk met het Noorderlicht hoog op de lijst van bezienswaardigheden. Vrij kamperen met een camper, en genieten van de natuur. Ik denk dat dit een reis wordt om zonder kinderen te willen maken.
Canada valt ook in deze categorie, net als een roadtrip door de USA.

Gevaarlijke bestemmingen

Dat klinkt wel heel dramatisch, maar dit zijn in mijn beleving landen waar het nog steeds en de komende jaren waarschijnlijk ook nog, onrustig zal blijven. Israël, Jeruzalem, een stukje bijbelse geschiedenis. Maar ook omliggende landen hebben volgens mij heel veel moois te bieden. Maar het voelt nog niet goed om deze landen te bezoeken, hoewel het wellicht in de praktijk voor een toerist ontzettend zal meevallen blijven wij er toch weg.

Waar zou jij graag nog heen willen?

Paula
Door

Paula

op 17 May 2018

Boedapest en St. Petersburg staan op mijn lijstje net als de Trans Siberie Expres van Moskou naar Peking, maar dat zal er wel nooit van komen of er moet een keer een geldschip mijn haventje binnen lopen. Een roadtrip door Amerika heeft mijn dochter afgelopen herfst met man en dochtertje van 2.5 gedaan. Ze hebben alle drie geweldig genoten en veel moois gezien.

Reactie plaatsen