Thee
Hanneke Koper-de Leur
Thee
03/14/2018
2 min
0

Veranderingen in thee drinken sinds ons blog

03/14/2018
2 min
0

Alhoewel ik altijd, als sinds mijn kindertijd, een echte theedrinker ben geweest is er de laatste tijd een grote verandering gekomen in het theedrinken. En dat komt vooral door ons blog. Door het blog ben ik namelijk met andere theesoorten in aanraking gekomen en dat heeft dus een behoorlijke verandering teweeg gebracht.

Vroeger

Als kind al dronk ik enorm graag thee. Zwarte thee met een flinke schep suiker. De sterkte van de thee maakte mij niet heel veel uit als het maar warm en zoet was. Langzaam maar zeker begon ik de suiker uit mijn thee te laten. Iets met gewicht en ook met tanden. In het begin vond ik dat helemaal niet zo lekker en ik dronk de thee dan ook liever slap in plaats van sterk. Niet zo lekker was echt een beetje te zwak uitgedrukt. Ik gruwelde van de eerste kopjes thee waar ik geen suiker aan toevoegde.

Favoriete theemoment Hanneke

Maar alles went en zwarte thee zonder suiker werd de nieuwe standaard. Wel zo makkelijk want zwarte thee is bijna overal wel te verkrijgen. Van het werk tot aan een restaurant aan de snelweg. Zwarte thee vind je bijna overal.

Ook voor de vakanties, kamperen, ging zwarte thee mee. Aangezien niemand suiker gebruikte, hadden we ook geen last van mieren en dergelijke. Allemaal winwin dus.

Nu

Maar sinds een half jaar is zwarte thee niet meer mijn favoriet. Via het blog mochten wij regelmatig nieuwe smaakjes thee proberen en zo kwam ik in aanraking met groene thee. Niet dat ik dit niet al kende maar lekker vond ik het niet. Ik vond het bitter en meestal alleen te verkrijgen met een zure smaak zoals citroen erbij. En warm en zuur is al helemaal niet lekker.

Toen ik eenmaal leerde dat je groene thee minder heet moet zetten dan zwarte thee begon ik de smaak te waarderen. Waarschijnlijk hielp het ook dat de kwaliteit van de groene thee die ik dronk een stuk hoger lag dan de standaard thee in de winkel of restaurant. Gunpowder thee, Sencha of de groene thee van Celestial met matcha erdoor. Eigenlijk zijn dat mijn nieuwe favorieten geworden. Al moet ik wel zeggen dat ik ze geen van alle graag zou combineren met een citroensmaak, sommige dingen veranderen nu eenmaal niet.

De Celestial drink ik als een gewoon kopje thee. De Sencha en de Gunpowder wisselen elkaar af in de theepot die sinds kort standaard op tafel staat bij het avondeten. Maar ook in een restaurant kies ik graag voor een wat avontuurlijkere thee in plaats van de standaard zwarte thee (of Earl Grey als er geen Engelse melange is).

En wat is jullie favoriete thee?

Reacties
Categorie├źn