15 juli 2018 
in Tags
3 min. leestijd

Meest gestelde blogvragen tag

Deze tag is gemaakt door trendbubbles. Eigenlijk bloggen wij niet zo vaak over bloggen. Maar toch krijgen we er wel regelmatig vragen over. Bekenden die toch nieuwsgierig zijn hoe dat nou werkt een blog. En ja het vooroordeel van een beetje stukjes typen en daarvoor betaald krijgen, of gratis spullen bestaat nog steeds. En ook is er een groep die het maar belachelijk vind dat je iets krijgt voor een review of zelfs betaald kan worden voor een advertorial, want dat is dan toch allemaal nep. Net zo nep als een advertentie in een magazine is dan mijn standaard antwoord. En waarom zouden wij onze mening aanpassen als we een product krijgen dat gewoon *piep* is. Vaak reageren we dan al niet op een vraag of we iets willen reviewen. Maar goed, dat terzijde, vandaag dus een aantal vragen over bloggen.

Met welke camera film je?
M: Als ik al eens iets film voor het blog, dan is het gewoon met mijn Iphone. Maar omdat we niet vloggen is dat echt heel sporadisch.
H: Ik film niet maar foto’s maak ik met een ipad of tegenwoordig met mijn telefoon. Die heeft een goede camera.
Kun je leven van je blog?
M: Hahaha leven van mijn blog. Een blog kost net als elke hobby gewoon geld. Domeinnaam en hosting moeten betaald worden. Natuurlijk krijgen we wel af en toe iets opgestuurd. Maar helaas ik kan niet leven van thee. Dus nee.
H: In mijn dromen.
Is dat niet veel werk bloggen?
M: Ja bloggen is veel werk. Ik reserveer eigenlijk standaard 1 avond in de week nu voor bloggen. En als ik alles zou willen doen, wat ik wil doen, dan zou ik meer moeten doen. Ik houd het op dit moment bij het schrijven van content en bijhouden van de e-mail. De rest lukt gewoon even niet. Het gezinsleven en werk vraagt meer tijd.
H: Ja heel veel, soms zelfs iets te veel. Omdat wij beiden werken hebben dan ook een stapje terug moeten doen de laatste tijd. Wij vinden het nog steeds heel leuk maar de prioriteiten liggen even ergens anders.
Hoe lang blog je al?
M: Op een echt blog sinds augustus 2014. Daarvoor een tijdje niet geblogd. Maar op Hyves en Myspace had ik ook al blogs staan. Dus dat is al weer even geleden.
H: Ehm dat weet ik niet precies. Iets meer dan drie jaar volgens mij.
Weet je nog wat je eerste blogpost was?
M: De echt allereerste? Nee geen idee. Volgens mij is dat Myspace account niet meer actief, dus ik kan het ook niet meer nakijken.
H: Nee dat weet ik niet.Blogvragen tag
Heb je nooit last van writers block?
M: Ja soms wel. Maar dan app ik meestal even met Hanneke. En dan zijn er zo weer zeker 10 ideeën voor een blog.
H: Ja regelmatig. Die komt vooral door drukte op andere gebieden. Mijn hoofd zit dan zo vol dat de rest geen uitgang naar buiten kan vinden.
Wat is er ooit vreselijk mis gegaan met je blog?
M: Een deelnemer aan een winactie niet meegenomen in de loting, omdat op een of andere manier haar reactie niet zichtbaar was.vooralsnog was dat het ergste. Gelukkig is de techniek goed geregeld. Moet er niet aan denken dat te moeten fixen.
H: Verkeerde dagen ingepland, in plaats van op te slaan mijn gedachtegangen gepubliceerd, moet ik doorgaan?
Wordt je wel eens herkend op straat als blogger?
M: Een keer ben ik herkend door een collega blogger in de Efteling. We liepen toevallig allebei het park uit en zij haalde mij in. Ik vind het nog knap dat zij mij toen herkend heeft.
H: Op mijn werk spreken mensen mij soms aan op mijn blog maar nooit door vreemden.
Hoe staat je blog ervoor over 5 jaar?
M: We zijn nu nog steeds bouwende met de weinige tijd die we hebben. Ik hoop dat we dit over 5 jaar nog steeds doen en ook nog steeds net zoveel energie uithalen.
H: Ik sluit mij aan bij Marijke. Ik hoop dat we een ritme kunnen vinden in het bloggen, gezin, werk en alle andere dingen in ons leven. En dat wij het samen nog steeds met veel plezier kunnen doen.
Wat is jouw ultieme blog tip?
M: Ga het gewoon doen. Soms heb je geen inspiratie, maar dan typ je gewoon een persoonlijk bijklets verhaal en dat wordt (in elk geval door onze lezers) eigenlijk altijd erg gewaardeerd. Ook als er soms even niets online komt, ondanks mijn wens om dat wel te doen.
H: Probeer het gewoon. Al doende leert men.

Reactie plaatsen