31 mei 2015 
in Tags
2 min. leestijd

It's a tea-tag

Zomersproetje maakte deze heerlijke tag. Een tag die mij echt op het lijf geschreven is, want wanneer drink ik eigenlijk geen thee? Dat moet zijn als ik slaap. Oh, als ik nu al door ga typen over thee, dan verklap ik in de inleiding al de antwoorden op de vragen over thee. En dat is ook niet te bedoeling. Nou oké eentje dan. Wist je dat ik groene thee pas sinds ongeveer 2 jaar kan waarderen. Ik vond het altijd zo bitter. Tot ik leerde dat je het water voor groene thee iets moete laten afkoelen, tot ongeveer 80°. Dan smaakt het veel minder bitter. Goede tip, want nu vind ik het wel lekker.

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje thee? En hoe smaakte dat?
In een van mijn eerste fotoalbums zit al een foto dat ik het laatste restje thee van mijn moeder opdrink. Volgens mij was ik toen 1 of misschien bijna 2. Dus ik drink al mijn hele leven thee. En hoe dat smaakte, dat weet ik dus echt niet meer. Maar uiteindelijk vond ik het zeker lekker, gezien de hoeveelheid thee die ik tegenwoordig drink.

2. Met wie drink je graag thee?
Maakt me niet uit. Ik drink overal en met iedereen wel thee. Heerlijk! Maar met mijn zus, moeder en een aantal vriendinnen staat er eigenlijk wel standaard thee op het menu.

3. Op welke momenten van de dag drink jij thee?
De hele dag door. Mijn blauwe thermoskan zit altijd vol met thee. En als ik ergens ben drink ik ook graag thee. Zelfs in de kroeg drink ik rustig nog thee.

4. Wat is je favoriete thee-smaak/soort?

Thuis drink ik meestal de “gewone” thee (English blend) van Pickwick. Ben ik ergens anders kies ik die ook rustig uit, of het wordt een vruchtenthee.
Hebben ze geen smaak waar ik trek in heb, dan neem ik gewoon een earl grey. Smaakt ook altijd goed.

5. Hoe vaak gebruik je jouw theezakje?
Thuis meestal 1x, ik zet dan een hele pot. Als ik ergens thee drink (lees koop) dan maar 1x, want ik betaal anders wel heel veel voor een kopje heet water. Maar ooit op het werk, of bij bekenden, dan doe ik zo vaak mogelijk met een zakje. Ik houd niet van hele sterke thee. En afhankelijk van de grootte van de beker kun je heel vaak met het zakje doen. Papieren bekertjes op het werk, zijn zo klein, ik denk dat je wel 4 bekertjes thee met 1 zakje kan maken.

6. Wat vindt je van high-tea?
Lekker hoor! Zolang ze maar geen melk in de thee gooien. Dat is echt zo zonde van de thee.

7. Waar koop jij jouw thee?
Eigenlijk altijd in de supermarkt. De meer bijzondere smaken thee, zijn over het algemeen krijgertjes, dus zo staat er wel van alles in mijn kast.

8. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit of hou je het liever bij je vertrouwde smaak?
Als ik op bezoek ben, of op een terras, of bij de tennis, dan zoek ik altijd smaken die ik nog niet ken en me lekker lijken. Niet alleen voor de smaken, maar mijn nichtje spaart ook de theezakjes (de papiertjes die eromheen zitten dus hè), dus die bewaar ik dan ook heel netjes voor haar.its a tea tag

9. Hoe bewaar je jouw thee?
In het doosje in de kast. Of als er nog maar een enkel zakje inzit dan in een van de twee theedozen die ik heb staan.

10. Heb je een aparte thee doos voor gasten?
Ja als er visite komt, kunnen ze zelf een lekker smaakje uitzoeken. Zelf gebruiken we die bijna nooit, omdat ik meestal gewone thee zet.

11. Als je zelf een smaak zou mogen samen stellen wat voor smaak zou dit dan zijn?
Ik ben dan wel benieuwd naar een smaak met kamille en fruit. Een lekkere gezonde maar ook zomerse combinatie.

Drink jij ook graag thee?

bampraat
Door

bampraat

op 31 May 2015

Bij mij gaat het met vlagen. Met koud weer drink ik het vooral heel veel. (ik drink geen koffie) In de zomermaanden is het vooral water.

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jun 2015

Ook geen koffie, ja dan is thee zeker in de winter lekker! In de zomer maak ik ook vaak zelf ijsthee

zomersproetje84
Door

zomersproetje84

op 31 May 2015

Een echte theeleut dus! Top. Leuk dat jij mijn tag hebt ingevuld en geweldige inleiding! Voor mij ook geen te sterke thee brrr... Fijne zondag!

marjon1911
Door

marjon1911

op 31 May 2015

Leuke tag. Een echte thee drinker. ga de tag even onthouden want ook ik drink thee, koffie is niet voor mij besteed.

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jun 2015

Leuk, ik kom hem bij je lezen als je hem ook hebt ingevuld!

koperdeleur
Door

koperdeleur

op 31 May 2015

Thee heerlijk. Hoe groter de kop hoe beter. Ik ben niet dol op smaakjes maar sommige zijn best lekker en tja als je dochter de zakjes spaart zit je soms aan hele vreemde smaakjes. De enige thee die ik echt niet lekker vind is die met citroen ?

Marijke
Door

Marijke

op 02 Jun 2015

Ik zoek ook de vreemde smaken op voor jouw dochter. Hahaha zo komt je erachter dat sommige ook best lekker zijn!

Reactie plaatsen