Hanneke Koper-de Leur
08/31/2017
2 min
16

Fruit explosie

08/31/2017
2 min
16

We hebben al een keer heel veel thee van Nicole’s Choice mogen proeven maar we hebben er nog veel meer gekregen om te proberen. En ik mag de allereerste aan jullie voorleggen. Het is de Fruit Explosie!

Eerste indruk

Bij het openen van het zakje komt mij een hele zoete geur tegemoet. De geur doet een beetje honingachtig aan. Ik vind het wel aangenaam ruiken. Als ik wat thee uitstrooi, om een foto te maken want jullie willen het tenslotte ook graag zien, zie ik een hele mooie en vrolijk aandoende thee met veel kleurtjes. Ik zie stukjes van citrusschillen, stukjes fruit, rood en bruinig, en blaadjes in het rood en groen. De thee ziet er erg mooi uit en ik doe er wat van in het theezakje. Deze thee is ook erg geschikt voor zeefjes of thee-eieren want de stukjes zijn lekker groot.

In het kopje

Na het opgieten van het water ontstaat er een mooie rode kleur. De kleur doet mij denken aan aardbeienlimonade. Maar ook dit ziet er weer vrolijk en zomers uit. Natuurlijk moet ik ook weer even ruiken. Alhoewel ik niet echt geuren kan thuis brengen ruikt het lekker. Het ruikt eigenlijk naar warme cranberry compote en doet mij denken aan kerst.

Fruit explosie

Proef

En dan het proeven. De geuren hadden mij niet goed voorbereid op de smaak. De thee is namelijk een beetje zuur en zuur en warm vind ik een onaangename combinatie. Ik drink dan ook niet graag citroenthee en en ik eet geen warme zuurkool. Maar naast het zuur komt de thee ook fris en licht zoetig over. Het doet mij het meest denken aan limonade die ik per ongeluk gemaakt heb met warm water in plaats van koud water.

Omdat ik de smaak van de thee warm niet zo lekker vind besluit ik er ook ijsthee van te maken. Koud en zuur vind ik namelijk wel een fijne combinatie. Koud vind ik de thee een heel stuk lekkerder. Het zurige is nog steeds aanwezig maar doordat het nu koud is vind ik het dus niet verevelend. Verder blijft de thee licht zoet en fruitig van smaak. De kinderen vinden de thee warm en koud niet lekker. Ze vinden het te weinig zoet als ijsthee. Dus heb ik wat honing toegevoegd en dat maakte het een stuk lekkerder, aldus A.

Wat zit erin?

En dan komt nu natuurlijk de grote vraag. Wat heb ik nu eigenlijk gedronken? Ik heb op het oog wel citrusschil gezien, ik weet alleen niet van welke vrucht. Ze zagen er wat vaag geel uit dus kan sinaasappel of citroen zijn. Ook denk ik, vanwege de kleur dat er hibiscus in zit. Ik heb wel eens eerder hibiscusthee gedronken en die gaf ook zo een prachtige kleur. Maar verder heb ik niet veel kunnen ontdekken qua smaak en geur dus ik ben erg benieuwd.

fruit explosie2

Op de site van Nicole’s Choice kan je overzichtelijk per thee terugvinden wat de ingrediënten zijn. Als je weet wat je lekker vindt kan je daar dus ook je thee op uit zoeken. Het eerste dat ik leer is dat het inderdaad geen thee is. Het is een fruitinfusie. Dat wil dus zeggen dat er geen blaadjes van de theeplant inzitten maar dat er een infusie gemaakt is van allemaal andere lekkere dingen. En zoals de naam doet vermoeden, veel fruit.

Als ik de ingredientenlijst zie herken ik inderdaad de verschillende stukjes in de thee. Er zit onder andere in appel, hibiscus, sinaasappelschil, bramenblad, frambozen en aardbeien. Ik zoek meteen de de verschillende stukjes uit de thee er bij en inderdaad. Wat zijn ze goed te herkennen.

N.B. Deze review is tot stand gekomen door een samenwerking met Nicole’s Choice. De mening over het product is mijn eigen mening en niet beïnvloed door de samenwerking.
 

Reacties
Categorieën