06 juli 2017 
in Mama
1 min. leestijd

Celestial Seasonings Organic Cinnamon & Cardamom

Ik mocht weer zo een heerlijk biologische thee proeven van Celestial Seasonings. Deze keer is het de organische kaneel en kardemom thee. Of eigenlijk moet ik zeggen infusie want er is geen thee in de buurt van het doosje geweest.

Het doosje ziet er weer prachtig uit zoals wij eigenlijk gewent zijn van Celestial. Als ik het doosje openmaak kan ik er niet omheen. Deze thee bestaat voor een groot deel uit kaneel. De geur is meer dan overduidelijk.

Ruiken

Als ik even op de zijkant van het doosje kijk zie dat maar liefs 82% van de thee uit kaneel bestaat en de overige 18% kardemom is. De geur van de kardemom herken ik dan ook helemaal niet, daar is de kaneelgeur veel te sterk voor.

Als de thee getrokken is dan heb ik een mooie bruinige, kaneelkleurige thee in mijn glas. Die uitnodigt tot het nemen van een slokje.

Cinnamon and Cardamon

Proeven

Ook nu is de kaneel zo overheersend dat ik de kardemom niet thuis kan brengen. Maar ik vind de geur van kaneel heerlijk dus het maakt mij niet zo veel uit. Met een nostalgisch gevoel van kermis en kaneelstokken neem ik de eerste slok. Ja overduidelijk kaneel. De thee is van zichzelf zoet van smaak. De eerste paar slokken vind ik best lekker maar na een paar slokken gaat de zoetheid en de overheersende smaak van de kaneel mij toch tegenstaan. En ik ben echt wel erg dol op kaneel vooral in snoep zoals kaneelkussentjes, kaneelstokken en vuurballen.

Conclusie

Ik vind het wel jammer dat de kardemom niet duidelijker aanwezig want ik heb nu het idee dat die er voor niks aan toe is gevoegd. Alhoewel ik de thee  voor een paar slokken kan waarderen is het een thee die ik zeker niet snel nog eens zal maken of zal kopen. Ik heb liever een iets subtielere smaak van kaneel in combinatie met andere smaakjes.

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 07 Jul 2017

Het valt me op dat er enorm veel nieuwe theesoorten op de markt komen op het moment. Deze klinkt ook weer erg lekker.

Hanneke
Door

Hanneke

op 07 Jul 2017

Ja ik vind het ook opvallend veel. Ook pickwick heeft weer een hele nieuwe lijn uitgebracht.

Gember, kaneel en kurkuma thee van Celestial – Mama's met thee
Door

Gember, kaneel en kurkuma thee van Celestial – Mama's met thee

op 20 Jul 2017

[…] was de laatste in deze serie, de andere uit deze serie van Celestial nog eens nalezen? Kaneel & Kardemom Matcha groene thee Kamille & […]

Reactie plaatsen