31 augustus 2017 
3 min. leestijd

Fruit explosie

We hebben al een keer heel veel thee van Nicole’s Choice mogen proeven maar we hebben er nog veel meer gekregen om te proberen. En ik mag de allereerste aan jullie voorleggen. Het is de Fruit Explosie!

Bij het openen van het zakje komt mij een hele zoete geur tegemoet. De geur doet een beetje honingachtig aan. Ik vind het wel aangenaam ruiken. Als ik wat thee uitstrooi, om een foto te maken want jullie willen het tenslotte ook graag zien, zie ik een hele mooie en vrolijk aandoende thee met veel kleurtjes. Ik zie stukjes van citrusschillen, stukjes fruit, rood en bruinig, en blaadjes in het rood en groen. De thee ziet er erg mooi uit en ik doe er wat van in het theezakje. Deze thee is ook erg geschikt voor zeefjes of thee-eieren want de stukjes zijn lekker groot.

Na het opgieten van het water ontstaat er een mooie rode kleur. De kleur doet mij denken aan aardbeienlimonade. Maar ook dit ziet er weer vrolijk en zomers uit. Natuurlijk moet ik ook weer even ruiken. Alhoewel ik niet echt geuren kan thuis brengen ruikt het lekker. Het ruikt eigenlijk naar warme cranberry compote en doet mij denken aan kerst.

Fruit explosie

En dan het proeven. De geuren hadden mij niet goed voorbereid op de smaak. De thee is namelijk een beetje zuur en zuur en warm vind ik een onaangename combinatie. Ik drink dan ook niet graag citroenthee en en ik eet geen warme zuurkool. Maar naast het zuur komt de thee ook fris en licht zoetig over. Het doet mij het meest denken aan limonade die ik per ongeluk gemaakt heb met warm water in plaats van koud water.

Omdat ik de smaak van de thee warm niet zo lekker vind besluit ik er ook ijsthee van te maken. Koud en zuur vind ik namelijk wel een fijne combinatie. Koud vind ik de thee een heel stuk lekkerder. Het zurige is nog steeds aanwezig maar doordat het nu koud is vind ik het dus niet verevelend. Verder blijft de thee licht zoet en fruitig van smaak. De kinderen vinden de thee warm en koud niet lekker. Ze vinden het te weinig zoet als ijsthee. Dus heb ik wat honing toegevoegd en dat maakte het een stuk lekkerder, aldus A.

En dan komt nu natuurlijk de grote vraag. Wat heb ik nu eigenlijk gedronken? Ik heb op het oog wel citrusschil gezien, ik weet alleen niet van welke vrucht. Ze zagen er wat vaag geel uit dus kan sinaasappel of citroen zijn. Ook denk ik, vanwege de kleur dat er hibiscus in zit. Ik heb wel eens eerder hibiscusthee gedronken en die gaf ook zo een prachtige kleur. Maar verder heb ik niet veel kunnen ontdekken qua smaak en geur dus ik ben erg benieuwd.

fruit explosie2

Op de site van Nicole’s Choice kan je overzichtelijk per thee terugvinden wat de ingrediënten zijn. Als je weet wat je lekker vindt kan je daar dus ook je thee op uit zoeken. Het eerste dat ik leer is dat het inderdaad geen thee is. Het is een fruitinfusie. Dat wil dus zeggen dat er geen blaadjes van de theeplant inzitten maar dat er een infusie gemaakt is van allemaal andere lekkere dingen. En zoals de naam doet vermoeden, veel fruit.

Als ik de ingredientenlijst zie herken ik inderdaad de verschillende stukjes in de thee. Er zit onder andere in appel, hibiscus, sinaasappelschil, bramenblad, frambozen en aardbeien. Ik zoek meteen de de verschillende stukjes uit de thee er bij en inderdaad. Wat zijn ze goed te herkennen.

N.B. Deze review is tot stand gekomen door een samenwerking met Nicole’s Choice. De mening over het product is mijn eigen mening en niet beïnvloed door de samenwerking.
 

Judith
Door

Judith

op 01 Sep 2017

Met dit weer is ijsthee ook gewoon het lekkerst vind je niet?

Lonneke Rempt
Door

Lonneke Rempt

op 02 Sep 2017

Ik ben gek op thee en ben wel nieuwsgierig naar de geur en smaak van thee. Met warm weer zelfs drink ik graag een kop warme thee, is ook nog eens perfect tegen de dorst. In de herfst en winter kies ik wel voor warmere smaken.

Hanneke
Door

Hanneke

op 02 Sep 2017

Ik ben zelf ook dol op warme thee op warme dagen, al verklaren mensen mij nogal eens voor gek daarom....

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 02 Sep 2017

Bij de titel dacht ik dat is thee voor mij, want ik hou wel van een beetje zoete thee. Ik had niet gedacht dat hij zuur zou zijn

Hanneke
Door

Hanneke

op 02 Sep 2017

Ja dat was een verrassing!

Annemarel
Door

Annemarel

op 02 Sep 2017

Bijzonder dat hij zuur was! Dat past dan niet bij het kleurtje...iets waar ik dan vaak moeite mee heb. Sowieso rode thee... Niet zo mijn ding?

Hanneke
Door

Hanneke

op 02 Sep 2017

Ik ben ook niet dol op rode thee. Vooral om dat ik geleerd heb dat ze vaak zuur zijn, brrrr

sannie73
Door

sannie73

op 02 Sep 2017

Dit lijkt mij dus een hele lekkere thee. Juist door dat zurige. Geen fan van zuurkool, maar wel heel erg van citroen. Ik denk dat ik hem warm én koud lekker zou vinden. :)

Hanneke
Door

Hanneke

op 02 Sep 2017

Haha, ja smaken verschillen.

MamaPlaneet
Door

MamaPlaneet

op 03 Sep 2017

Geur van compote doet mij ook altijd denken aan winter vroeger. Mijn vader maakte het vroeger altijd. Tegenwoordig niet meer. Klinkt als een lekkere thee :)

Lotus Writings
Door

Lotus Writings

op 04 Sep 2017

Goed dat je er ijsthee van hebt gemaakt! Zelf ben ik ook niet zo van thee met een zurige smaak, al ben ik wel dol op zuurkool ;) Maar koud lijkt me het wel lekker.

Hanneke
Door

Hanneke

op 04 Sep 2017

Koud is zuur heel anders. Dan eet ik ook zuurkool ?

Verena
Door

Verena

op 05 Sep 2017

Lijkt me een bijzondere thee! Zou deze zeker eens willen proberen

Hanneke
Door

Hanneke

op 06 Sep 2017

Gewoon doen!

Marieke
Door

Marieke

op 05 Sep 2017

Wat een goede oplossing om er dan gewoon ijsthee van te maken :) Fijn dat je de stukjes in de thee kunt herkennen. Zo weet je wat je drinkt.

Hanneke
Door

Hanneke

op 06 Sep 2017

Dat is zeker prettig. Geen rommel maar herkenbare onderdelen

Reactie plaatsen