Tags
Marijke Mulder- de Leur
Tags
09/09/2018
1 min
0

TeaTopic #1

09/09/2018
1 min
0

Zo na de zomer een nieuwe serie op Mama’s met thee. We hebben ooit, lang geleden als eens wat vragen uit de Tea Topics van Pickwick beantwoord en er een tag van gemaakt, maar nu gaan we elke week proberen een vraag te beantwoorden.

Sommige vragen zijn makkelijk, maar anderen echt lastig. En op sommige vragen, weet ik nu al, heb eigenlijk gewoon geen antwoord. Maar toch gaan we ze dan proberen te beantwoorden. En eigenlijk willen we jullie als lezer ook vragen de vraag te beantwoorden. Dat kan door onder ons bericht een reactie achter te laten, of bijvoorbeeld onder de post op Facebook.

Wij zijn namelijk ook wel nieuwsgierig naar jullie antwoorden.

Wie is jouw grootste voorbeeld

Tea Topic
Oké deze vraag vind ik al direct lastig. Ik weet nog dat ik deze vraag ook ooit eens moest beantwoorden voor een of andere cursus. En waarom is diegene dan je grootste voorbeeld?
Een voorbeeld doet mij altijd denken dat je iets na moet doen, of na moet maken. En ik wil eigenlijk niet op iemand anders lijken. Of ik heb nog niet iemand gevonden die het zo geweldig vind dat ik die zo willen kopiëren.
Oké het voorbeeld kan natuurlijk ook ter inspiratie dienen, maar dat is dus niet mijn eerste associatie. Heb ik dan wel voorbeelden die ter inspiratie dienen? Ook niet echt eigenlijk. Ik heb wel eigenschappen die ik in andere mensen kan waarderen. Waaronder gedrevenheid om een doel te behalen. Dat begint al met het stellen van doelen. Ik ben daar zelf nooit zo goed in, maar probeer het wel te doen.
Hetzelfde geldt voor mensen die anderen inspireren. Prachtig om te zien. Maar een eigenschap die ik (vind ik zelf) niet voldoende heb en wel probeer te ontwikkelen, in elk geval bij stil te staan.
Dus ja het antwoord op de vraag is niet heel duidelijk. Geen Koningin Maxima, Madonna of Nelson Mandela als voorbeeld hier, maar alleen eigenschappen die anderen bezitten.

En wie is jouw grootste voorbeeld?

Reacties
Categorieën