27 september 2015 
in Tags
3 min. leestijd

Tea topics tag

Als Mama’s met thee kunnen we dit toch niet laten liggen hè! Pickwick heeft iets nieuws aan zijn theezakjes hangen. Waar eerst een saai labeltje hing, hangt nu een vraag. De Pickwick tea topics.
Mijn eerste gedachte? Wow, na Facebook stelt nu ook mijn theezakje wat ik doe en waar ik aan denk. Nee toch?

Verrassend gesprek

Maar zo is het niet bedoeld, met deze vragen start je een verrassend gesprek. Dus let wel even op welk theezakje je pakt. Oma of je collega, het maakt wel uit welk gesprek je wilt voeren hè! Wij vinden het een grappig initiatief van Pickwick.

En met deze vragen werd ook de Pickwick Tea Topics tag geboren. We vonden al 16 verschillende vragen in ons doosje. Maar er zijn er meer. Op Teatopics.nl vind je alle vragen. Wij drinken snel nog een kopje thee en bedenken vast en paar antwoorden voor de tag. En misschien bedenken we ook nog wel een vraag die we kunnen insturen naar Pickwick. Oké na de eerste bedenkingen, een fantastisch initiatief.

In ons doosje vonden we overigens deze vragen:

 • Wat zou je doen als je onzichtbaar was?
 • Wat zou je wensen als je drie wensen had?
 • Waar schaam je je het meest voor?
 • Wat is je favoriete spel?
 • Zou je voor 1 dag het andere geslacht willen zijn?
 • Wat is het gekste dat je vandaag hebt gezien?
 • Waar zou je veel beter in willen zijn?
 • Hoe zou je dag eruit zien als je miljonair was?
 • Wat is het beste advies dat je hebt gekregen?
 • Was er een dag dat je gehuild hebt van geluk?
 • Wat is je allergekste bijbaan geweest?
 • Wat mis je aan kind zijn?
 • Waar heb je het laatst een foto van gemaakt?
 • Wat was het eerste waar je vanochtend aan dacht?
 • Wat zou je op een dag willen doen wat je nog nooit hebt gedaan?
 • Wat is de laatste film die je hebt gezien?

Pickwick Tea Topics Tag

Pickwick Tea Topics
Een tag zonder het antwoord op een aantal vragen is geen tag. Dus wij kozen allebei 3 vragen uit om te beantwoorden.
Hanneke koos:
Waar zou je veel beter in willen zijn?
Ik zou veel beter in mij gelukkig voelen willen zijn. Beter in het moment kunnen leven en genieten van de kleine dingen die het leven zo leuk maken. Ik blijf nu vaak malen over dingen die niet goed gegaan zijn of die ik anders had kunnen doen en hierdoor vergeet ik vaak het kleine geluk van de dag.

Wat mis je aan kind zijn?
De onbezorgdheid. Het niet zorgen maken om allerlei dingen waar wij als volwassenen wel vaker van kunnen liggen. Dingen zoals overvolle agenda’s, financiën, kapotte apparaten, enz.

Wat zou je wensen als je drie wensen had?
Als eerste zou ik wensen dat ik weer gezond zou zijn en geen last had van elke dag pijnen.

Mijn tweede wens zou geld zijn. Niet omdat geld gelukkig maakt maar het helpt wel degelijk. Met dat geld zou ik samen met man en kinderen wat van de wereld willen zien. Naar bijvoorbeeld Australië waar A zo graag naar toe wil.

Als derde wens zou ik de zekerheid willen dat mijn beide kinderen gezonde en gelukkige mensen worden. Dat ze een baan vinden die ze leuk vinden, dat ze lieve man of vrouw vinden om samen oud mee te worden. Kort om dat ze later als ik er niet meer ben gelukkig zijn.

Marijke koos:
Wat zou je doen als je onzichtbaar was?
De duivel in mij zou mij even een kijkje laten nemen bij een paar mensen uit het verleden. Ik ben best nieuwsgierig hoe het hen vergaat in het leven, nadat ik (soms bewust) besloot geen contact meer met ze te hebben. En dan ook eens even lekker bij ze kunnen spoken. Niet te erg hoor, maar gewoon even kort laten schrikken, gewoon voor de lol.

Hoe zou je dag eruit zien als je miljonair was?
De huishouding zorgt voor een ontbijt met verse croissants en verse jus. Even snel het nieuws doornemen op IG en Facebook, om vervolgens te gaan shoppen. Lunchen doen we ook in stijl, dus niet thuis. Al snel volgt borreltijd, want het is vrijdagmiddag, dus een glaasje champagne gaat er wel in. Over het diner maken we ons geen zorgen. We zijn uitgenodigd door “vrienden”. Zij geven een liefdadigheidsfeestje. Laat vertrekken we dan vanuit New York waar we door de weeks wonen terug naar Nederland om het weekend met echte vrienden door te brengen.

Waar heb je het laatst een foto van gemaakt?
Van mijn kind, verstopt in zijn bed. Ik moest hem wakker maken, maar kon hem niet vinden. Foto waardig…..voor mij dan.

Wij taggen

Omdat wij ook graag tags lezen, taggen wij ook graag een paar dames. Dan kunnen wij genieten van jullie antwoorden met een kopje thee erbij. Wij vinden het leuk als je de tag overneemt en doorgeeft met een vraag erbij die je graag beantwoord zou willen zien door degene die jij tagt.

Tamara wil jij in elk geval “Waar schaam je je het meest voor?” beantwoorden als je de tag wilt overnemen.

En Marjon? Wij kiezen voor jou: “Wat zou je op een dag willen doen wat je nog nooit hebt gedaan?”

Hebben wij je niet getagd, maar wil jij het gesprek ook starten, dat mag altijd. Wij vinden het leuk als je ons dan even noemt.
Overigens waren wij niet de enige met dit idee. Laura plaatste een soort gelijke blog. Lees haar antwoorden dus ook even! Vinden wij en zij leuk! Enne Laura, als je het niet zelf al geschreven had, dan hadden we je getagd!

marjons
Door

marjons

op 27 Sep 2015

Leuk zo'n theezakjes! En leuk dat ik getagd ben :) Ik ga eens goed nadenken en zal dan binnenkort het antwoord de vraag geven!

Jenn
Door

Jenn

op 29 Sep 2015

Wat leuk van Pickwick! Tijd om weer een nieuw doosje thee te kopen dus!

Marijke
Door

Marijke

op 30 Sep 2015

Ja vind het echt leuk! Je kan ook even op de site kijken trouwens. Maar dan is de verrassing van het theezakje er wel een beetje af

Reactie plaatsen