16 juni 2018 
in Review
2 min. leestijd

Een bijzondere smaak: Green Chai

Groene thee is een van mijn absolute favorieten tegenwoordig. Deze Green Chai thee ligt echter al een behoorlijke tijd te wachten op een review. En dat is vooral omdat ik niet dolenthousiast word van het woord Chai. Thee met een smaakje vind ik echt niet verkeerd maar Chai vind ik meestal iets te veel smaak van het goede. Toch is het de hoogste tijd om deze thee eens te gaan proberen. De thee hebben we gekregen van Bijzonder Smaken. Zij hebben hele mooie theeën die zeer geschikt zijn om cadeau te geven. Eerder schreven wij al over de kleine buisjes met thee als een cadeautje.

Zicht

Het is een absoluut prachtige thee om te zien. Het groen van de theebladeren steekt mooi af bij de stukken sinaasappel en de rode besjes van de peper. De kruidnagel, koriander en kardemom vallen een beetje weg door de levendige kleuren van hun gezelschap.

De thee bladeren zijn heel mooi groot en deze thee is dan ook zeker geschikt voor een theefilter of thee ei, al kan het dan wel wat lastig zijn om ze er in te krijgen.

Ik drink mijn review thee eigenlijk standaard met een vulbaar theezakje omdat ik het niet fijn vind als er dingetjes door mijn thee heen zweven. Voor de foto ook minder mooi overigens.

Geur

De geur is heerlijk. Ik vind Chai altijd heel herfstig ruiken door de warme kruiden die gebruikt worden. De combinatie doet mij erg denken aan de glühweinen. Ook deze ruikt heel erg lekker. Als hij niet lekker is om te drinken kan ik er altijd nog potpourri van maken maar daar ga ik niet vanuit.

In het glas

In het glas blijft de thee heel licht van kleur. Ondanks dat ik er voor gezorgd het dat er een voldoende hoeveelheid theebladeren bij zat. Wel is goed te zien dat het een groene thee is aan de kleur.

Ook in het glas is de thee erg geurig. De sinaasappel en de kardemom voeren de boventonen.

Smaak

Maar zoals altijd is het allerbelangrijkste de smaak van de thee. Ondanks de hele sterke geur die van de thee in mijn neus komt is de smaak heel subtiel. Een aangename verrassing eigenlijk.

Het is door de geur wel een thee die ik liever in het najaar zou drinken maar de smaak is erg aangenaam. Geen van de ingrediënten is overheersend en de thee geeft daardoor een hele aangename smaak in de mond. Ik vind het heel moeilijk om de smaak te omschrijven en ik zou bijna zeggen dat de thee romig smaakt. In dit geval is het gewoon het beste dat je de thee zelf probeert. Je kan hem kopen via de webshop van Bijzondere Smaken en hij kost slechts €3,50 voor 60 gram.

Reactie plaatsen