Thee
Marijke Mulder- de Leur
Thee
04/28/2018
2 min
0

Sinaasappel met papaja

04/28/2018
2 min
0

Pff het was een beetje druk de afgelopen weken. Vooral druk met leuke dingen gelukkig. Maar het drinken van lekkere thee is er een beetje bij ingeschoten. Even snel een pot engelse melange om aan mijn vocht te komen en klaar. En dat afgewisseld met een van de vele soorten zakjes die ik ook altijd wel in huis heb, voor een snelle kop thee. Afgelopen donderdag moest ik in de ochtend naar de garage (hoe en wat dat lees je volgende week als het goed is).  En daarna besloot ik even bij mijn ouder langs te gaan. Even lekker een kopje thee drinken. Een heerlijk rust momentje. En daar dronk ik een thee die ik nog niet kende. Dus tijd om die gelijk even te reviewen.

AH

Met een Hoogvliet om de hoek, kom ik niet snel bij de AH. Maar mijn moeder dus wel. En zij had daar een aantal lekkere thee soorten meegenomen. Tenminste dat denk ik. Dus toen ik daar toch was, zag ik een mooie kans om er een uit te proberen. De meest zonnige, denk ik.
Het is een Groene Thee met Sinaasappel & Papaja.
Beide doen mij denken aan warmere landen. Dus het lijkt me vooraf al een heerlijke zomerse combinatie.Sinaasappel met papaja

AH Sinaasappel en Papaja

De geur van zowel het zakje als de thee zeggen me niet zoveel. Kan ook komen door de grote hoeveelheid stuifmeel in de lucht waardoor ik niet heel goed kan ruiken. Maar dan is de geur in elk geval niet sterk en overheersend.
Wel ben ik benieuwd naar de smaak. Ik ben nu gewend om veel natuurlijke thee soorten te drinken. En dat betekent ook direct natuurlijk gezoet, door echt fruit. En bij deze variant zit er toch 0,2 gram suiker in, die ik uit de ingrediënten lijst niet direct als natuurlijk kan herleiden, maar meer als geraffineerde suiker. En ondanks dat ik absoluut suiker niet mijdt, is het toch anders in de smaak.AH_groene thee_sinaasappel_papaja

De eerste slok, vind ik dan ook zeker zoet. Eigenlijk even overheersend zoet, maar dat kan ook komen omdat de thee eigenlijk nog net te heet was om goed te proeven. Daarna viel het mee. De smaak van de groene thee valt wel wat weg tegen de zoete smaak van de vruchten. Maar in vergelijking met een zwarte thee, is deze combinatie wel heel lekker en zacht. Ik vind het al met al een goed alternatief om in huis te hebben voor een snelle kop thee, of om standaard een zakje in mijn handtas te hebben voor als ik bijvoorbeeld op een school kom en ik de thee zakjes niet kan vinden… ja dat gebeurt echt…

Ik ben ook wel benieuwd naar de andere smaken die ze hebben. Dus mam bedankt vast dat ik een paar zakjes van je mocht meenemen.

Kende jij deze thee soort van de AH?

Reacties
Categorieën