Tags
Marijke Mulder- de Leur
Tags
04/03/2016
5 min
0

Would you rather mommy style

04/03/2016
5 min
0

Wat doe ik liever…?
Als je moeder bent krijg je met heel veel dingen te maken en niet allemaal even leuk.Joyce bedacht deze “Wat doe ik liever” tag in mamastijl. Wil je ook weten wat wij liever doen lees dan lekker verder.

Maak je liever kots schoon of een poep ongelukje?
M:Goed poep dus. Vind het beide niets, maar aangezien ik nu nog in de luiers zit. Meneer heeft geen haast met de wc, ben ik wel aan poep gewend. Kots is vele malen erger.
H: Ik heb echt een hekel aan de geur van kots. Als ik mag kiezen dan neem ik liever de poep, alhoewel dat ook flink kan ruiken. Ik vind de poep ook vaak beheersbaarder door de meestal wat dikkere vorm ervan, uitzonderingen daar gelaten. Ik moet meteen denken aan die keren dat het bij mijn kinderen als baby via het halsje van de trui naar buiten kwam, de poep. Pfff wat een werk wat het om alles weer schoon te krijgen!

Stofzuig je liever of doe je liever de was?
M: De was. Die machine doet het werk en ophangen en vouwen is zo gedaan. Strijken doe ik toch niet.
H: De was. Vind ik veel bevredigender dan stofzuigen en ook minder zwaar. Ik kan wel genieten van het vouwen van de was en er keurige stapeltjes van maken. Dat gevoel heb ik bij stofzuigen gewoon niet. Het is wel fijn als het gedaan is en alles er schoon uitziet. Maar dat mag ook best door een ander gedaan worden wat mij betreft.

Laat jij je kinderen liever lopen of in de wandelwagen zitten?
M: De wagen, maar dat is vooral praktisch. Gaat een stuk sneller dan op tijd op school komen met een peuter die niet wil lopen. Bij A hebben we de wagen op een gegeven moment maar op zolder gezet, want ze bleef in de wagen willen. Ben bang dat we dat nu met T ook moeten gaan doen. Hij zit erg graag.
H: A liep altijd graag en alleen grote stukken namen we haar mee met wagen. Q wilde nog niet eens vijf meter lopen dus ik had de keuze tillen of een kar. Dan is de keuze snel gemaakt toch?

 

Speel je liever met speelgoed of kleur je liever?
M: Zelf kleur ik liever. Maar mijn kinderen zijn daar altijd snel klaar mee. En zij spelen liever met speelgoed.
H: Ik ben wel van de kleuren en knutselen. Hoewel het opbouwen van een treinbaan erg leuk was liet ik het werkelijke spelen graag aan de kinderen zelf over. Met kleuren deed ik wel graag mee. Bovendien hielden ze het ook langer vol als ik ook meedeed.

Eet je liever overblijfsels van je kind of maak je een eigen snack?
M: Geen afgekloven restjes. Maar als ze een koekje niet opeten, dan eet ik het restje best op. Tenminste tegenwoordig happen ze het goed af. Maar dat is dan een extraatje omdat ik het zonde vind om weg te gooien en het nog goed is. Mijn eigen snack pak ik ook wel. En het moet dus nog wel echt eetbaar zijn. Een overgebleven smartie op tafel, ofzo.
H: Ik weet niet wat er onder overblijfsels valt maar het klinkt onsmakelijk. Ik miet denken aan afkluifde boterhamkorstjes enzo. Die laat ik lekker voor de groenbak. Ik eet mijn eigen dingen en als de kinderen iets niet opeten is dat erg jammer maar ik voel mij niet geroepen om het dan zelf maar op te eten.

would you rather tag

Ga je liever naar de wc met je kids of heb je ze liever buiten schreeuwen voor de deur?
M: Hmm beide niet. Ik ga liever in rust. Maar ik plas nog regelmatig met de deur open als ik alleen met T thuis ben. Anders blijft hij maar lekker even bij papa en zijn zus. En gek genoeg lijkt het dan alleen al of ze gaan staan schreeuwen…..
H: Tegenwoordig is het een beetje vreemd als ze nog meegaan met hun elf en negen jaar. Maar vroeger was met de deur open plassen heel normaal. Ik trok wel de grens bij poepen. Een klein beetje privacy vind ik toch wel prettig. Mijn hond Kruimel heeft er nog steeds een handje van om te kijken of hij de wc deur open kan krijgen als er iemand op gaat zitten. Dus af en toe zitten wij allemaal een beetje te kijk.

Doe je liever een dutje of kijk je liever een serie o.i.d.?
M: Een serie kijken! Ben wel erg dol op Netflix ;)
H: Ik ben dol op slapen! Ik kijk overdag geen series maar een dutje doen daar heb ik geen bezwaar tegen. Lekker in het zonnetje op de bank en dan even de oogjes dicht. Lekker hoor!

Kies jij liever de kleding van je kinderen met een discussie of laat je ze zelf kiezen met uit eindelijke een foute combi?
M: Ach A gaat wel eens in een eigen keuze naar school. En die zijn meestal wel oké. Heel soms hoef ik maar te zeggen dat het echt niet bij elkaar past. Ze heeft het goed voor elkaar. T laat ik meestal of een broek of een trui of vest kiezen en dan pak ik er iets passends bij. Werkt prima.
H: Q kiest meestal een spijkerbroek met shirt dus daar kan, in theorie, weinig fout aan gaan. En de dagen dat hij helemaal in het zwart, blauw of rood loopt moet hij het zelf weten. Ik geef dan wel aan dat ik het mooier vind als er meer contrast in zijn kleding zit maar als hij het mooi vind dan mag hij het gewoon dragen. A heeft met haar elf jaar wel een goed idee wat mooi is of niet. Soms dan vind ik het minder mooi en dat zeg ik dan wel. Maar ook hier geldt als zij het wel mooi vind dan is het haar keuze. Toen de kinderen kleiner waren legde ik vaak de avond vooraf al kleertjes klaar. A mocht soms kiezen uit twee setjes.

Ga je liever op zoek naar een schone slabber of doe je het shirt uit?
M: Schone slab. Snel gepakt, liggen keurig in de kast. Dus hoef ik nooit te zoeken.
H: Ze kregen hier heel lang een slab om dus de shirtjes werden niet zo snel vies. Ik had ook een behoorlijke berg met slabbetjes en zelfs wegwerp in de luiertas. Zoeken naar een slab was hier dus nooit een punt. Ik denk ook niet dat ik snel zou kiezen voor het uittrekken van het shirt. Zelfs in de zomer moeten ze van mij een shirt aan trekken als we gaan eten. Dan maar een vlek als er geen slab te vinden is.

Deel je liever je snoep met de kinderen of leg je het weg voor later?
M: Mijn geheime chocoladevoorraad weten ze ook te vinden. Dus ik kan het best wegleggen voor later, maar…… tja…..
H: Mijn snoep? Ik denk dat de kinderen meer snoep hebben dan ik. En dat eten ze bijna niet want ze vinden dat een snoepje onvoldoende vult in vergelijk met een koekje of een beetje chips. Dus ik eet het vaak op. Eigenlijk geen antwoord op de twee keuzes maar ja, het is zoals het is.

En wat doe jij liever?

Reacties
Categorieën