25 maart 2018 
in Tags
2 min. leestijd

Alcoholtag

Bij Merel lazen we deze tag over alcohol. Hoewel we allebei eigenlijk bijna nooit meer alcohol drinken, vinden we het zeker wel lekker. Dus een blik op ons alcohol gebruik, nu en vroeger. Wat vonden we lekker en wat drinken we dus nooit meer!!! 

Op een terras drink ik graag
M: Spa rood, of thee. Maar als we het hebben over een terrasje na een lange warme dag, dan kan het zomaar zijn dat ik kies voor een prosecco. Het liefst een roze, maar een witte is ook lekker. Bij een tennisvereniging kies ik sneller voor een drankje als Jilz.Alcohol tag
H: Vooral thee eigenlijk. Maar iets fris zoals een tonic of ice-tea lust ik ook wel graag.
Wijn 4 life of bier all the way?
M: Beide. Ik vind een wijntje op zijn tijd lekker, maar met sommige gelegenheden is bier een betere keuze. Of omdat de wijn niet te drinken is, danwel omdat het gewoon praktisch is om bier mee te drinken. Ik lust het allebei even graag.
H: Wijn. Ik hou wel van een zoete witte wijn. Rood kan ik echter niet zo waarderen tenzij het bij eten is. Bier vind ik gewoon niet zo lekker. Wel lust ik zo een rosé biertje maar dat is zo zoet gemaakt dat het nauwelijks nog de naam bier mag dragen.
Wat dronk je op je 16e?
M: Vooral veel bier. Dat was het beste te betalen en te verkrijgen op de plekken waar ik het meeste kwam. Af en toe afgewisseld met een martini-jus als dat te verkrijgen was. Op vakantie in Hongarije heb ik dat overigens snel ingeruild voor bier en regelmatig een wodka-jus.
Net iets ouder ben ik overgestapt op de passoa-jus. En dat heb ik heel lang gedronken. En nu vind ik het echt vies. Veel te zoet.Alcohol tag
H: Mixjes zoals bessen-jus of pisangambon-jus. Ook vond ik Crodino ten wel erg lekker of een Breezer.
Het smerigste dat je ooit dronk?
M: Avondbries van Bols. Een jenever met een muntsmaak uit mijn hoofd gezegd. We hebben het uiteindelijk opgemaakt met een avondje kaartjeblazen in de tuin na een BBQ.
H: Ik weet niet meer zeker wat het was. Maar ik geloof iets van jenever. Ik verloor twee keer met kaartje blazen en ben bij het tweede glas al heel snel naar de gootsteen gerend. Niet voor herhaling vatbaar.
Wat drink je op een feestje?
M: Afhankelijk van de locatie waar ik ben. Op een tennisfeestje zal ik snel voor Jilz kiezen, als ik weet dat er lekkere wijn of prosecco is, dan kan het wijn of prosecco zijn. En bier is ook een optie. Maar vaak blijf ik alcoholvrij en houdt ik het bij spa rood. Kan ik ook mooi terugrijden.
H: Ik drink eigenlijk helemaal niet meer. Heel af en toe bij bijzondere gelegenheden wil ik wel eens een klein glaasje drinken van bijvoorbeeld champagne. Maar verder dan dat ben ik al bijna drie jaar niet meer gekomen. Op een feestje drink ik dus fris of thee.
Op vakantie drink ik…
M: Wisselende dingen. Afhankelijk welk land en wat er gedronken wordt. Maar ook dan vaak alcoholvrij.
H: Niet.
Alleen drinken met gelegenheden of ook thuis?
M: Ik drink natuurlijk al bijna nooit, en thuis dus eigenlijk ook vaak niet. Verder maak ik niet echt een onderscheid tussen ergens zijn of thuis. Al zal ik thuis toch sneller geneigd zijn de theepot te pakken. Die staat toch altijd al in de buurt.
H: Alleen thuis bij hele bijzondere gelegenheden!

Wat drink jij graag?

Reactie plaatsen